AK Parti'nin son oy oranını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Van'da AK Parti'nin son oy oranını açıkladı.

AK Parti'nin son oy oranını açıkladı
AK Parti'nin son oy oranını açıkladı
GİRİŞ 04.03.2014 00:18 GÜNCELLEME 04.03.2014 03:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kapusuz, beraberindekilerle birlikte AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı seçim bürosunda halkla bir araya geldi. AK Parti Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan, AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İbrahim Koç, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın yaptığı konuşmaların ardından Kapusuz kürsüye çıktı.

Van'a gecikmiş de olsa ziyaret mecburiyetleri olduğunu dile getiren Kapusuz, şöyle konuştu:

"Başbakanımızın selamlarını takdim etmek istiyorum. Önceki gece Kırklareli'nde miting yaptık. Trakya'nın en görkemli mitinglerinden bir tanesi. Başbakanımız coşkuyu görünce Denizli'ye iki saat geç gittik. Meydan boşalmak yerine daha da dolmuştu. Dönüşte Van'a gideceğimizi söyledim. Selamlarını iletmemi ve 'aman ha Van'ı, Edremit'i istiyoruz' dediler. Bölgeyi, Van'ı ve sıkıntılarımızı biliyoruz. İnsan hayatı öyle veya böyle sonu olan bir gerçektir. Biz bu seçimleri çok önemsiyoruz. Hele Van'ın seçimlerini daha çok önemsiyoruz. Dünyada İstanbul tek. Ege'de İzmir güzel, ama doğuda da gerçekten Van bir inci. Artık iletişimin bu kadar hızlı olduğu, ulaşımın bu kadar rahat olduğu dönemde eminim ki Van, İstanbul kadar önem arz edecek ve cazip olacak. Yeter ki başımızdaki bu terörden, huzursuzluktan kurtulalım. Irkçılığın her türlüsü ayağımızın altındadır. Asla ve asla biz ırkçılığı kabul etmedik, reddettik. Buna karşı olduğumuzu partimizin kuruluşunda ilan ettik. Asıl olan şey gönül kazanmaktır. Gönül kazanmayı becerebiliyorsak oylarını da rahatlıkla alabiliriz."

"ANKETLERDE 47 - 49 ARASINDAYIZ"

Bütün anketlerde bant olarak yüzde 47 -49 arasında olduklarını belirten Salih Kapusuz, "Bu sonucu sandıkta millet ortaya koyacak. Milletin kendi iradesine sahip çıkması; bu yanlış harekete bir nokta koymak ve geleceğine sahip çıktığını ortaya koymak içindir. Her on yılda darbe oldu. Böyle bir ülke kalkınır ve sorunlarını çözebilir mi? Bu millet yapılan her şeyin kadrini bilen bir millettir" dedi.

"VAN, AK PARTİ İÇİN ÇOK ÖNEMSENEN YERLERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR"

Farklı tercihteki insanlara çağrıda bulunan Salih Kapusuz, şunları söyledi:

"Bu seçimler sadece belediye başkanlığı seçimi değil, aynı zamanda bir milletin, devletin geleceğinin seçimleridir. Çözüm sürecinin nihai sonuca varmasının seçimleridir. Basit seçim gibi görmek ve insanlara baskı yapmak asla doğru değil. Tüm dava arkadaşlarımızdan beklediğimiz, her zorbalık karşısında dik durmaları ve bize yakışan tavrı ortaya koymaktır. Bu seçimlerde Van'da psikolojik hava oluşturmak isteyenler mağlup oldu. Arkadaşlarımız bütün ilçelerimizi gezdi. Zaman zaman şiddetin kaynağına baktığınızda bazılarının kaybetme korkusuna kapıldığını görüyoruz. Ama bu sonucu değiştirmeyecek. Başbakanımız 27 Mart'ta Van'da olacak. Van, gerçekten AK Parti için çok önemsenen yerlerin başında gelmektedir."

Herkesin birer Recep Tayyip Erdoğan gibi çalışmasını isteyen ve başarının birlikte çalışmaktan doğduğunu dile getiren Salih Kapusuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Sandıkta seçim kazanılır. Sandığa gitmeden, sahip çıkmadan, sandık günü sandıkları korumadan seçim kazanılmaz. Seçimlere 25 gün kaldı. Ama unutmamamız lazım ki yarın 'vah' demeden bugün gayret göstermeliyiz. Yarın eyvah dememek için bugün çok çalışmalıyız."

