"Rahatsızlık duyanlar mutlaka olacaktır"

Bakan Faruk Çelik, "Dünyanın birçok yerinde ülkemizin kalkınmasından rahatsızlık duyan çevreler mutlaka olacaktır" dedi.

"Rahatsızlık duyanlar mutlaka olacaktır"
"Rahatsızlık duyanlar mutlaka olacaktır"
GİRİŞ 26.02.2014 21:42 GÜNCELLEME 26.02.2014 21:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Memleketin üzerinde hesabı ve kitabı olanlar, yanı başımızdan alın da dünyanın birçok yerine kadar ülkemizin kalkınması konusunda rahatsızlık duyan çevreler mutlaka olacaktır. Türkiye'nin bu güzel gidişinin el birliğiyle ve mutlak suretle sürdürülmesi gerekiyor" dedi.

Bakan Çelik, Vergi Haftası dolayısıyla Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vergi yükümlülüğünün tüm toplumun hakkını içerdiğini söyledi.

Herkesin bu konuda hassas olması gerektiğini vurgulayan Çelik, kayıtdışılık rakamlarının da son dönemde gerilediğini belirtti. Çelik, istihdamda kayıtdışılık oranının AK Parti hükümeti döneminde yüzde 52'lerden yüzde 37'lere gerilediğini ifade etti.

İstihdama ve ihracata katma değer üreten herkese teşekkür ettiklerini ifade eden Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"11 yılda gerçekten Türkiye siyasi istikrarla çok önemli kazanımlar elde etti. Geldiğimiz noktada ortada yalnız vergi alanında değil, hangi açıdan alırsanız alın, elde edilen başarıyı hep birlikte gerçekleştirdiğimizi göreceksiniz. Dünyadaki bütün uluslararası toplantılarda takdirle karşılandığımızı bir kez daha belirtmek istiyorum. Türkiye bu 11 yıllık süreçte bazı dönemlerde belirsizlikler yaşadı. Şimdi de ne yazık ki bir belirsizlik ortamı varmış gibi bir tabloyla karşı karşıyayız, bunun da olumsuz göstergelerini hemen görmeye başladık. Mayıs ayında Türkiye hazinesi yüzde 4.6 ile tarihi bir rekorla borç alırken dün hazine yüzde 11.3 ile borçlandı. Yüzde 4.6 olan bu rakam dün yüzde 11.3 olarak büyüdü. Türkiye'de siyasi istikrarın bozulması demek faturanın 70 milyon tarafından ödenmesi demektir. Son derece hassas bir nokta olduğunu  belirtmek isterim. Memleketin üzerinde hesabı ve kitabı olanlar yanı başımızdan alın da dünyanın birçok yerine kadar ülkemizin kalkınması konusunda rahatsızlık duyan çevreler mutlaka olacaktır. Türkiye'nin bu güzel gidişini el birliğiyle ve mutlak suretle sürdürülmesi gerekiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ali gunduz 10 yıl önce Şikayet Et
    kem gözler. rabbim işininizi kolay getirsin dualarımız sizlerle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!