Sultangazi'yi uçuracak 10 büyük proje!

AK Parti Sultangazi Belediye Başkan adayı Cahit Altunay, Sultangazi'yi şahlandıracak 10 büyük projeyi Haber 7'ye anlattı. Başkan Altunay, Gazi Mahallesi yakınında üniversite kurmak çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sultangazi'yi uçuracak 10 büyük proje!
Sultangazi'yi uçuracak 10 büyük proje!
GİRİŞ 01.03.2014 15:28 GÜNCELLEME 07.03.2014 12:25

Mehmet Can Belören'in röportajı

Sultangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Sultangazi Belediye Başkan adayı Cahit Altunay yeni dönemdeki tüm projelerini Haber 7'ye anlattı. Eğitim, sağlık ve ulaşım alanında bir çok projeyi Haber 7 okuyucularıyla paylaşan Altunay, AK Parti-Cemaat gerilimine de değindi.

Başkan Altunay, "Cemaatin Türkiye genelinde bir gerçeği var. Ancak hızla bir uzaklaşma da var. Karşılaştığımız kişiler "Biz cemaatin içerisinde yer alan insanlardık fakat asla AK Parti'den vazgeçmeyiz" diyorlar. Oylarını yine AK Parti'ye vereceklerini ifade ediyorlar." dedi.



İşte AK Parti Sultangazi Belediye Başkan adayı Cahit Altunay'ın Haber 7'ye yaptığı açıklamalar;

SARIGÜL SÜREKLİ DÜŞÜŞ YAŞADI

30 Mart'a kadar maalesef ortamı bulandırma çalışmaları devam edecek. İnşallah seçim akşamından sonra her şey biter. Her seçim dönemi bu kirli oyunlar ortaya çıkıyor. İftira ve yalanlarda bu işin etkileyicisi oluyor. Fakat konuştuğum insanlardan "Bu millet uyandı" sözünü çok duyuyorum. Yani vatandaş "Başkanım kendinizi fazla zorlamayın, bu millet artık uyandı, biz kimin ne yaptığını çok iyi görüyoruz" diyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül için de "En yüksek oyu ilk açıklandığı gündü" deniliyor. Sarıgül, o süreçten itibaren yıprandı ve sürekli kayıp yaşadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Sultangazi mitingi sırasında vatandaşın gösterdiği sevgi seli bir şeyin işaretiydi. Sanki vatandaş hem fikir, kararını vermiş, yolunu çizmişti. İkna olmamaya ikna olmuş bir kesim de tabi ki var.

İSTANBUL'UN EN BÜYÜK BELEDİYE BİNASINI AÇTIK

"Temmuz'da 3 açılış daha var"


Sultangazi kurulduğunda birkaç muhtarlık binamız vardı. İşçi ve memuru oturtacak yerimiz yoktu. İlk etapta Gaziosmanpaşa'da oturmalarını söyledik. Yani ilk bölündüğümüzde Sultangazi'de kamu binası yoktu. Şimdi ise İstanbul'un en büyük belediye binasını yaptık. Temmuz'da da emniyet, kaymakamlık ve vergi dairesini açıyoruz.

PAZAR ALANI PROJEMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLACAK

"Dershaneye gerek bırakmadık"

3 tane kapalı pazar alanını bitirdik şuan Türkiye'nin birinciliğe layık görülecek bir projesidir.  Ve iddia ediyorum o ödülü alacağız. Bir mahallenin en merkezi yerini seçiyoruz ve o mahallenin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri o birimden sunuyoruz. Sultançiftliği mahallesinde yaptığımız Pazar alanı, 14 dalda hizmet veriyor. Günlük tam 5 bin kişi bu alanı ziyaret ediyor. İçinde İSMEK var, bin 200 bayan kardeşimiz oradan yararlanıyor. Etüt merkezi kurduk. Dershaneye gerek yok artık. Öğrenciler ücretsiz olarak istediği dersi gelip alıyorlar. Öğretmenler orada. Yer, elektrik, su her şey bizden. Sağlık ocağını da oraya koyduk. Gençlik merkezi, hızır acil, çok amaçlı salon, park, bahçe, lokanta, çay ocağı, PTT ve otoparkın olduğu bu alanda ayrıca halk pazarı kuruluyor. Bu mekân aynı zamanda kurban zamanı kurban kesim yeri, deprem zamanı ise sığınak yeri olarakta kullanılabilecek.

Bu mekânların her mahallede yerini tespit ettik, projesi yapılıyor. Bir gün 500 bin nüfusu olup ta sokağında pazar kurulmayan ilçe neresi denildiğinde, Sultangazi cevabını alacaksınız.

GAZİ MAHALLESİ'NE ÜNİVERSİTE GELİYOR

Gazi Mahallesi yakınında üniversite kurmak için satın almak istediğimiz bir arazi var. İstanbul Üniversitesi ile konuştuk. İstanbul Üniversitesi araziyi çok beğendi ve 2 fakülteyi birden getirmek istedi. Biz o bölgeyi ya satın alacağız ya da kentsel dönüşümle kamulaştıracağız. İşte o zaman İstanbul Üniversitesi'nin iki fakültesi buraya gelecek.

Bir meslek yüksek okulunu da belediyemizin kendi imkanlarıyla yapıyoruz. Projesi bitti. Yeri hazır. Dönem başından itibaren ihaleye çıkartacağız.

KANGREN OLAN TAŞ OCAKLARININ AKIBETİ

Sultangazi'nin bir numaralı problemi taş ocaklarının oluşturduğu hava ve çevre kirliliği. Tam 16 tane taş ocağı Sultangazi sınırıları içinde çalışmasına devam ediyor. Hakikaten özellikle yaz aylarında çevre halkına büyük rahatsızlık veriyor. Ocaklardaki rezervlerinde azaldığını düşünürsek, ben inanıyorum ki Sultangazi bu dönem o taş ocaklarından kurtulacak.

120 KENT ORMANINDAN 2'Sİ BİZDE

Türkiye genelinde 120 tane kent ormanı var. 2 tanesi bizde ve en fonksiyonel ormanlar bizimkileri. Bu mekânların içinde at binicilik kursları, manej alanları, er meydanı, antik tiyatro, yazlık sinema, izci kampı, hobi bahçeleri, futbol-basketbol-voleybol sahaları, tenis kortu bulunuyor. Işıklar gece boyu yanıyor. Vatandaşların pikniklerini yapıp gün boyu eğlenebilecekleri tüm olanaklar bu mekânlarda hazır.

VEZNECİLER-HABİBLER-YENİ HAVAALANI METRO HATTI GELİYOR

Vezneciler'den başlayacak olan yeni metro hattı, Habibler çıkışına kadar gidecek. Habibler'den ötesini de Ulaştırma Bakanlığı imkanlarıyla yeni havaalanına kadar götüreceğiz. Tramvay hattının yerin altına alınarak metro hattına dönüşmesiyle birlikte Eski Edirne Asfaltı'nın ulaşımı rahatlayacak. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu büyük projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.

YENİ ÇEVREYOLU MÜJDESİ

3. Köprü projesi kapsamında yapılan yeni yollardan biri de Gazi Mahallesi'nin arka tarafından gelerek Habibler üzerinden çevre yoluna bağlanacak. Yani Sarıyer istikametinden gelen araçlar asmalı köprüyle Alibeyköy Barajı'nın kapakları üzerinden geçecek. Böylece çevre yollarıyla örülmüş bir Sultangazi olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya