Mansur Yavaş: Seçimler iptal edilsin çünkü...

Başkent'te 30 Mart seçimlerinin ardından başlayan seçimlerde usulsüzlük ve oy sayımında yanlışlık yapıldığı iddiaları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in mazbatasını almasına rağmen devam ediyor.

Mansur Yavaş: Seçimler iptal edilsin çünkü...
Mansur Yavaş: Seçimler iptal edilsin çünkü...
GİRİŞ 07.04.2014 10:29 GÜNCELLEME 07.04.2014 10:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 6 bin 240 tutanakta hatalı işlem tespit ettiklerini belirterek, seçimlerin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

Yavaş, başvuru öncesinde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

ALIN TERİ YENECEK

"Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde mühürsüz, geçersiz oylar ve hukuka aykırı durum nedeniyle Ankara'nın oyları seçime yansımamıştır. Biz bu kadar yoğun hatayı tespit ettikten sonra YSK'nın emsal kararlarını da göz önüne alarak seçimin yenilenmesini talep ediyoruz. Ankara'nın oyuna ve iradesine sahip çıkmak bizim kutsal görevimizdir. Demokrasimiz üzerine düşen kara gölgenin kalkması için toplanmış bulunuyoruz. Ankara'nın iradesine vurulan darbenin ortadan kalkması için hukuki hakkımızı koruyacağız. Bu ülke demokrasi tarihinde böylesine tartışmalı bir seçim yaşamamıştır. Bu mücadele baştan beri makam mücadelesi değil ayrıştırıcı anlayışın Türk siyasetinden tasfiyesi mücadelesidir. Sandıkta kazandığımızı kirli masalarda, zulalarda almak isteyenlere karşı koyacağız. Alın teri şaibeyi yenecek. Siyasi kapkaça karşı direnenler kazanacaktır.

EN ŞAİBELİ SEÇİM

Bazı seçim bölgelerinde 16 defa oy sayımlarına, iptallere karar verilirken Türkiye'nin başkenti en şaibeli seçime ev sahipliği yapmıştır. Kazanma uğruna her şeyi mübah gören anlayış yüzünden sadece Ankara değil Türkiye kaybedecektir. Başkalarına hukuksuz oturacakları koltuklar nasıl haram olacaksa bize de mücadeleden kaçmak haram olacaktır. Ankaralı hemşerilerimize sürekli sükûnet çağrısı yaptık. Onlara teşekkür ediyorum. Onları sürekli kışkırtan zihniyeti ise kınıyorum. YSK'ya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali istemli olağanüstü dilekçemizi veriyoruz.

YSK'NIN VERİLERİ

Öncelikle ilçe seçim kurullarına, reddedilmesi üzerine il seçim kuruluna başvurduk. Ancak deliller ellerinde olmasına rağmen soyut iddia nedeniyle reddedildi. 'Yeniden sayım yapılsın, 1 oy bile gerideysek helali hoş olsun ama meşru olsun' dedik. Ancak bunu test etme imkânımız kalmadı. Bu yüzden seçimlerin yenilenmesi için başvuruyoruz. Tam 6 bin 240 tutanakta hatalı işlem ve usulsüzlük tespit edilmiştir. Bu 6 bin 240 tutanakta en fazla 'mühürsüz tutanak, geçersizlik sebeplerinin yazılmaması' usulsüzlükleri görülmektedir. Biz bu tutanakları YSK'nın verilerine göre görebiliyoruz. Bunların oylamasına baktığımızda mühürlü tutanaklarda CHP, mühürsüzlerde AKP önde.

YENİLENMESİNİ BEKLİYORUZ

Tüm bu nedenlerle YSK'nın seçimin yenilenmesi kararı vermesini bekliyoruz. Belki 2-3 maddeyi inceleyip diğerlerini incelemeye gerek kalmadan YSK'nın iptal edeceğini düşünüyoruz. Tek dileğimiz var, adaletin gerçekleşmesi istiyoruz. Seçimi kazanmak, kaybetmek önemli değildir. Çünkü bu seçimler böyle gider şaibeli hale gelirse cumhurbaşkanlığı ve ardından yapılacak tüm seçimler şaibeli hale gelecektir."

Balkondan: Bundan böyle sevdamız Türkiye olacak

Mansur Yavaş, basın toplantısı düzenlediği otelin balkonuna çıkarak partilere de seslendi. Yavaş, balkon konuşmasında "Sevdamız Ankara ama bilsinler ki sonuç alamazsak bundan böyle sevdamız Türkiye olacak" dedi ve YSK'ya seçimlerin iptali için hazırladıkları dilekçeyi teslim etti.

YORUMLAR 11
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden İptal?. Oy kullananlara imzalarını attırdınız mı? Oy kullanma işlemi bittikten sonra kalan oy pusulalarını ve kalan zarfları sayıp, sayısını tutanak defterine yazıp, iple bağlayıp, mühürleyip, oy torbasına attınız mı? Sandığı açıp, kullanılan oyları açmadan kapalı zarfları sayıp, seçmen kütüğündeki imzalarla karşılaştırıp, sayının eşit olduğunu gördünüz mü? Sonra zarfları açıp, oy sayım işlemine geçtiniz ve sayım cetveline işlediniz mi? Sayım cetvelinin işaretlenmesinden sonra dikey ve yatay toplamları alıp, geçerli oy sayısı ile karşılaştırdınız mı? Sonucu sandık mazbatasına kaydedip, başta sandık kurulu başkanı ile kurulun diğer partili, partisiz üyeleri tarafından imzalanmasını sağladınız mı? Bütün bu işlemleri yapan sandık kurulunda CHP+MHP (kardeş kardeş işbirliği içindeysiniz ya!)'li sandık kurulu üyesi yok muydu? DAHA NE KONUŞUYORSUNUZ?
    Cevapla
  • Atabey Arkın 9 yıl önce Şikayet Et
    Mansur yalan söyleme. Mansur yalan söyleme Mansur seçimden hemen sonra seni Afyon'dan arayan samimi bir ülkücü arkadaşına 15.000 oyla kaybettim dedinmi? Hem samimi arkadaşlarına seçimi kaybettiğini söylüyorsun. Ortalığı karıştırıyorsun. Parelellerden ortalığı karıştırma görevi aldın değilmi?
    Cevapla
  • serhat kara 9 yıl önce Şikayet Et
    kabul gidelim. evet kabul canımız sıkıldıkça sandığa gidelim. ama bi şartla seçim masraflarının tamamını chp ve mansur yavaş öderse tamam. seçimleri kaybettiklerini bile bile tekrar seçim yapıp yükü milletin sırtına vuracaklar. tamam kardeşim tüm seçim masraflarını karşılayın tüm partilerin masraflarını karşılayın üç ayda bir seçime gidelim.
    Cevapla
  • cihangir özcan 9 yıl önce Şikayet Et
    çünkü... iptal edilsin çünkü yine biz kazanamadık.Hatta biz kazanana kadar yeniden yapılsın:))
    Cevapla
  • İSMAİL DAĞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Davadan Dönme. Bu davadan döneni vurun! Ben dönersem beni de vurun !.. ALPARSLAN TÜRKEŞ ya bugün MHP DURURKEN chp YE OY VERENLERİ NE YAPMALI
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı