MHP'den seçimlerde Ermeni açılımı!

İstanbul'da yerel seçimin en renkli geçeceği yer Bakırköy. İlçede meclisteki bütün partilerin Ermeni adayları bulunuyor. En dikkat çekenler ise MHP'nin...

MHP'den seçimlerde Ermeni açılımı!
MHP'den seçimlerde Ermeni açılımı!
GİRİŞ 21.02.2014 07:17 GÜNCELLEME 21.02.2014 07:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin İstanbul'da en renkli geçeceği yer Bakırköy olacak. Mecliste grubu bulunan bütün partilerin ilçede yaklaşık 20 bin seçmeni bulunan Ermeni cemaatinden adayları var. Ermeni adayların arasında en çok dikkat çekenler ise MHP'nin Bakırköy Belediye Meclis Üyesi listesinin başında kontenjan adayı olarak yer alan Nerses Yeramyan ile 5. sıradaki Elmas Giragos.

 

Vatan'a konuşan MHP'nin liste başı ismi 65 yaşındaki diş doktoru Nerses Yeramyan adaylığını şöyle değerlendirdi: "İlk eşim bir hakim, ikinci eşim Gülhan da bir albay kızı. İki eşimden 3 çocuğum var. Bu memlekette yaşıyorsak milliyetçi olmamız gerekir. Eğer değilsek burada işimiz yok. Üniversitedeyken milliyetçi derneklerde üyelik yaptım. MHP biraz kuvvetlensin belki devletimize bir faydamız olur. Bence din ve mezhep ile milliyetçilik ayrı şeyler. Milliyetçi olmasaydım Müslüman hanımla evlenmezdim."

MHP 2009 seçimlerinde yine Bakırköy'den Haço Keleş'i belediye meclisine, 1973'te ise Alpaslan Türkeş'e yakın isimlerden Levon Panos Dabağyan'ı milletvekili adayı olarak göstermişti. Nerses Yeramyan geçmişe değil geleceğe bakmak gerektiğini savunuyor:

"Annem Rum. Rumca'yı da Ermenice gibi iyi konuşurum. Yunanistan'a gittiğimde Türkiye'yi savunurum. Bizden önce de Ermeni adaylar oldu. Almanya'da Türklerden milletvekilleri ve bakan var. Zamanında bazı kötü şeyler olmuş. Geriye bakmak icap etmiyor. Kavgada yumruk sayılmaz. Geçmişle uğraşırsak geriye gideriz. Çevreden gelen olumsuz tepkiler beni hiç ilgilendirmiyor."

Tüm partiler Ermeni cemaatinin oyuna talip

Bakırköy'ün CHP listesinde 3'üncü sırada Yeşilköy Ermeni Okulu'ndan Yetişenler Derneği Eski Başkanı Arev Cebeci'yle, 22'nci sırada Margarit Dikme var. AK Parti'nin adaylarından Levon Noray Özant 2'nci, Antranik Şirinoğlu 7'nci ve Antranik Diktaş 15'inci sırada. HDP adayı ise Nıvart Bakırcıoğlu.

YORUMLAR 5
  • Osmanlı Torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi fasa fiso. Kürtler mi fazla geldi MHP'ye? Kürt açılımında niye bar bar bağırdınız? Siz ki ermeni oyuna muhtaç kalıp Kürde çamur attınız ya yazıklar olsun. Siz var ya size deseler gel geç başbakanlık koltuğuna ama var bize şu Şırnak Hakkarı Erzurum hani vermeseniz de içiniz gider verelim mi acaba diye!!
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli ve aslı Türk olmayanlar ?. MHP nin başında Bahçeli olmayaydı , zannediyorumki Barışçı bir parti olacaktı !
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    TABANDAN GELENLER EMEK VERENLER DIŞARI ?. Çakma KOLTUK MHP'LİLERİ İÇERİ.BAHÇELİYEDE BU YAKIŞIR ZATEN.YILLARDAN BERİ AYNI HAREKETİ YAPMIYOR'!MU.TÜRKEŞİN KEMİKLERİ SIZLIYOR ZATEN RAHMETLİ TÜRKEŞ İLE MHP'DE VEFAT ETMİŞ.
    Cevapla
  • sami efe 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayret MHP den böyle bir Hareket Şaştım Doğrusu. Elinden gelse MHP liler kürt kardeşlerimizi bir kaşık suda boğacak haldeler. Hepimiz kardeşiz ama bunu onlara bir türlü anlatamadım. MHP Belediye Başkan adaylarını araştırın. İçerisinde Bir tane Kürt Kardeşimiz Belki de çıkmaz. Demek ki Ermenilerle dostluk kurmuşlar.
    Cevapla
  • Mehmet Egridir 10 yıl önce Şikayet Et
    Dogru Bir Karar. Haberde ismi gecen kisiler bu ulkenin vatandasi. Turk, Kurt , Ermeni, Laz , Rum. hepimiz bu ulkenin vatandasiyiz ve esit temsil hakkina sahibiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık