Bir HDP gerginliği de Fethiye'den

Muğla'nın Fethiye ilçesinde açılmak istenen Halkların Demokratik Partisi'nin(HDP) binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

Bir HDP gerginliği de Fethiye'den
Bir HDP gerginliği de Fethiye'den
GİRİŞ 09.03.2014 16:20 GÜNCELLEME 09.03.2014 16:20

Polis, teşkilat binasının bulunduğu sokağı güvenlik çemberine aldı. Tepkili topluluk çatılardan söktükleri kiremitlerle HDP binasını taşladı. Yaklaşık 3 saat süren gerginlik itfaiye ekipleri tarafından HDP tabelası ve bayrağının indirilmesi ile son buldu.

Muğla Fethiye'de HDP ilçe teşkilat binasının açılmak istenmesine tepki gösteren ve sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce kişi sağanak yağışa rağmen Salı Pazarı meydanında toplandı. Açılışın yapılmaması ve HDP tabelasının indirilmesini isteyen grup, Dispanser Sokak üzerinde slogan atarak yürüdü. Polis ekipleri HDP binasının bulunduğu 501 Sokak üzerinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet ve panzerlerin hazır bekletildiği sokağın girişi de barikatlarla kapatıldı. Barikatlar önünde polisle konuşan grup, parti tabelasının indirilmesini istedi.

Bu sırada binaların çatılarına çıkan bazı vatandaşlar çatılardan söktükleri kiremitleri HDP binasına fırlattı. Camları kırılan HDP binasının tabelası da atılan kiremitlerle hasar gördü. Bir grup vatandaş ise HDP teşkilatının bulunduğu binanın en üst katına çıkarak içeri girmeye çalıştı. Elindeki sopayla camları kıran ve tabelaya vurmaya çalışan gruba polis müdahale etti. Bu sırada ellerinde Türk bayrakları ile bir başka grup tabelayı indirmek için HDP binasının yan kısmından girişimlerde bulundu.

Bu sırada olay yerine gelen Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli gruba sakin olmaları ve dağılmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kaymakam'ı dinlemeyen kalabalık polis ekiplerinin üzerine yürümeye devam etti. Kalabalığı sakinleştirmek için bu defa Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı olay yerine geldi. Kalabalığa HDP bayrağının ve tabelasının indirileceği sözünü veren Saatcı, alanı boşaltmalarını istedi. Muğla Emniyet Müdürü ile görüşme yapan Saatcı, sorumluluğu üzerine aldığını belirterek, HDP binasının bulunduğu sokağa itfaiye ekiplerini getirtti. Yaklaşık 3 saat devam eden gerginlik, HDP tabelasının indirilmesi ile son buldu.

Parti binasından sökülerek yere düşen tabelayı kalabalığa vermeye çalışan bir kişi ile HDP bayrağını yakmak isteyen bir kişi polis tarafından engellendi. Tabelanın indirilmesi ve yerine Türk bayrağı asılmasının ardından kalabalık dağıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!