'Cemaatin derdi Ak Parti'yi 3 puan aşağı çekmek'

CHP ve cemaat ilişkisinin karşılıklı kullanım üzerine kurulduğunu belirten eski CHP Parti Meclisi Üyesi Savcı Sayan, "Cemaat ben CHP'yi kullanarak nasıl Ak Parti'yi üç puan aşağı çekerimin derdinde" dedi.

GİRİŞ 05.03.2014 10:33 GÜNCELLEME 05.03.2014 12:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski CHP Parti Meclisi Üyesi Savcı Sayan, CHP'yi yasa dışı dinlemeler nedeniyle ülke güvenliğinin tehlikede olmasına karşı bir politika geliştirememekle eleştirdi.

Sayan, CHP ve cemaat ilişkisinin karşılıklı kullanım üzerine kurulduğunu, montajla CHP koltuğuna oturanların montajla hükümet olacaklarını sandıklarını söyledi

Devletin güvenliğini geleceğini bekasını düşünmüyor ana muhalefet bununla ilgili proje üretmiyor, TC Başbakanı dinlenmiş, Bakanlarla yaptığı görüşmeler dinlenmiş, bunlarla ilgili düşüncesi yok. Düşüncesi olsaydı Başbakan'a giderdi, acil toplantı yaparlardı, ülkenin genel güvenliği konusunda bir proje üretirlerdi. Bizim partiye bakınca yaz aylarında Anadolu'da dolaşan halkacılar gibi her gittiği yerde çadır kuruyor, makine düzeni kuruyor, oradan kasetleri tapeleri veriyor, sanki bizim mahallede iki insanın konuşmasını veriyor. Cemaat ile CHP arasında ilişki söz konusu olamaz, karşılıklı kullanım olur. Cemaat ile CHP tabanı arasında yakınlaşma olamaz. Olmaz, olamaz, olabilemez. Yöneticilik yaparken yanı başımda oturan Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımın ben her gün cemaate yaptığı hakaretlere bertaraf etmek için mücadele ediyordum, arkadaşımı uyarıyordum, şimdi görüyorum ki o arkadaşım cemaat ile CHP arasında gidiş geliş görevini, elçilik görevi üstlenmiş. Parti Meclis'ine aday bir arkadaşım sadece Cemaatle ilgili iyi bir söz kullandığı için genel başkan listesinde olduğu halde, genel başkan listesinde olduğu halde, bizim kurultayda genel başkan listesinde olan birinin dışlanması görülmemiş şeydir,buna rağmen bu arkadaşımız çizildi, parti meclisinde kabul görmedi, cemaatçidir, Gülen'i öven konuşma yapıyor dile. Cemaat ben CHP'yi kullanarak nasıl Ak Parti'yi üç puan aşağı çekerimin derdine düşmüştür. Karşılıklı anlaşma budur, yoksa tabanların kucaklaşması kaynaşması mümkün değil. Başbakan montajla giderse onun yerine geçecek zannediyor. Montajla geldikleri için zannediyorlar ki montajla gidilen tüm koltuklara bunlar oturacak. Önemli olan halkın sandıklarından çıkabilmek.

Eski CHP Parti Meclisi Üyesi Savcı Sayan, açıklamaları A Haber'de yayınlanan Kadraj programında yaptı.

YORUMLAR 1
  • ali çanak 10 yıl önce Şikayet Et
    Hey yavrum. Cemaat hiç ömrü billah bu kadar rahat edebileceği bu kadar refah bir hükümet gördü mü acaba. Tek derdiniz olmuş; Uluslararası arenada bütün dünya müslümanlarının tek savunucu olan Ak Parti hükümetini yıpratmak. Halk bu ihaneti seyreylemez perdedeki delikten, Gereken cevap çıkacaktır seçimden...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."