Binali Yıldırım canlı yayında meydan okudu

Binali Yıldırım, "her şeyi beceriksizliği, şehrin geri gitmesini, sorunlarının dağ gibi büyümesini sadece ve sadece ideolojik duruşla, ideolojik söylemlerle geçiştirmek bu şehre yapılan en büyük haksızlıktır." dedi.

Binali Yıldırım canlı yayında meydan okudu
Binali Yıldırım canlı yayında meydan okudu
GİRİŞ 07.03.2014 06:37 GÜNCELLEME 07.03.2014 12:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

24 TV'de 'Söz Bitmeden' programına konuk olan İzmir AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "her şeyi beceriksizliği, şehrin geri gitmesini, sorunlarının dağ gibi büyümesini sadece ve sadece ideolojik duruşla, ideolojik söylemlerle geçiştirmek bu şehre yapılan en büyük haksızlıktır." dedi.

AK Parti'de seçimlere nasıl bir vizyonla hazırlandıklarını anlatan Binali Yıldırım, 1414 projelerinin olduğunu söyledi. 1414 projenin ana fikrini ve neden buna ihtiyaç duyduklarını detaylı bir şekilde aktardı…

BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEK İSTİYORLAR

Elif Çakır'ın "Merkezi yönetimin İzmir'i ihmal ettiği söz konusu mu?" sorusuna Yıldırım şöyle cevap verdi:

O bunların argümanı ve sürekli kullandılar. Bu argümanı kullanmanın arkasında beceriksizlikleri var. Ya mağdur siyaseti oynuyorlar, ya mecbur siyaseti oynuyorlar ve böylelikle beceriksizliklerini tabiri caizse örtmek istiyorlar. İzmir'de yapılan budur. Yoksa hükümetin buraya şaşı baktığı, buranın işlerini engellediği koca bir yalan. Rakamlar da bunu gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin yüzde 79'u Ankara'dan gönderilen paralardan oluşuyor. İzmir'in yüzde 91'i Ankara'dan gönderilen paralardan oluşuyor. Kişi başına İzmir için gönderilen belediye payları İstanbul'dan fazla.

YAŞAM TARZINA MÜDAHALEDE BİR ÖRNEK GÖSTERSİNLER ADAYLIĞI BIRAKACAĞIM

Yaşam tarzı müdahalesi yönündeki sorulara cevap veren Yıldırım, alkollü mekanların kapatılmasında bir tane örnek versinler adaylığı bırakacağını söyledi. Kendi evinde yaşam tarzına karışmadığını ifade eden Yıldırım, kendi evinde buna karışmazken "İzmir'de neden yapalım" dedi.

Kanunsuz, uygunsuz işler yapmışsa buna diyecek bir şey yok. Yönetmeliklere aykırı işler yapmamış sadece içkili yer açtı diye kapatılan bir yer varsa gelsin bana. Öyle bir şey yok. Bunu kesinlikle reddederim. Ben evimde gerçekleştirmediğim şeyi İzmir'de mi gerçekleştireceğim? Böyle bir gücüm de yok, böyle bir yetkim de yok. Benim evimde gelinlerim var, başı açık. Kızım var; başörtülü. Kimisi namazını kılar, kimisi kılmaz. Evde bir çeşitliliğimiz var. Evimizde olan şeyi değiştirme gibi bir girişimimiz yok ki İzmir'de yapalım. Bu da zaten akla ziyan bir iştir. Din, inanç, yaşam tarzı tartışılmaz. Buna rağmen algı olgunun önünde gidiyor. Bunu düzeltmek de bizim görevlimiz. Bunu İzmirliyi sorumlu tutamayız.

İZMİR SOLUN KALESİ DEĞİLDİR

İzmir 60 ihtilalinden sonrasındaki 61 anayasasına red oyu veren bir ildir. Bu çok önemli bir şeydir. CHP'nin önderlik ettiği 60 ihtilali Adnan Menderes'i ipe götüren o harekete red veren bir ildir. İzmir hiçbir zaman solun kalesi değildir. Yerel yönetimde son 15 yılda İzmir'de sol iktidardır. Ama bunun sebebi onların başarısından değil. Biz yeterince İzmir'de AK Parti olarak kendimizi iyi ifade edememizden kaynaklı.

1414 projelerinin olduğunu, ulaşımdaki sorunların giderilmesini, deniz ulaşımını artırmayı hedeflediklerini, körfezin temizlenmesini sağlayacaklarını söyleyen Yıldırım, projeler hakkında şunları aktardı:

TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM

Raylı sistemi artıracağız. Sahile paralel taşımacılığı geliştireceğiz. Denizi daha etkin kullanacağız. Her tarafa toplu taşımayı her noktaya yaygınlaştıracağız. Bunları yaptığımız zaman trafikte bir sürdürülebilirlik sağlanmış olacak ama bunlar tek başına yetmiyor. İzmir'de yeterli otopark yok. Otopark sayısını artıracağız. 12 bin araçlık muhtelif yerlere otopark yapacağız. Bunu yapmasak yollar otopark olarak kullanılıyor. Bu sefer de iki şeritli yolun birine araçlar park ediyor, diğer şeritten de karşıdan araç gelse trafik tıkanıyor. Dolayısıyla bu trafiği yavaşlatıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖNÜLLÜ OLACAK

