İşte AK Parti'nin 12 yıldır yıkılmayan kalesi

AK Parti kurulduğundan bu yana Kütahya'da büyük bir üstünlüğe sahip. Rakamlar onu gösteriyor. Yerel seçimlerde de büyük hedefleri olan AK Parti, Kütahya'da yeni bir zafere hazırlanıyor.

GİRİŞ 27.03.2014 09:09 GÜNCELLEME 27.03.2014 15:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi

2002 yılında Türkiye siyasetinde boy gösteren AK Parti gerek genel ve yerel seçimlerde gerekse yapılan iki referandumda tam destek aldığı Kütahya'da yükselmeye devam ediyor. 2002 genel seçimlerinde yüzde 48,9; 2004 yerel seçimlerinde yüzde 50,4; 2007 genel seçimlerinde yüzde 62,3; 2009 yerel seçimlerinde yüzde 50,4; 2011 genel seçimlerinde yüzde 64,5 ile AK Parti'yi her zaman birinci parti çıkartan Kütahyalılar, 2007 referandumunda yüzde 81,4; 2010 referandumunda ise yüzde 74,8 oranla her zaman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduğunu gösterdi.

AK PARTİ VE BAŞBAKAN ERDOĞAN'A KOŞULSUZ DESTEK

Benzer durum 3 gün sonra yapılacak yerel seçimlerde de yaşanacağa benziyor. 17 Aralık operasyonundan sonra, hükümete yönelik oynanan büyük oyunun farkında olan Kütahya halkı, koşulsuz bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin arkasında olduğunun sinyalini verdi. Hem vatandaşlarla hem esnafla hem de öğrencilerle girdiğimiz diyaloglarda, vatandaşlar bunun yerel seçim değil bir genel seçim olduğunu, AK Parti'ye verilecek her ‘oy'un aslında Türkiye'nin geleceğine verileceğinin farkında. Başbakan Erdoğan'ın Kütahya'da yaptığı son mitingdeki kalabalık bunun bir göstergesi oldu.

AK PARTİ, MHP'NİN BİR ADIM ÖNÜNDE

10 yıldır Kütahya Belediyesi'ni yöneten AK Parti, mevcut başkan Mustafa İça yerine eski il başkanı Kamil Saraçoğlu'nu aday gösterdi. Saraçoğlu'nun karşısında ise aynı zamanda MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ismi var. Zaten seçimin bu iki isim arasında geçeceği de çok açık.

HAFTALARDIR KONUŞULAN POLEMİK

AK Partili aday Saraçoğlu projeleriyle ön plana çıkarken, MHP'li Alim Işık'ın Zafer Havaalanı ile ilgili olarak Kütahya Valiliği'yle girdiği polemik şehirde en çok konuşulan konu olmaya devam ediyor. Deyim yerindeyse 17 Aralık operasyonu mevzusundan sonra bu konu Kütahya'nın ana gündemi olmuş durumda. Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı havaalanının açılışına davet edilmediğini belirten MHP'li Işık'a valiliğin belge ile cevap vermesi Işık'ın zor duruma düşmesine sebep olmuştu. Çünkü Kütahya Valiliği, Alim Işık'a davetiye göndermiş, MHP'li aday ise davet için teşekkür ettiği bir telgrafı valiliğe cevap olarak yolladığı ortaya çıkmıştı. İşte bu polemik, MHP'nin Kütahya'da oy oranının düşmesine vesile oldu. Çünkü Işık "Size Allah'ın huzurunda yemin ediyorum. Bana Zafer Havaalanı açılışı ile ilgili bir davetiye gelmemiştir." sözlerini sarf etmişti.  MHP'li adayı bu sözleri hanesine eksi puan olarak yazıldı.

KÜTAHYA 'TERMAL'LE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Kamil Saraçoğlu bu polemiklerin dışında kalarak, şu ana kadar açıkladığı 50'nin üzerindeki proje ile Kütahyalılardan oy almak istiyor. Ege Bölgesi'nde Balıkesir ve Afyon ile birlikte termal turizmde nam yapan Kütahya'nın bu anlamda diğer şehirlerden geri kalması AK Partili Saraçoğlu'nu harekete geçirmişe benziyor. Saraçoğlu, Kütahya'nın ‘bir termal kent' olduğunun her zaman dile getirildiğini fakat yurt içi ve yurt dışından turistleri çekecek cazibeli tesislerin olmadığını itiraf ettikten sonra konuyla ilgili çözümü de sunmayı ihmal etmedi:

"KÜTAHYA'YI BÖLGENİN İNCİSİ YAPACAĞIM"

"5 yıldızlı otellerin eksikliğinin farkındayız. Otel ve yatak kapasitelerinin çok düşük olduğunu da biliyoruz. Kütahya'da yaklaşık 90 bine kadar arsalar oluşturarak buraları yatırımcıya tahsis ederek 5 yıldızlı oteller ile birlikte termal otellerin burada yükselmesi için projeler ürettik. Bunun Kütahya'da ekonomi noktasında da önemli katkı sağlayacağı şehrimizin tanıtılması konusunda da önemli bir adım atılacağı düşüncesi içindeyiz. Eğer 30 Mart'tan sonra belediye koltuğuna oturursam en büyük hedefim Kütahya'yı bölgenin incisi yapmak olacak."

HIZLI TREN MÜJDESİ

Kütahya'nın hem Ankara hem İzmir hem de İstanbul'a yakın olduğunu Zafer Havaalanı'nın açılmasıyla birlikte şehre ulaşımın daha da kolay olacağını belirten Saraçoğlu, hızlı tren projesi ile Kütahya'nın çağ atlayacağını vurguladı.

"TEMA PARK KÜTAHYA'NIN YENİ ÇEHRESİ OLACAK"

Saraçoğlu, Kütahya'da 46 bin öğrencinin de yararlanacağı projeler ürettiklerini, 1 milyon metrekare bir alanda TEMA parkı kurarak hem çocuklarımız için hem gençlerimiz için hem de orta yaşlı yaşlılarımız için onların orada çok rahat vakit geçirebileceği yaşam alanı haline getiriyoruz, dedi. TEMA Park'ta  macera parkları, su sporlarının yapılabileceği yani 24 saatini orada geçirebileceği ama 7'den 77'ye herkese hitap edilecek bir yer olacak Tema Park'ın Kütahya'nın yeni çehresi olacağını ifade eden AK Partili Saraçoğlu,  şu ana kadar açıkladıkları projelerin ayağı yere basan sağlam projeler olduğunu ve halk tarafından beğenildiğine dikkat çekti.Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Kütahya'da da muhalefetin ‘tek çatı' altında birleştiğini, AK Parti'ye karşı karalama ve iftira kampanyası yürüttüğünü ifade eden Saraçoğlu, geçen dönemdeki oy oranımızı korumak hatta onun üzerine çıkmak istiyoruz, dedi.

AK Parti'nin Kütahya'daki bazı projeleri şöyle: 

-Kütahya'nın simgesi olan 'Vazo' büyütülecek meydan genişleyecek.

-100.000 turist hedeflenen yer altı bilim kültür merkezi yapılacak

-500 araç kapasiteli kapalı otopark

-Çocuklar için Macera parkı

-Gençler için su sporları aktiviteleri

-Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun şehir kapıları inşa edilecek.

omer.sut@haber7.com

Haber7 

YORUMLAR 10
  • Mustafa Sert 10 yıl önce Şikayet Et
    Diiikkkkaaaattttt.... Artık 12 değil 17 olarak başlık sütununu değiştirebilirsiniz.Kaybedenlerde Kütahya'nın Pınarlarından buuuuzzzz gibi içebilirler artık.
    Cevapla
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... hayat kütahyalılıya güzel.
    Cevapla
  • ali çanak 10 yıl önce Şikayet Et
    çalışan. çalışan hak eden kazanır kazanack
    Cevapla
  • Serkan Gergin 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok Seviliyor ve Yine Kazanacak. Boşuna oy vermiyor millet adamlar yerel de çok çalışıyor. Eskiden haftada iki gün alınırdı. Esenlerde yaşıyorum onların olduğu diğer ilçelerde de çöp her gün topluyorlar. Parklar yaptılar, sosyal tesis yapıyorlar, Sularımız kesilmiyor. Bunlara bakınca bile yetiyor bence.
    Cevapla
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... kütahya işi biliyor, baya bir yatırım yapılıyor kütahyaya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"