Geçmişte yaşanılan darbelere de değinen Kapusuz, şunları söyledi:

"İbret alınsaydı tarih tekerrür etmezdi. 1908 de Abdülhamid tahttan indiriliyor. Gerekçe diktatörlük yapıyor. İndirdiler, 10 yıl sonra basiretsiz, dikkatsiz yönetimler imparatorluğu kaybediyor. Adnan Menderes 10 yıl hizmet etti, her türlü başarıyı gösterdi. 'Gençleri kıyma makinesinde kıyıyor, diktatörlük yapıyor' gerekçe bu. O zaman müttefikimiz olan batı yatırımlara yeterli desteği vermediği gibi sürekli engel çıkarıyor. 27 Mayıs oluyor. Bedel olarak iki bakanıyla birlikte idam ediliyor. Rahmetli Özal, Erbakan'ın aynısını yaşıyor. Mesut Yılmaz, Karadeniz'de mavi akım projesi yapıldığında ABD resmen tehdit ediyor. AK Parti 10 yıldır hizmet ediyor. Ne yapmak lazım darbe yapmak istiyorlar, başaramıyor. Suikastlar yapmak istiyorlar, başaramıyorlar. Cumhurbaşkanı seçeceğiz, izin vermiyorlar, 'seçemezsiniz' diyorlar. Erken seçim yaptık ve Cumhurbaşkanımızı seçtik. 2008'de partimiz hakkında kapatmak için dava açtılar."

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR"

Gazetelerde 2013 yılının Türkiye için çok önemli bir yıl olacağı yönünde başlıkların atıldığını ifade eden Salih Kapusuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haziran ayına geldik, Gezi olayları başlatıldı. Bugün Ukrayna'da nasıl ülkeyi bölmek istiyorlarsa, burada da onu yapmak istediler. Şükürler olsun o hamleyi püskürttük. Ama 17 Aralık, 25 Aralık darbesi önümüze geldi. Dün başkalarıyla bunun önünü kesmek istediler. Bugün yargı üzerinden Türkiye'nin önünü kesmek, çözüm sürecinin önünü kesmek istediler. Ne zaman Türkiye şaha kalkacak, tarihten gelen gücünü hissettirecek, bir takım teşebbüsler devreye giriyor."

17 Aralık'ın sebebinin Türkiye'nin önünü kesmek olduğunu anlatan Kapusuz, şöyle konuştu:

"Barış sürecini sonlandırmaktır. Bir ülke düşünün ki kendi parası kendi ülkesinde geçmiyordu. Dolar bizim teslim aldığımızda bin 700 liraydı. Ama şükürler olsun dirayetli, güçlü bir iktidar olarak AK Parti tezlerin hepsini çöpe attı. Ne zamana kadar, 17 Aralık'ta tavan yaptı, zirve yaptı. Sadece ve sadece faiz, döviz, borsa gibi fark olarak 17 Aralık darbesinin maliyeti 159 milyar dolar, bu toplumun kaybı. Dövizdeki artış malum yerlere yarar, bu millete ve ülkeye zarar verir. İnsanlar aşından olur. Bunu yapanlar Başbakanımızın ifadesiyle 'eskiden darbe yapıyorlardı, şimdi bu darbenin adı dostmodern darbe'dir. Arkamızı döndüğümüz, her türlü katkı verdiğimiz, önlerini açtığımız bu yapının içindeki samimi olan kardeşlerimi ayrı tutuyorum, ama o yapının içine sızmış, bu milletin partisi olan AK Parti'ye karşı olanlara haykırıyorum, bu millet bunu hak etmedi, sizin yanınıza koymayacak. Bu memleketin hızlı gelişmesi, kendi kendini çok ileriye götüreceği noktada önüne takoz atmak doğru olabilir mi? Piyade tüfeğini bile dışarıdan alıyorsunuz. Bu iktidar maddi, manevi, siyasi, ekonomik olarak hep devletin güçlü olması için her alandaki normalleşmesini sağlamak için önemli adımlar attı. Kendi tüfeğimizi, tankımızı, uçağımızı ve İHA'mızı yaptık. 2023 hedefimiz, ihtiyaçlarımızın hepsini kendimiz yapmak, Türk ve İslam dünyasına satmak istiyoruz."

