Sarıgül'den taksicilere seçim vaadi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, gece yarısı Maslak'ta bir taksi durağını ziyaret ederek, esnafın şikayetlerini dinledi.

Sarıgül'den taksicilere seçim vaadi
Sarıgül'den taksicilere seçim vaadi
GİRİŞ 19.02.2014 03:30 GÜNCELLEME 19.02.2014 03:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Taksicilerden bazılarının İspark'ın uygulamalardan şikayet etmesi üzerine Sarıgül, seçimi kazanırlarsa İspark uygulamalarının taksiciler için ücretsiz olacağını söyledi.

Babasının da taksici olduğunu hatırlatan Sarıgül, şöyle konuştu:

"Şoför Hakkı babanın oğlu olarak taksi duraklarını geziyorum, Şoför Hakkı babanın oğlu olmak son derece önemli bir olay, çünkü benim babam da sarı taksileri kullandı, minibüsleri kullandı. Ben de eğitimimi sarı taksilerle yaptım. Sarı taksideki paranın ne kadar bereketli olduğunu biliyorum. Akşam eve geldiğim zaman rahmetli hacı annem o bozuk paraları saymak için 'sanki milyonları sayıyor' o büyük bir mutluluktu, büyük bir bereketti. Babacığım da o bozuk paraları getirirdi ve rahmetli annem o paraları evde sayardı. Evde o paralar sayılırken ben o mutluluğu, o enerjiyi ve o güzelliği hatırlıyorum. Sarı taksilerdeki şoför arkadaşlarım, baba dostlarım, çoluklarının çocuklarının rızkını helal para ile kazanıyorlar."

Sarıgül, sarı taksinin altından rüzgarın geçtiğini, kar yağdığı zaman lastik patladığında o krikonun nasıl değiştiğini iyi bildiğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni önce Allah sonra taksici esnafı sayesinde kazanacağını savunan Sarıgül, "Kazandığımız zaman kamu hizmeti yapan taksi şoförü arkadaşlarımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İsparklarından ücretsiz olarak yararlanacaklar. Oraya giriş ve çıkışları rahatlıkla yapmalılar. Oralardan her giriş ve çıkıştan ücret alınmasını doğru bulmuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Sarıgül, benzine zam geldiği zaman otomatik olarak taksici esnafının da durumunu gözden geçirmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bir kere zam geliyor, taksi esnafı aynı fiyat, iki kere geliyor aynı fiyat, üç kere geliyor aynı fiyat.O zaman bu tekerin dönmesi mümkün değil. Madem serbest rekabet var, bu serbest rekabet taksici esnafı için niye olmaz İstiyorum ki İstanbul'da taksi esnaflarımız mutlu olsun, onların da yüzü gülsün. Onlar 24 saat çalışma yapmaktalar" diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, "Taksi esnafı bir kamuoyu yoklamasıdır aynı zamanda. O arabaya her gün bir arkadaşımız 10-20 arası yolcu alır. İstanbullunun nabzını en iyi taksici arkadaşlarım ölçmektedir" dedi.

YORUMLAR 2
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    konuya tam vakıf ya. lastik patladığında krikoyu deyiştiriyor.benzin zammını taksici 3kez alıyor.bütün taksiler lpg li.kendi benzin istasyonu sahibi olduğu halde lastik bayisi olduğu halde2mesleyinde 3 yanlış.tamam babası taksiden helal kazandı.kendini oğlu babam şişlide apartumanları arsaları işyerlerini.benzin istasyonunu.hazırdaki dolarları helal parayla yaptı diyecekmi**?DERDER
    Cevapla
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    O masum taksici esnafın. trafikte terör estirmesinden ödediği vergiye bak bakalım masummu? Nereye gitsen önce Allah sonra sizin sayenizde nutukları atıp duruyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."