Yerinde kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Bir çok ilçede bu sağlıksız yapıların, depreme dayanıksız yapıların hemen, acilen elden geçirilmesi lazım. Çok büyük bir iş, muazzam bir iş ama aynı zamanda İzmirliler biraz kuşkuyla bakıyorlar. Diyorlar ki "kentsel dönüşüm yapacaksınız, bırakın güzel ev elimizdeki de elden gidecek, biz perişan olacağız." Çünkü kötü örnekler var; yapılmış, başarısız bir deneme var ve insanlar güveni yitirmiş. Belediye ve yerel yönetime bu konuda güvenmiyorlar. Biz nasıl yapacağız? Biz diyeceğiz ki; bakın şöyle bir evde oturacaksınız. Önce onları yapacağız. Sonra buyurun geçin oturun diyeceğiz. Terk ettikleri evleri kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Dönüşüm gönüllü olacak.

İZMİR'DEN ANKARA'YA HIZLI TREN

İzmir'den Ankara'ya hızlı tren yapıyoruz. Afyon'a kadar inşaatı başladı. Afyon ile İzmir ihalesini yapıyoruz. Biz İzmir'e yaptığımız projelerin şuanda tutarı 30 kat trilyon. Biz İzmir'in geleceğini hazırlayan projeler yapıyoruz. Ama şimdi yerel yönetimde İzmir bize fırsat verirse, İzmir'in her köşesini çiçek gibi yapacağız.

İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

İşsizlik oranı 14.5'tan 8.1'e düşecek. Bu projelerle yapacağız. İzmir'in en önemli eksikliklerinden biri işsizliktir. Gençlere mutlaka iş alanı açacağız. Yaşlılar için sosyal projelerimiz var. Çocuklar için, eğitim için çok güzel projelerimiz var. Projeler çok. 18 tane yat limanı yapacağız.

BİR İNSANIN SORUNUNU ÇÖZDÜĞÜM ZAMAN MUTLU OLURUM

Özetle şöyle bir özetim var: Ben bugün insanlar için ne yaptım? Bir insanın sorununu ele alıp çözdüğüm zaman mutlu oluyorum. Bir kişinin bir sorunu var, o kişinin sorununu çözdüğüm zaman o beni mutlu ediyor.

PARALEL DEVLET DİYE BİR ŞEY OLAMAZ

Paralel devlet diye bir şey olmaz. Devletin bileğini de kimse bükemez. Devletin bileğini bükecek olan millettir. Bu ilk defa olan bir şey değil. Daha önce de bunlar oldu. Değişik değişik kılıklarda geldiler. Her seferinde de derslerini alıp gittiler. AK Parti döneminden önce sonuç aldılar ama AK Parti 27 Nisan'da dur dedi. 17 Aralık'ta da dur dedi. 14 Ocak'ta parti kapatmada da dur dedi. Çünkü AK Parti gücünü milletten alıyor, milleti temsil ediyor. AK Parti'nin başında da dünya lideri ve bu ülke sevdalısı Başbakan var. Onun ve oluşturduğu ekip AK Parti her zaman milletin yanında oldu, milletin iradesi dışındaki her türlü girişime de en kararlı şekilde de cevabını verdi.

YORUMLAR 3
  • Mehmet Emin 10 yıl önce Şikayet Et
    Pis koku İzmirlinin kaderi olmamalı. Haliç'in yakınından geçilmezdi bir zamanlar, şimdi balık tutuyoruz. Ankara'da Mamak çöplüğü patlayınca hastaneler Yaralı doluyordu. Şimdi o çöplüğün yerinde Çilek yetişiyor. İZMİR'e yazık değil mi? Hasan Tahsin o ilk kurşunu İzmir pis koksun diye mi attı?
    Cevapla
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    İzmir ve İstanbul. İstanbul yaklaşık 5 senedir çöpten elektrik üretiyor, İzmir ise topladığı çöpleri dağ gibi yığmakla meşgül! Onlar modern, çağdaş ve laikler ya! İstanbul'da da Sözen topladığı çöpleri dağ gibi yığınca Hakimbaşı'nda çöpler patladı ve (yanılmıyorsam Mayıs 1993'tü) 39 insan öldü. Bunların çağdaşlığı, modernliği bu kadar işte!
    Cevapla
  • serkan demirel 10 yıl önce Şikayet Et
    İzmirliler izmire yakışanı seçmeli. İstanbullu biri olarak izmirin o çöplerini gördüm utandım şu yüzyılda halen çöpler yığma yapılıyormuş izmirde bu bir rezalet istanbulda ise o çöpler elektiriğe gübreye çevrilirken atatürkçüyüz diyen bir belediye başkanın izmiri ileri taşıyacağına ortaçağ sistemiyle yönetmesine izmirliler nasıl izin veriyor enteresan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı