Erdoğan, YSK'nın yasağını Haber7'den öğrendi

Ak Parti'nin reklamında bayrak ve İstiklal Marşı'nın yer alması sonrası YSK reklamın durdurulmasına karar verdi. Başbakan Erdoğan, reklamla ilgili YSK'nın aldığı kararı Haber7'den öğrendi. Erdoğan'ın YSK'nın kararına tepkisi şöyle oldu:

Erdoğan, YSK'nın yasağını Haber7'den öğrendi
Erdoğan, YSK'nın yasağını Haber7'den öğrendi
GİRİŞ 19.03.2014 18:01 GÜNCELLEME 19.03.2014 18:30
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın Tekirdağ'daki miting sonrası YSK'nın aldığı kararı hatırlatması üzerine Başbakan Erdoğan, "Biz de onu yasaklarız. Yasağa yasak getiririz. Değişik formüller bulunur" açıklaması yaptı.

Ak Parti'nin reklamla ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

YSK'NIN AK PARTİ REKLAMINI YASAKLAMA GEREKÇESİ

AK Parti'nin bayraklı reklamı ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet başvurusu yapıldı.

Gelen başvuruyu değerlendirmek üzere toplanan YSK, AK Parti'nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu'nda Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oy birliği ile karar verdi.

Oy birliği ile alınan kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılmasına karar verildi.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu'nun 58. maddesinde Türk bayrağının propaganda için kullanımı yasaklanıyor.

Kanun maddesi şöyle: "Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler, bulundurulması yasaktır."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • ahmet yor 10 yıl önce Şikayet Et
    her seçim dönemi . hatırlanıyor YSK nasıl bir yer olduğu? Önceden de biliniyordu! En kritik dönemde inşallah geç kalınmaz sıkıntılara neden olmaz bu kurum! Kullanılan YAZILIMLAR ve veri tutan VERİTABANLARINDAN tutunda çalıştırılan personele kadar hepsinin didik didik edilmeleri gerek...
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    78de bayrak kullanıldı... 78 seçimlerinde Tandoğan meydanında ECEVİT RESİMLİ,6 OKLU VE TURK BAYRAKLI broşürler dağıtılıyordu. akşamda bunlar yerlerdeydi. keşke arşivime alaydım da şimdi kıymete binerdik.o zaman bunu dile getirdik ama, CHP balkon iktidarı olunca kimse umursamadı..AYRICA DİKKAT,DİKKAT.. ERBAKAN O SEÇİMLERDE 22 NUFUS KAYITLARIDAN GİRMİŞ VE 2 MİLYONA YAKIN FAZLA SEÇMEN VAR DEMİŞTİ..teknik olarak da doğruydu.tabi bu CHP ye yaramıştı..aynı dümenler şimdi de yapılabilir hani..dedi wahsibatlıco..
    Cevapla
  • yusuf kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Ak partiye mi yasak YSK - Mhp Türk Bayraklı Püskevit dağıtıyor ne iş :)). Mhp kutu içerisinde lokum ve püskevit dağıttı, kutusunun üstünde Türk bayrağı ile birlikte Bahçelinin resmi var. Haramdır diye almak istemedim ayarı verdim ama kızları da kıramadım, sonra almışken bu soygunculara tam bir vurgun olsun diye 20-30 tane aldım çöpe atmaya yüreğim el vermedi yakmak zorunda kaldım. Haram olduğunu kesin olarak biliyorum, çünkü belediye başkan adayı çok af edersiniz tam bir eşkiya. Chp de aynı şekilde bröşür dağıtıyor Türk bayrağı üstüne kendi adaylarını koymuşlar. Bdp Urfada malum paçavra üstüne adayının resmini koymuş. Paralelciler de siyasete atıldı ya onlarda Türk Bayraklı Pensilvanya getirdiler, gazete bastırmışlar. "Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu???" Herkes sussa NFK konuşur: Serbest VEREM ve SITMA, mahpus gümrükte İLAÇ ...!!!
    Cevapla
  • kemalettin 10 yıl önce Şikayet Et
    ysk sizde artık. elinizden geleni sizde dökün istediğiniz çabayı sarfedin ama boşuna sonuna kadar ak parti.
    Cevapla
  • yabuz oglu 10 yıl önce Şikayet Et
    mürselciğim. o piramiti beyefendi dediğin başbakanımız dikmedi bu millet dikti.kimler için olduğuna gelince tahmin edebilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...