Kılıçdaroğlu'nun cemaatin okulu ile ilgili merakı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Ağustos 2005 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması için cemaatin eğitim kurumlarından Fatih Koleji ile ilgili ilginç bir soru önergesi verdiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 11.03.2014 17:34 GÜNCELLEME 11.03.2014 23:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

17 Aralık sonrası yaşanan siyasi gelişmeler ve değişen konjonktürle cemaate yönelik ılımlı mesajlar veren Kemal Kılıçdaroğlu'nun cemaate karşı geçmişte hiç de bugünkü gibi düşünmediği Meclis Başkanlığı'na verdiği bir soru önergesi ile bir kez daha belgelendi.

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da eğitim faaliyetleri yürüten Fatih Koleji'nde Bediüzzaman Said Nursi'nin eseri olan Risale-i Nur okutulması ile ilgili Meclis'e soru önergesi bile verdiği ortaya çıktı.

23 Ağustos 2005 tarihinde CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu verdiği soru önergesinde, Bakan Hüseyin Çelik'ten cemaatin eğitim kurumuyla ilgili bazı sorulara cevap vermesini istemiş.

İşte Kılıçdaroğlu'nun cevabını merak ettiği 4 soru:

1- Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaöğretim kurumlarına risale adında bir ders konmuş mudur?

2- İstanbul Bahçelievler'deki Fatih Koleji'nde hergün -cumartesi ve pazar günleri de dahil - Risale diye bir kitap okutulmakta mıdır?

3- Bu uygulamadan bakanlığın bilgisi var mıdır?

4- Bu kitap neyi öğretmeyi amaçlamaktadır?

HÜSEYİN ÇELİK'İN CEVABIYLA ORTAYA ÇIKAN KILIÇDAROĞLU'NUN HATALAR ZİNCİRİ

Hüseyin Çelik'in ise 7 Ekim 2005 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun soru önergesine yapılan incelemeler sonunda cevap verdiği kayıtlarda yer aldı. Çelik'in cevabında, Kılıçdaroğlu'nun verdiği önergedeki hatalar zincirini de gözler önüne serdiği anlaşıldı.

Meclis kayıtlarına geçen açıklamada "Bakanlığımıza bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında Risale adında bir ders okutulmamaktadır" denilirken, İstanbul Bahçelievler'de Fatih Koleji adında bir okulun bulunmadığı da hatırlatılıyor.

Açıklamada belirtilen yerde Özel Bahçelievler Fatih İlköğretim Okulu'nun bulunduğunun tespit edildiği ifade edilirken burada da Talim ve Terbiye Kurulu'nun belirlediği kitapların okutulduğu vurgulanıyor.

Müfettişlerin konu ile ilgili yaptığı incelemenin sonucunda ayrıca Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu da dahil Risale okutulduğunu iddia ettiği okulun, hafta sonu tatil olduğu da belirlendiği aktarılıyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun verdiği soru önergesi ve Hüseyin Çelik tarafından verilen cevap:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. chp vekillerine islam dini ile ilgili bir kaç soru sorun bilemez. camide ne yapıldıgını bilmeyenler risaleyi nur hakkında bilği sahibi olması beklenemez
    Cevapla
  • yaşar ak 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kemal Bey! . Risale-i Nur her yerde var. Risale-i Nur; öncelikle Allahın varlığı birliğini ve Kuran-ı kerimin hakikatlarının akli ve mantıki olarak İ S P A T eder.
    Cevapla
  • eda ankara 10 yıl önce Şikayet Et
    Öyle garip bir dünya... 'Kimi benden çok seversen onu senden alırım' der Allah ve ekler: 'Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.' ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur. Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur. Öyle garip bir dünya...Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. En garibi de budur ya, öldüm der durur, yine de yaşarsın."
    Cevapla
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    pazara kadar dostluk. eğri oturup doğru konuşalım, cemaatin tabanı zerre kadar chp ye sempati duymaz,chp de cemaat tabanına, bir süredir cemaat medyasının kılıçdarı hafif zumlaması hesap gereğidir,ilk fırsatta birbirinin çukurunu kazana kadar sureta bir dostluk örneği var, hele mhp ve cemaat tüm zıt tır,ama şimdi hepsi tayyibe karşı mücadelede birleşmiştir,çünkü zayıf hükümetler cemaatin kullan at modeline daha elverişlidir,elhamdulillah müslümanız ama çocuklarımızı devlet okulunda okutmayı yeğleriz, risalei nura, nutuk a,9 ışığa ihtiyacı olanlar evlerinde okuyabilir, kimin dinden imandan,kimin laiklikten,kimin milliyetçilikten soğuttunu iyi biliriz, o yüzden ak partiye beddua eden cematin diğer partilerin gül hatırını saydını sanmayız, chp ve mhp nin hidayete erdinide düşünmüyoruz, sadece dostlar düşmanlarla anlaşığ gittiğine burkuluyoruz. allh bu üç gurubu ahirettede aynı mekana koysun ne diyelim
    Cevapla
  • Metin Allahverdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin Çelik Adına Cevab Veriyorum... Cevab 1) Hayır. Bunların ne okullarında, ne yurtlarında, ne dersanelerinde Risale-i Nur'un bir zerresi bile okutulmamış, ders yapılmamıştır. Cevab 2) Hayır. Sayın kılıçdaroğlu Bunların Risale-i Nur'la hiç bir alakaları yoktur, merak etmeyiniz. zaten Olsaydı bugün sizinle beraber olmazlardı. Cevab 3) Evet. İnşaAllah bir gün bu Kur'an ve İman hakikatları umumi bir ihtiyaçtan dolayı Milli Eğitim Müfredatına gireceklerdir. Bundan korkabilirsiniz. Cevab 4) Risale-i Nurların içeriğini merak etmişsin; anlatayım: Bunlar maddiyyunluk taunuyla hastalanmış şu asırda Kur'an eczahanesinden günümüzün ihtiyaçlarına ve manevi hastalıklarına deva olan manevi reçetelerdir. İman, İslamiyet ve Kur'an hakikatlarını akli ve mantıki bir şekilde izah ve isbat ederler. Senin gibi aklı gözüne inmişlere Kur'anın hakikatlarını gözlerine sokacak şekilde isbat eder...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!