CHP'nin resmen silindiği 17 il

Yerel seçimlerde bazı büyükşehir ve illeri kaybetmesiyle hayal kırıklığı yaşayan CHP, Güneydoğu ve Doğu'da da neredeyse sıfır çekti.

CHP'nin resmen silindiği 17 il
CHP'nin resmen silindiği 17 il
GİRİŞ 02.04.2014 09:51 GÜNCELLEME 02.04.2014 11:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP, yerel seçimlerde beklediği başarıyı yakalayamazken, seçim sonuçları partinin Doğu ve Güneydoğu'daki gücü konusunda da çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

30 Mart seçimlerinde alınan sonuçlar, 2009 seçim sonuçlarıyla karşılaştırıldığında büyük ölçüde 'sıfır' çekilen illerde küçük oy artışlarının olduğunu gösterse de rakamlar CHP'nin bölgede yine 'başarısız' sonuçlar aldığını gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat'ta başlayıp 29 Mart'ta sona eren yoğun miting programında Doğu ve Güneydoğu illerinde miting yapmamayı tercih etmişti. CHP lideri bölgede sadece memleketi Tunceli ile Elazığ ve Gaziantep'te miting gerçekleştirmişti.

Yerel seçim sonuçlarına göre CHP'nin bazı illerdeki oy oranları şöyle: Ağrı (0.7), Hakkâri (1.4), Şırnak(1.5), Mardin (0.9), Şanlıurfa (0.8) Diyarbakır (1.2) Van (0.7), Bitlis (1), Siirt (0.8), Muş (1.2) Batman (0.7), Bingöl (0.6), Kilis (3.1), Kahramanmaraş (0.6), Erzurum (1.6), Iğdır(0.7), Muş (1.2).

Toplam 18 ilde daha önceki seçimde olduğu gibi düşük oranlarda oy alan CHP'nin bölgede yüzünü güldüren iller yüzde 21.5 oy aldığı Gaziantep, yüzde 30.8 oy aldığı Tunceli, yüzde 21.8 oy aldığı Adıyaman ve yüzde 17.9 oy aldığı Malatya oldu.

CHP'nin doğu ve güneydoğu'da aldığı oy oranlarında çözüm sürecinde izlediği politikanın olumsuz etkisinin olduğu belirtildi.

Evrin Güvendik / Sabah

YORUMLAR 5
  • Salman Raduyev 10 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bunlar değil. Afyon, Kütahya, Konya, Kayseri, Yozgat gibi muhafazakâr vilâyetlerde de CHP silindi. Daha doğrusu silinmedi zira buralarda da hiç olmadı. CHP'nin ne olduğunu herkes biliyor. Doğu da Batı da...
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    MHP ile CHP zihniyetlerine, Ülke halkı Güvenmiyor. Ana Muhalefet görevini Ne CHP nede MHP Yapamamıştır. Bu gidişte Ana Muhalefet görevi BDP ye doğru gidiyor. buna sebep CHP ve MHP dir.
    Cevapla
  • Cevat Öner 10 yıl önce Şikayet Et
    ey saadetçi kardeşler. dediniz ki ''sizi chp gelir diyerek kandırıyorlar, korkmayın oyunuzu bize verin,'' mesela balıkesir manyasta akparti chp ye 23 oyla kaybetti. saadet 73 oy aldı. bu 73 oy kime yaradı, bu oylar kime gitti bir düşünün. sizde bu paralelci örgüt gibi, chp gibi kardeşlerinize diş bilemeyin, zaman birlik zamanı...
    Cevapla
  • metin türk 10 yıl önce Şikayet Et
    canım dogu. canım dogu bide bizi küçümserler akıll insanlar
    Cevapla
  • Meziyet Acar 10 yıl önce Şikayet Et
    Bitti Artık. Kılıçtaroğlu kendi memleketinde bile kazanamadı ki diğer ilerde başarı göstersin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?