Nabi Avcı'dan 'Dershane' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kapatılması gündemde olan Dershanelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Avcı, "Bütün bu dönüşüm planları 1 Eylül 2015 hedeflenerek yapıldı." dedi.

Nabi Avcı'dan 'Dershane' açıklaması
Nabi Avcı'dan 'Dershane' açıklaması
GİRİŞ 08.02.2014 11:02 GÜNCELLEME 08.02.2014 11:02

Dershanelerin dönüşüm süreciyle ilgili sorulan soruya cevap veren Avcı, "Kurumlar, dönüşüm sürecinde hangi eğitim kurumu türüne dönüşeceklerine karar verecekler. Bizim tasarı metninde de yer alan teşvik unsurları var. Bunların hangi ilkeler çerçevesinde gerçekleştirileceği tasarımızda açıkça belirtildi. Bütün bu dönüşüm planları 1 Eylül 2015 hedeflenerek yapıldı." dedi.

Dershaneleri kapsayan bir envanter çalışması yaptıklarını belirten Avcı, "Dershaneler hem fiziki altyapılarını yani hem bina, bahçe, sınıf durumlarını hem de beşeri altyapılarını yani öğretim kadrolarını, yönetimi gibi konuları içeren bir çalışma yaptık. Bir kısmına fiziki ve beşeri altyapısı ama özel fiziki altyapısı uygun olanlara, özel okula dönüşme imkânı sağlamaya çalışıyoruz. Buna imkânı olmayanlar için farklı öğretim kurulu anasınıfından meslek edindirme kurslarına kadar pek çok geniş bir yelpazede seçenekler sunuyoruz. Dolayısıyla ortaya çıkardığımız envanter çerçevesinde seçenekleri olabildiğince genişletmeye çalıştık. Buna rağmen ayrıca bu seçeneklerin hangi teşviklerle destekleneceğini tasarıyla çerçevesini çizmeye çalıştık. Dediğim gibi Meclis sürecinde gerek komisyonda gerek genel kurulda farklı öneriler de gelebilir. Farklı kurum türü önerileri gelebilir, farklı teşvik önerileri gelebilir. Onları da çalışmamıza dahil ederiz." diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Bakanlığınızda fişlemeler olduğu ve bu doğrultuda görevden almalar olduğu söyleniyor, bu konuyu açıklar mısınız?' Sorusuna Nabi Avcı, şu cevabı verdi: "Biz böyle bir iddiayla il milli eğitim müdürlerimizi değiştirmiyoruz, bu bilgi yanlış. Bizim milli eğitim müdürlerimizi performans kriterleriyle değerlendirdiğimizi müdürlerimiz de biliyorlar. Bakın son 3 ay içerisinde il milli eğitim müdürlerimizle dört defa toplu görüşmeler, toplantılar ve çalıştaylar yapıldı. Şimdi böyleyken de bunları söylemek çok yanlış."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır