Cemaatin en az etkisinin olacağı şehir burası

Türkiye'nin en kuzeydoğsundaki ili Artvin'de tüm Türkiye'de olduğu gibi seçim heyecanı herkesi sarmış. 15 yıldır CHP'nin elinde olan şehir bu seçimde değişimi yaşamaya yakın..

Cemaatin en az etkisinin olacağı şehir burası
Cemaatin en az etkisinin olacağı şehir burası
GİRİŞ 19.03.2014 23:03 GÜNCELLEME 20.03.2014 22:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek ve Mehmet Can Belören'in haberi

Doğu Karadeniz dağlarının dik yamacına kurulmuş olan Artvin, 33 bin nüfusa sahip. Yaklaşık 17 bin seçmenin sandığa gideceği kentte 2009 yılında yapılan belediye seçimin 324 oy farkla CHP kazanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da memleketi olan Artvin'de bu yıl AK Parti, Spor Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Kocatepe'yi aday gösterdi.

Artvin için bir hayli heyecanlı olan Kocatepe, 'Artvin bu seçimde bir değişim istiyor ve o değişim adresi olarak da bizi görüyor ve adeta bize oy vermek için bahane arıyorlar' diyor.

AK PARTİ İÇİN ÖZEL ANLAMI OLAN ŞEHİR; ARTVİN

Kocatepe, 'girişi olan çıkışı olmayan tek şehir' diye tanımladığı memleketi Artvin'in AK Parti için de anlamı olan bir şehir olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1977'de Kadir Topbaş'ın Artvin'de aday olduğunda onun çalışmalarına destek için kentlerinde bulunduğunu söylerken, AK Parti'nin kurulma fikrinin de Yusufeli ilçesinin Altıparmak köyünde alındığını söyledi.



Bu özelliğinden dolayı 15 yıldır CHP'nin elinde olan Artvin'de seçimin galibi olarak Başbakan Erdoğan'a yakışır bir sonuç alma hedeflerinin olduğu söyleyen Mehmet Kocatepe, şehirde ciddi sorunlar olduğunu söyledi.

Önelikle çöp, yol ve su sorununun olduğu Artvin'de kira ve konut fiyatları da bir hayli yüksek. Bu konu Kocatepe'nin öncelikli halledecekleri listesinin en başında yer alıyor.

Kocatepe '22 triliyonluk bir bütçesi olan Artvin, hizmetlerin coğrafi konumumuz açısından en geç geldiği şehir. Vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek merkezler çok kısıtılı ve yetersiz. Üstelik temel sorunlardan biri de konut yetersizliği. Seçilirsek başbakanımızın da talimatıyla TOKİ işbirliğiyle şehrimize yakışır konutlar imar edeceğiz ve yüksek olan kira fiyatlarını da bu yolla düşüreceğiz' diyor.

DEĞİŞİME HİZMETE OY VERECEKLERİNİN SİNYALİNİ ALIYORUZ

Kocatepe, 15 yıldır görevde olan CHP adayı Emin Özgül'ün adayların açıklanmasın kısa bir süreye kadar aday olmacağını söylemesine rağmen tekrar adaylığınır koyması şehirde sosyal demokratların bile tepkisini çektiğini söylerken 'Artvin şu an CHP'de. Ancak şimdiden değişime ve hizmete oy vereceklerinin sinyalini alıyoruz. Bizden bir beklenti var ve bize oy vermek için adeta bahane arıyorlar. Bizim de yandaşa değil vatandaşa kapımız açık olacak' dedi.

ANKETLER AK PARTİ DİYOR

Parti olarak Artvin'de yaptırdıkları ankette 4-5 puan kadar farkla önde olduklarını da söyleyen Kocatepe, 'Ancak bu sonuca rağmen sanki gerideymişiz gibi çalışıyoruz. Rehavete asla kapılmadan 30 Mart akşamı Artvin'de değişimi ve zaferimizi ilan edeceğiz' derken 'Bizim yandaşa değil vatandaşa kapımız olacak. Kazanmak kaybetmek gibi sıkıntımız yok. Her haliyle biz bu seçimi kazanacağız ve ne kadar güçlü gelirsek merkezden o kadar çok destek alırız' dedi.

Bu seçimlerin yerel seçim havasından çıktığını ve genel seçim havasına büründüğünü ifade eden Kocatepe, AK Parti'nin Türkiye'deki yüzde 50 hedefine Artvin olarak da gereken desteği vereceklerini de söyledi.

CEMAAT DE MİLLİYETÇİLER DE ARTVİN'DE ERDOĞAN'I DESTEKLİYOR

'Cemaat tabanı Artvin'de kimi destekleyecek' sorumuza ise Kocatepe çarpıcı bir cevap vererkek şunları söyledi:

Her ilde olduğu gibi burada da kendi güçleri var. Bu camianın içinde arkadaşlarımız var. Bireysel ilişkilerimiz çok iyi yönde. Burada bizim rakibimiz CHP. İddia edildiği gibi burada CHP'yi destekleyeceklerini düşünmüyorum. Zaten çoğu da bizimle çalışıyor. Partide görevli arkadaşlarımız var. Tabiki kırgınlıklar oldu. Ancak Artvin'de Türkiye genelinde iddia edilen oy bölünmesi en az olacaktır. Hatta demokrat ve milliyetçi kesimden bile bu süreçte Başbakan Erdoğan'ın yanında olanlar var. Erdoğan'ı desteklemek gerekir diyorlar..

ARTVİN'İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERİ ANLATTI

-Kafkasör Buluşmaları yapacağız ve Dünya Liderlerini bu şehirde ağırlayacağız

-Artvin'e yakışır bir şehir girişi yapacağız

-Şehir için alternatif yollar yapacağız

-Teleferikle şehir içi ulaşımı sağlayacağız

-Yine dik yokuşları aşacak yürüyen merdiven projesi

-Misafirler ve hastalar için Aş evi ve şefkat evi projesi

-Şehir merkezine bin araçlık otoparak

-Sağlıklı yaşam merkezleri (Hamam, spor salonları, yaşlı ve engelli bakım merkezi)

-Temiz ve ucuz suyu getireceğiz

-Parklar ve sosyal alanlar inşa edeceğiz

HABER 7

YORUMLAR 7
  • Meziyet Acar 10 yıl önce Şikayet Et
    Başlık. Başlıkta ufak bir hata var. Cemaatin en az etkisinin olacağı seçimler 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri. Halkımız cemaatin iç yüzünün artık farkında. Ha Artvin'de durum daha farklı çünkü orada bir de Mehmet Kocatepe var. Kocatepe, gerçekten işinde çok iyi bir yöneticidir.
    Cevapla
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... anketleri bırakın, milletin yarısı ak parti diyor.
    Cevapla
  • Barhallı Osman 10 yıl önce Şikayet Et
    ARTVİN'E HİZMET = SN. KOCATEPE . Sn.Mehmet Kocatepe Bey, sizde ARTVİN'E ve ARTVİNLİ YE hizmet, Hakka hizmet ANLAYIŞI var iken, Sizde ARTVİN'İ marka şehir yapmak için kendini hizmete adamışlık DUYGUSU var iken, Sizde hiçbir hemşehrisini ayrıştırmadan ötekileştirmeden adalet çerçevesinde tüm ARTVİNLİLERİ kucaklama AŞKI ve SEVDASI var iken, En önemlisi yine sizde, Ruz-i Mahşerde hesap verme DÜŞÜNCESİ her zerrenize sinmiş iken, ben bir ARTVİNLİ OLARAK SİZLERİN ARTVİN'İ MARKA ŞEHİR YAPACAĞINIZA DAİR HİÇ BİR ŞÜPHEM YOKTUR...
    Cevapla
  • Ezgi Akarsu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bingöl ve Siirt. Bingöl ve Siirt'i de unutmayın lütfen. yıllardır akp ye gönül vermiştir bu şehirlermiş.
    Cevapla
  • köksal ALAGÖZ 10 yıl önce Şikayet Et
    kültür medeniyet ve ipek yolunun kadim şehri ARTVİN . hadi ARTVİN yık artık bu chp zihniyetini sende değiş kır zincirlerini Adalet ve Kalkınma Partisi ile yeni bir yola gir. Zaten bir ARTVİN li olarakta bu yatırımı ARTVİN' e yapılan hizmeti görmüyorsak da yazık bize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!