Genel Kurul'da HSYK gerginliği

Adalet Komisyonu'nda yapılan görüşmelerden sonra Genel Kurula sevk edilen HSYK Kanun Teklifi ile ilgili görüşmeler başlamadan önce Kurul'da gerginlik yaşandı.

Genel Kurul'da HSYK gerginliği
Genel Kurul'da HSYK gerginliği
GİRİŞ 21.01.2014 19:51 GÜNCELLEME 21.01.2014 19:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

MHP'nin Anayasa Komisyonu'nda yapılan görüşmelerin metne eklenmediği yönünde itirazı ile CHP'nin metinde yazım hataları olduğu yönünde yaptığı itirazlar üzerinde Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un usul tartışması açtı. Usul tartışmasının açılmasına da itiraz eden Muharrem İnce elinde bulunan metni, "Çocuk mu kandırıyorsunuz, kafa mı buluyorsunuz" diyerek yere fırlattı.

Usul tartışması açılmasının ardından kürsüye çıkarak yapılan eleştirilere yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yaptığı konuşma esnasında CHP, MHP ve BDP'li milletvekilleri sıralara vurarak protesto etti.

Söz alan Muharrem İnce, metinde 19 sayfada hata yapıldığını söyleyerek metnin görüşülemeyeceğini ve geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda Meclis Başkanı'na dilekçe verdiğini ve gereğinin yapılmasını beklediğini ifade etti.

Başkanvekili Sadık Yakut, usul tartışmasının ardından yaptığı konuşmada, metnin görüşülmesi için herhangi bir engel olmadığını açıkladı. CHP'li milletvekilleri sıralara vurarak gösterdikleri tepkiyi AK Partili Yılmaz Tunç'un konuşması esnasında da sürdürdü. CHP'li milletvekilleri Tunç'un konuşması esnasında ellerinde bulunan kanun metinlerini bulundukları sıralardan kürsüye doğru fırlattı. Başkanvekili Yakut, tartışmaların sürmesi üzerine oturuma 1 saat ara verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • istanbulli 10 yıl önce Şikayet Et
    muhalefetin akciğerleri,bağırsakları,karaciğeri iflas etmiş durumda. muharrem (c)dede ve oktay (m)dede artık bu boş konuşmaları bırakın. bıktık sizin bu boş konuşmalarınızdan sanki şu ana kadar ülkeye bir faydaları olmuşda...
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    MHP+CHP+BDP SİZLERE CEVABI 30 MART'A MİLLET VEREK?. tbmm lisinde yapmış olduğunuz terbiyesizliğin hesabıını bu millet size pulu malı değil halkın türk milletinin malı sizler bu düşünemeyecek kadar ufak beyinlisiniz .?
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 10 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş bu kadar da şımarıklık olmaz. sırf iktidar olmak için bu kadar takla, bu kadar senaryo olmaz, olmaması gerekir. ama alışmışlar, beleş iktidara gelmeyi, ya askerden, ya yargıdan, yada halk kargaşasından meded umar hale gelmişler. çünkü bu halk bu iki partiye de güvenmez, güvenemez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi