Arınç, Paralel yapının kuracağı partiyi açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, paralel yapının yeni kuracağı partiyi açıkladı.

Arınç, Paralel yapının kuracağı partiyi açıkladı
Arınç, Paralel yapının kuracağı partiyi açıkladı
GİRİŞ 23.03.2014 22:39 GÜNCELLEME 24.03.2014 04:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Arınç, Balıkesir'de halka seslendi. Bülent Arınç, ilk defa Balıkesir'deki konuşmasında paralel yapının yeni parti kurma girişimini açıkladı. "İlk defa söylüyorum" diyen Arınç, AK Parti'den istifa eden eski Bakan Ertuğrul Günay ve İlhan İşbilen'in seçimden sonra yeni parti kuracaklarını, bunu da İzmir'deki bir hava gazı fabrikasında düzenledikleri basın toplantısında açıkladıklarını anlattı. Bülent Arınç, "Geç kalmanıza gerek yok, adam gibi partinizi kurun adam gibi karşımıza çıkın. Biz bunu istiyoruz" dedi.

"ADAM GİBİ PARTİNİZİ KURUN, ADAM GİBİ KARŞIMIZA ÇIKIN"

Bülent Arınç, Kütahya'da katıldığı programın ardından akşam saatlerinde özel uçak ile Balıkesir'de geldi. Burada partisinin düzenlediği mahalle mitinginde binlerce kişiye seslenen Bülent Arınç, AK parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur'un Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının Balıkesir için bir şans olduğunu, Balıkesirlilerin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerine inandığını kaydetti. Muhalefet partileri ile paralel yapıyı eleştiren Bülent Arınç, CHP ve MHP'yi kendilerine bir seçim hedefi dahi koyamamakla suçladı. Başbakan Erdoğan'ın seçimde birinci parti olarak çıkmaz ise genel başkanlıktan istifa edeceğini açıklamasını örnek gösteren Arınç, CHP'ye yüzde 30, MHP'ye de yüzde 20 hedefi koyarak "Eğer seçimde bu oy oranlarını tutturamaz iseniz siyaseti bırakın" mesajı verdi. Balıkesir'deki konuşmasında İzmir'de bir hava gazı fabrikasında AK Parti'den ihraç istemiyle disipline sevk edilince istifa eden eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın yine AK Parti'den istifa eden milletvekili İlhan İşbilen'in düzenlediği basın toplantısında yeni parti kurma kararlarını açıkladı. Erkan Mumcu ve Murat Başesgioğlu'nun da isimlerini Günay ve İşbilen ile birlikte zikreden Başbakan Yardımcısı Bülenrt Arınç, Pensilvanya merkezli yeni parti kurma girişiminin deşifresiyle ilgili şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde Ertuğrul Günay ile iki arkadaşı İzmir'de hava gazı fabrikasında basın toplantısı yapmışlar. Bunlar bizim arkadaşlarımızdı; geçmişi hatırlıyorum, Erkan Mumcu da böyleydi, Murat Başesgioğlu da böyleydi. Biz onları hiç ihtiyacımız yokken bu partiye bir güç katarlar mı, bir değişiklik olur mu diye düşündük milletvekili yaptık. Şu anda kötü insan olduklarını da söyleyemem. Ama insan siyasette hata yaparsa bunu büyük bir şekilde öder ve siyasi hayatı biter. Ben onun için üzülüyorum. Hava gazı fabrikasında yaptıkları basın toplantısında diyorlar ki, 'Biz seçimlerden sonra bir değerlendirme yapacağız belki bir parti kurabiliriz'. Yeni bir siyasi oluşum. Şimdi o arkadaşlarıma, geçmişteki merhabamızın, selamünaleykümlerimizin hatırına iki şey hatırlatayım; ey İlhan İşbilen ey bir başkası, ey Ertuğrul Günay, aslında biz bunu bekliyoruz. Geç kalmanıza gerek yok, adam gibi partinizi kurun, adam gibi karşımıza çıkın. Biz bunu istiyoruz. O zaman bu cemaat denen, camia denen, hizmet denen grubun biz siyasi rakibi oluruz. O zaman karşımıza çıkarlar 'Biz sizden daha iyi yöneteceğiz bu ülkeyi, siz yanlış yaptınız' derler. Milletten ne kadar oy alırsa o kadar da söz sahibi olurlar. Ama şimdi hem dini cemaatiz deyip hem de siyasi parti faaliyetinde bulunursanız bu kendinizi inkar olur. Siz siyasi bir organizasyonu bir an evvel kurun ve karşımıza öyle çıkın. Mertçe çıkın, açık çıkın. Biz de bir siyasi partiyiz deyin. Ama onlara iki tane tavsiyem oldu; Böyle toplantıları bundan sonra hava gazı fabrikasında filan yapmayın. Zaten adı bile ürkütücü, gaza mı geldiniz yoksa? Hava gazı fabrikasında parti kuracağız diyorlar, Allah aşkına, insan yerini bir seçer."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    HİZMET CEMATİ PARTİ KURDUĞU AN BİTMİŞ TİR.....çünkü CEMAAT SİYASET DEĞİL , ALLAH YOLUDUR...!. hizmetin üst abileri orada kalır ... hizmeti ayakta tutan orta ve alt cemat abileri ,aplaları orada kalmaz... ben de orada kalmam ...! kaybeden cemaat , kazanan akp olur...!
    Cevapla
  • mehmet cemal 10 yıl önce Şikayet Et
    VATANSEVER . adını ben koyayım [ milliyetçi cemaathalk partisi]
    Cevapla
  • mikail oruc 10 yıl önce Şikayet Et
    arınç sözünün adamı gönüller tercümanı . sayın arınç çok güzel bi tesbiti olmuş adam gibi karşımıza etli kemikli çıkın hayalet gibi dolaşmayın diyerek gönüllere tercüman olmuştur.
    Cevapla
  • MEHMET 10 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan!. kendiniz düştünüz, bari birilerinide çukura çekmeyi düşünmeyin.
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    parti. ya ben i güldürmeyin bu adamlar marti kurmazlar bunlar kene,keneler hangi parti güçlüyse ona yaoşırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar