HDP'den 'Seçim ertelensin!' başvurusu

Fethiye'de HDP'liler 'can güvenliği olmadığı' gerekçesiyle seçimlerin ertelenmesini istedi...

HDP'den 'Seçim ertelensin!' başvurusu
HDP'den 'Seçim ertelensin!' başvurusu
GİRİŞ 28.03.2014 05:46 GÜNCELLEME 28.03.2014 05:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 9 Mart'ta ilçe binası saldırıya uğrayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Fethiye İlçe Örgütü, can güvenlikleri olmadığı için siyasi propaganda yapamadıkları gerekçesiyle 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ilçede ertelenmesi için Fethiye İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

PARTİLİLERİN CAN GÜVENLİĞİ YOK

İlçe Örgütü adına açıklama yapan HDP Fethiye İlçe Başkanı Zekeriya Çaylı, Fethiye'de belediye başkanlığı için aday gösterdikleri Hasan Kal ve partililerin can güvenliği olmadığı için ilçede seçim propagandası yapamadıklarını söyledi. Yazılı dilekçeyle İlçe Seçim Kurulu'na başvurduklarını ve seçimlerin ertelenmesini istediklerini açıklayan Çaylı, şunları kaydetti:

BAZILARI FETHİYE'DEN AYRILDI

"Fethiye'de seçim çalışmalarına 2 Ocak'tan itibaren başladık. Saldırıların yaşandığı 9 Mart'a kadar bir sorun yaşamadık. Mahalle ve kahve çalışmalarımızı yapıp broşürlerimizi dağıtıyorduk. Ancak 6 Mart'tan itibaren sosyal medya üzerinden başlayan örgütlenmenin önüne geçilemedi ve ilçe binamız saldırıya uğradı. Belediye başkan adayımız ve bazı partililer Fethiye'den çıkmak zorunda kaldı. Bu tarihten itibaren can güvenlikleri olmadığı için Fethiye'de partimiz seçim propagandası yapamadı. Bu nedenle güvenli bir seçim ortamı sağlanana kadar Fethiye'de seçimlerin ertelenmesini talep ediyoruz."

BİR ÖĞRENCİMİZ ÜNİVERSİTEDE SALDIRIYA UĞRADI

Fethiye'de HDP'lilere yönelik saldırılan devam ettiğine işaret eden Çaylı, "En son dün gece Patlangıç Mahallesi'ndeki yüksek okula girilerek, partili bir üniversite öğrencimiz saldırıya uğradı ve burnu kırıldı. Bunu yapanlar ise gözaltına alınıp sonra serbest bırakıldı. Ayrıca aynı gece kapalı haldeki partimizin kapısı kırılarak içeri girilmiş ve sağlam kalan birkaç eşya da tahrip edilmiş" dedi.

BU ŞARTLAR ALTINDA SEÇİM YAPILAMAZ

Bu şartlar altında Fethiye'de adil bir seçim yapılamayacağını belirten Zekeriya Çaylı, Fethiye İlçe Seçim Kurulu'nun bu durumu göz önünde bulunmasını talep etti.

HDP Fethiye İlçe Örgütü'nün İlçe Seçim Komisyonu'na verdiği dilekçede ayrıca, 'Fethiye Belediye Başkanı ve adayı Demokrat Partili Behçet Saatcı'nın seçimlerin üzerine gölge düşmesine sebebiyet verdiği gerekçesiyle yasalar çerçevesinde adaylığının düşürülmesi' talebi de yer aldı.

YORUMLAR 2
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    hem twiter yasağına karşısınız hemde sosyal medyada örgütlenip bize saldırdılar diyosunuz. bırakın bu oyunları mehepe ile gizliden anlaşma yapmışsınızdır siz şimdi bize saldırın ortalık karışsın diye bu oyunları daha önce çok gördük ha bdp ha mehepe.o sana orda saldırıyorsa sen neden kendi memleketinde saldırmıyorsun? size saldıracaklar kendi memleketlerinde sizde kendi memleketinizde boş duracaksınız öylemi demekki bi bildiğiniz var dimi bdp ortalar mehepe gol atar bu yıllardır böyle
    Cevapla
  • H Atmaca 10 yıl önce Şikayet Et
    Neden yapılamasın. Doğu ve Güneydoğuda insanları tehdit ederken seçim güvenliği demiyorsunuz ama. Adana Ceyhan ilçesi Esentepe, Küçükkırım, Belediye evleri, Yarsuat gibi mahallelere diğer partileri tehditle sokmayan BDP-HDP değil mi ? Madem özgürlük istiyorsunuz onları da serbest bırakın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!