Kılıçdaroğlu, Halk Tv'de gaza geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer gerçekten Bakanlar Kurulu'nun içine çöreklenen bir yapı varsa ve bu yapı diğer organlara, bürokrasinin içine, iş dünyasının içine yerleşmişse ve beraber devlet hortumlanıyorsa ciddi bir sorunumuz var demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Halk Tv'de gaza geldi
Kılıçdaroğlu, Halk Tv'de gaza geldi
GİRİŞ 17.01.2014 00:41 GÜNCELLEME 17.01.2014 00:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 17 Aralık operasyonuna değinen Kılıçdaroğlu, “Dört bakan, onların çocukları ve yakın çevresinin çok ciddi bir yolsuzluk olayının içinde olduğu görülmüştür. Bakan çocukları tutuklandı, bakanlar görevlerinden ayrıldı, böyle bir tablo. Bu tablo bizim tarihimizde ilk kez gerçekleşiyor" diye konuştu.

Bir yerde mahkeme kararının uygulanmamasının o yerde sorun olduğu anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bugüne kadar mahkeme kararını uygulamayanlar hep mahkum oldular. Kim olursa olsun. Ama iktidar ilk kez uygulamayacaksın diye açıkça, net talimat veriyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "darbe" söylemiyle cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu gölgelemek istediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “Bu olay sıradan, rutin bir olay değil. Eğer gerçekten Bakanlar Kurulu'nun içine çöreklenen bir yapı varsa ve bu yapı diğer organlara, bürokrasinin içine, iş dünyasının içine yerleşmişse ve beraber devlet hortumlanıyorsa ciddi bir sorunumuz var demektir" dedi.

HSYK'NIN YAPISINDA DEĞİŞİKLİK ÖN GÖREN YASA TEKLİFİ

HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifine değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hangi savcı ve hakim hakkında soruşturma açılıp açılmamasına bakan izin verecek. Yani bakan şunu söyleyecek 'beyler toplanın.' HSYK toplanacak. Şu talimatı veriyorum yapın. Birisi diyebilir ki 'ben yıllarımı adalet dağıtmaya verdim. Vicdan sahibi bir insanım, senin dediğini yapamam' dediği anda hemen iki müfettiş görevlendirecek. 'Git şunu soruştur' diyecek. Hakkında olmadık iddialarla. Biliyorsunuz artık Türkiye'de olmadık iddialarla insanları ipe bile götürüyorlar. Onu suçlayacaklar. Belki de mesleğinden olacak. Bu imkanı elde etmek istiyorlar. Yani Teftiş Kurulu 'tehdit kurulu' haline gelmiş olacak. İşin özü bu. Bunu tümüyle ele geçirmek istiyor. AB'nin karşı çıkmasının nedeni, Venedik Komisyonun Başkanının karşı çıkmasının nedeni bu."

Ahlaki olarak yolsuzluk davasına başlayan bir savcının görevinden alınmayacağına değinen Kılıçdaroğlu, “Siz eğer daha yolsuzluğun birinci aşamasındayken o savcıyı görevden alıyorsanız, sizin niyetiniz yolsuzluğu örtmektir artık, yolsuzluğu önlemek değildir. Bunun çok tipik örneği Deniz Feneri'dir" dedi.

Adalet Bakanı Müsteşarının İzmir'deki soruşturmayı başlatan savcıya telefonla "O dosyayı kapatın" dediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Adalet Bakanı kalksın desin ki, 'yok efendim, böyle bir telefon konuşması asla olmamıştır. Bu, hayalidir'. Bakalım diyebilecek mi? Bu bir suçtur. Suçu Adalet Bakanı Müsteşarı işlerse ne yapacaksınız” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    KEMAL yani şimdi sen, çöreklenmiş bu yapıyı tanımıyormusun ?. Bildiğim kadarıyla seninle hep haberleşiyorlar !
    Cevapla
  • İlyas Denizci 10 yıl önce Şikayet Et
    kasetten müdür gayet doğru söylüyor. ama atladığı bişi var o yargıçları millet seçmedi bakanı benim iradem seçti o yargıç millitan olmuş benim irademe tuzak kurmuş doğru veya yanlış yaparsa ben bakanın cezasını veririm verdim yargıçın cezasınıda benim irademin yansıması vermesi çok kötü olmasa gerek, he yok yargı şekil a da görüldüğü üzere çeteleşmiş ve millet iradesine ahkam kesiyor sa daha mı iyi
    Cevapla
  • Bilge Kagan 10 yıl önce Şikayet Et
    cia ve mossada . cia ve mossada tek bir soru sormak isterdim.neden kk?kaset olayiyla baykala tuzak kurup onca adam icinden neden kkyi sectiniz.puhaha :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD'nin oyuyla veto edildi
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü