İşte kazanan ve kaybeden CHP'li adaylar...

CHP'nin “Hayat Bayram Olsa” reklam filmi sert ve gergin geçen yerel seçimlerin belki de tek tebessüm ettiren kampanya unsuruydu. Ancak filmde şarkılar söyleyen 14 isimden sadece 5'i seçilebildi.

İşte kazanan ve kaybeden CHP'li adaylar...
İşte kazanan ve kaybeden CHP'li adaylar...
GİRİŞ 06.04.2014 06:36 GÜNCELLEME 06.04.2014 06:48

Kadınlar arasından ise sadece Özlem Çerçioğlu sandıktan çıkabildi. Dokuz başkan adayı ise seçim bayramını yaşayamadı.

Yerel seçimlerde son haftaya girilirken Türkiye'yi temsilen seçilen 14 ilden, 4'ü kadın 14 CHP'li belediye başkan adayı, Şenay'ın ünlü "Hayat Bayram Olsa" şarkısını seslendirdi. Aylardır mitinglerde, sokaklarda, halkın arasında oy kapmak için koşturan CHP'nin en iddialı ve "ağır abi" pozisyonundaki isimlerinin setteki başarısı beğeni topladı. Reklam filmi televizyonlarda dönmeye başladığında büyük ses getirdi.

CHP'li adayların el ele tutuşarak, gülümseyerek birlikte şarkı söylemeleri en azından sert ve gergin geçen seçimlerin belki de tek pozitif mesajıydı. Seçim bitti sandıklar açıldı. CHP, oyunu artırmasına rağmen arzu ettiği sonuca ulaşamadı. "Hayat Bayram Olsa" şarkısını seslendiren CHP'li adayların da setteki başarılarını sandığa yansıtamadıkları görüldü. Reklam filminde oynayan 14 başkan adayından sadece 5'i seçilebildi. Diğerleri için sandık tam bir hayal kırıklığı oldu.

14 başkan adayı içinde sesi en güzel olduğu için reklam filminin açılışını yapan Karaman adayı Merih Ünver, partisinin oylarını artırdı artırmasına ama ancak üçüncü olabildi. Yine reklamda oynayan Bolu'nun adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, oy patlamasıyla partisini ikinci yaptı ama sonuca gidemedi. Tokat'ta yarışa katılan Tokat adayı Hadiye Ardahanlı da ancak üçüncü olabildi.

Ankara adayı Mansur Yavaş, oy patlaması yaptı ancak kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kaybetti.

Seçimin en iddialı isimlerinden Mustafa Sarıgül de reklamdaki performansını sandığa yansıtamayan isimlerden. Sarıgül, partisinin oylarını İstanbul'da yüzde 40'ın üzerine çıkarmayı başardı ama rakibini yakalayamadı.

GÖZYAŞLARI DÖKÜLDÜ

Reklam filminin uğurlu gelmediği en önemli iki kişi ise Mersin Büyükşehir adayı Macit Özcan ile Antalya Büyükşehir adayı Mustafa Akaydın oldu. Akaydın 2 puan; Özcan ise 4 puan farkla koltuklarını kaybetti.

Reklam filminde oynayan belki de en şanssız isimlerin başında Ardahan adayı Mete Özdemir geliyor. Önce 55 oyla seçimi kaybeden Özdemir, itiraz üzerine yapılan sayımda seçimi bu kez 75 oy farkla AK Partili rakibine kaptırınca gözyaşlarına hâkim olamadı.

Reklam filminde siyah pos pıyıklarıyla dikkatleri çeken Diyarbakır adayı Ahmet Ay da ancak dördüncü olabildi.

FARK ATAN, KORUYAN

Reklam filminde parmağını şaklatan, sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne'de güçlü rakiplerine fark atarak seçimi kazanırken; yine reklam filmiyle Türkiye'nin tanıdığı Lütfü Savaş, Hatay'da eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i sollayarak başkanlık koltuğuna oturan isim oldu.

SADECE ÖZLEM ÇERÇİOĞLU

Reklamda oynayan kadın adaylardan sadece Özlem Çerçioğlu seçimi kazandı. En yakın rakibine 14 puan fark atan Çerçioğlu, ikinci kez başkanlık koltuğuna oturmayı başardı.

Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu da yine koltuklarını koruyan diğer isimler oldular.