MHP'den açıklama: Partimizin bir ilgisi yok!

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde tertiplenen olası oyunlara ve provokasyonlara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

MHP'den açıklama: Partimizin bir ilgisi yok!
MHP'den açıklama: Partimizin bir ilgisi yok!
GİRİŞ 07.03.2014 11:42 GÜNCELLEME 07.03.2014 12:04

Türkiye'nin, son günlerde gerilim ve provokasyon düzeyi çok yüksek bir dönemin tüm belirtilerini yaşadığına dikkat çeken İsmet Büyükataman, "Milletimizin birliği ve dirliği fırsat düşkünü ganimet avcıları tarafından sürekli tehdit ve taciz edilmekte, bazı mihraklar sistemli bir şekilde kaos ve kargaşa ortamı oluşturmaya ve Milliyetçi Hareket'i kavganın bir tarafı haline getirmeye çalışmaktadır. Memleketimizde geçtiğimiz yıllarda kardeş kavgaları yaşanmış, bu kavgalardan zarar gören yine Türk milleti olmuştur. Son günlerde; Aksaray'da, Urla'da ve İstanbul'da yaşanan hadiseler tipik provokasyon örnekleridir. Teşkilatlarımızın ve mensuplarımızın yaşanan bu hadiselerle herhangi bir ilgisi yoktur." ifadelerini kullandı.

    MHP'li Büyükataman, hemen her yerde MHP seçim bürolarına da benzer saldırıların yapıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Hatırlanacağı üzere; İstanbul Esenyurt'ta seçim büromuza menfur bir saldırı olmuş bir ülküdaşımız şehit olmuştur. Halen bu saldırı tüm taraflarıyla aydınlatılmış değildir. Kuklalar ortadadır, kuklacıların kim olduğu yine belli değildir. Yaşanan tüm olayların müsebbibi ülkeyi karıştırmak arzu ve emelinde olan kuklaların iplerini tutan o karanlık ellerdir. Çatışma iklimi oluşturmaya gayret eden gafillere ve delalet içinde olanlara asla izin verilmemelidir. Terör saldırılarıyla ve şehadetlerle milletimizi bölünme konusunda ikna faaliyetlerine ortam açılmamalı, niyeti kötü olan edep yoksunlarının eline koz verilmemelidir. Şu günlerde kendi derdine düşen Başbakan, dirliğimize ve birliğimize yönelik tertip ve suikastların de yegâne hazırlayıcısı ve hızlandırıcısı olarak milli vicdanlarda zaten mahkûm olmuştur. Ancak "terör bitti, analar ağlamayacak, barış geldi" propagandasını fırsat bilerek dağdan şehirlere inen, caddeleri ve sokakları mesken tutan teröristleri etkisiz hale getirmek de hükümetin görevidir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi