Ücretsiz seyahat için nüfus cüzdanı yeterli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, 65 yaş üstü yaşlıların sadece nüfus cüzdanlarını göstererek ücretsiz seyahat yapabileceklerini bildirdi.

Ücretsiz seyahat için nüfus cüzdanı yeterli
Ücretsiz seyahat için nüfus cüzdanı yeterli
GİRİŞ 16.03.2014 18:30 GÜNCELLEME 16.03.2014 18:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "65 yaş üstü yaşlılarımız için biniş kartı (ücretsiz seyahat) dağıtmayacağız. Ücretsiz biniş için nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterlidir. Uygulamamız başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İslam, Çankırı Valiliğini ziyaretinde kentin ilçelerine ziyaretlerde bulunduklarını, gerçekleştirilen uyumlu çalışmalardan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, "Türkiye genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı tanıyan kartların ne zaman dağıtılacağı" sorusu üzerine İslam, engelli, şehit yakınları, yaşlılar ile gazi yakınlarınca merakla beklenen yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Konuya ilişkin altyapının hazır olduğunu söyleyen İslam, "65 yaş üstü yaşlılarımız için biniş kartı dağıtmayacağız. Ücretsiz biniş için nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterlidir. Uygulamamız başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Hakan Can 10 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'da Belediye Otobüslerine Binilemiyor.... .. Oy uğruna yapılan bir haksızlıktır bu... Genel seçimlerden sonra bir şekilde uygulanamaz hale getirilecektir...
    Cevapla
  • Ali Haydar Bektaşi 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan, . ücretsiz hizmet kalitesiz olur, bu uygulamalarınızı haksız buluyorum. bende bu katagoridenim, fakat şükür Allah'a muhtaç değilim ve benim gibi olanların vermesini bu uygulamadan yalnız muhtaç olanların yararlanmasını isterim. bunun içinde kart verilmeli muhtaçlar, gaziler ve şehit yakınlarından vermek istemeyenler muaf olmalı onların kartı dolumsuz olmalıdır. şimdi bakıyorum hali vakti yerinde olanlarda bu uygulamadan, istemeyerek yararlanıyorlar çünki 65 yaş üstünün kartlarının dolumu sistemden çıktığı için dolum yapılamıyor. zekat veren bir kişinin bu uygulamadan yararlanması biraz acayip buluyorum.
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Guzel bir uygulama... Allah razı olsun..
    Cevapla
  • hasanzafergülten 10 yıl önce Şikayet Et
    OLMASI GEREKEN. Aslında yapılması gereken,65 yaşındakilere belediye ulaşımında bedava seyahat yerine,emeklilere yüzde 50 indirim uygulaması olmalıydı,65 yaşından sonra kaç kişi dışarı çıkıp da gezebiliyor ki,çoğu 65 yaşındaki kişiler yanında biri olmadan sokağa dahi çıkamıyor,kimiside yatalak durumda. onlarda bunu bildiklerinden ,binse binse kaç kişi biner diyerek bu uygulamayı yapıyorlar,maksat göz boyamak. hadi emeklilere 100 de 50 indirim yapsınlarda göreyim.
    Cevapla
  • Ali Aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Ah bir de bu yaptıklarınızı duyurabilseniz.... Şimdi gazeteciler sormasa böyle bir şeyi kimsenin bileceği yok.. Sayın Bakan, bunu kamuoyuna duyuramadıktan sonra varlığından kimsenin haberi olmaz ve kimse de yararlanamaz bu hizmetten. Hangi ulaşım araçlarında bu geçerli bunu da bilmiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...