AK Parti'nin yaptığı çalışmaları ve karşılaştığı engellerle ilgili de açıklamalarda bulunan Salih Kapusuz, yolsuzluk iddialarına değinerek şöyle konuştu:

"Başbakanımız ne dedi. 'Benim evladım dahi olsa bir an yanımda taşımam.' Hiç umurumuzda değil. Biz kul hakkının ne olduğunu çok iyi biliriz. Allah her suçu affeder, kul hakkını kullar arasındaki anlaşmaya bağlar. 17 Aralık'taki yolsuzluk bağırmasının altındaki gerçek yolsuzluk değil. Birinin çantasında, kasasında para bulunduysa bunlar yolsuzluk mudur? Biliyoruz. Mahkemede sonuç neyse onun hesabını sorarız. Ama hükümeti düşürme, darbe olarak tercih ederseniz, buna razı olamayız ve olmayacağız. Hazirandan beri ABD Başkanı daha önce sıkça görüştüğü halde 6 aydır Başbakanımızla görüşmemiş. Beklentileri olanlar, '17 Aralık'ta girişim olacak, 25 Aralık'ta darbeyle sonuçlanacak ve yıl sonu itibariyle bu hükümet son bulacak' diyorlardı. Sultan Abdülhamid'e 'kızıl sultan' diyenler şimdi Tayyip Beye 'diktatör' diyor. Ama tarih neyi gösterdi, Abdulhamid Han'ın 'kızıl sultan' değil gerçek bir kahraman olduğunu nasıl gösterdiyse, Tayyip Beyin de bir 'diktatör' değil milletin sevdalısı olduğunu gösteriyor."

Yapılan konuşmanın ardından Salih Kapusuz beraberindekilerle Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz'ı ziyaret etti. Ardından Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret eden Kapusuz, Erciş ilçesine gitti.

YORUMLAR 10
  • Muhammed Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde kaç olur. Bir çok anket var. Ama en inandırıcı olanı daha önceki seçimleri de bilen bir araştırma sonucu geldi: %36,4
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    acizane halimle kendimde araştırıyorum !. Konuştuğum 10 kişiden 7- 8 i akp diyor !
    Cevapla
  • Sahin SAH 10 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa06 kardeşim. Oy tahminin cemmatçilerin oy tahminin aynısı. Din alimlerine saldıran yok ki. Din alimi dini işlerle uğraşır. Siyasetle işi olmaz. Siyasete girmişse o zaman siyasi söylemleri de kabul etmek zorundadır. Ayrıca suçu ispat edilememiş birinin serbest kalması kadar doğal ne olabilir? Hele kaset mevzu.. Montaj yap oy kaybettir. Ne ala memleket değil mi?
    Cevapla
  • Ali Haydar Bektaşi 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN KAPUSUZ. boş şeylerle uğraşıyorsunuz, iftiraların bini bir para olan şu ortamda, mücadelenizi ve haklılığınızı ispatten aciz gibi görünüyorsunuz. başbakan mücadelede çok yalnız kaldı, bu kadar yalancı, iftiracı cepelerle üstelik önemli seçim öncesinde mücadele etmesi zordur. önüne gelen başbakana yalancısın diyor sizler susuyorsunuz. montaj ve düzmece kasetleri en yetkili kurumlardan inceletip gerçek montajsa açıklamalısınız. bakan çocukları bir halt işlemişlerse arkasında olmamalısınız. bakıyoruz başbakan yırtınıyor, siz genel başkan yardımcıları, sanki seçim kazanılmış gibi çok rahatsınız. erdemliler hareketi altında kurulmuş olan bu partiyede hırsız, soysuz ve vurguncular sızmış olabilir, 11 yılda bunların anlaşılması gerekir, lütfen artık başa dönün ve ilk günkü gibi olmak için savaş verirseniz ak parti yaşar. bizde dualarımızla beraber dilimiz döndüğü kadar gerçekleri anlatmaktayız.
    Cevapla
  • İdris PALA 10 yıl önce Şikayet Et
    mustafa06. AKP li değil de paralel yapının mensubuyum desen inandırıcı olursun. çünkü seni önceki yorumlarından da biliyorum. AKP li değilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi