Tuğluk: Bu zihniyetle asla çözüm gelişmez

Van'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarında konuşan Van'ın Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, "Sadece Kürtlerden adım bekleyerek çözüm gelişemez" dedi.

Tuğluk: Bu zihniyetle asla çözüm gelişmez
Tuğluk: Bu zihniyetle asla çözüm gelişmez
GİRİŞ 08.03.2014 16:16 GÜNCELLEME 08.03.2014 16:16

Van'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarında konuşan Van'ın Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, "Sadece Kürtlerden adım bekleyerek çözüm gelişemez. Artık adım atma sırası hükümet ve devlettedir. Şunu bilmelerini istiyoruz ki, bu yöntemlerle şu zihniyetle asla çözüm gelişemez. Çözümün gelişmesi için karşılıklı adımlara ihtiyaç var" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Van'da BDP tarafından Kale arkasındaki Atatürk Kültür Parkı'nda miting düzenlendi. Mitinge Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, partisi tarafından yeniden aday gösterilen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve partileler katıldı. Mitinge katılanlar Fransa'nın başkenti Pariste öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez ile Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıdı. Kadnların yanı sıra erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiği mitingte, bir erkek tarafından tutulan 'Güneşin yörüngesindeki kadınlara selam olsun' yazılı pankart dikkat çekti. Platformda ise Öcalan'ın fotoğrafı ile 6 dilde yazılmış 'Özgür kadınla Demokratik Ulusa' pankart asıldı.

Kadın grupların söylediği şarkıların ardından konuşan Aysel Tuğluk, başlatılan barış sürecine değinerek, şöyle dedi:

"Bakın Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü için bi barış süreci başlatıldı. Sayın Öcalan insiyatif alarak bu topraklarda barışın gelişmesi için adımlar attı. Atılan adımlar barışta ve demokratik çözümde samimi bir irade beyanıydı. Bu adımlara karşılık henüz hükümet tarafından bir adım atılmış değil. Bizde diyoruz ki süreç tek taraflı adımlarla gitmez. Bu sürecin ilerlemesi için devletinde hükümetinde adımlar atması gerekiyor. Sadece Kürtlerden adım bekleyerek çözüm gelişemez. Artık adım atması sırası hükümet ve devlettedir. Şunu bilmelerini istiyoruz ki, bu yöntemlerle şu zihniyetle asla çözüm gelişemez. Çözümün gelişmesi için karşılıklı adımlara ihtiyaç var."

Bu ayın sonunda yapılacak yerel seçimlerin bir irade beyanı olacağını da belirten Tuğluk, "30 Mart'ta 'biz kendi kendimizi yönetmek istiyoruz' diyeceksiniz. Ve inanıyorum ki 30 Mart'ta elde edeceğiniz zaferle demokratik inşa sürecini başlatacağız" dedi. Mitinge katılanlar havanında güzel olmasını fırsat bilerek piknik yaptı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…