AK Parti ve CHP'nin itirazına ret geldi

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nın Merkez'de, CHP Ereğli İlçe Başkanılığı'nın ise Ereğli'de seçim sonuçlarına yaptıkları itiraz başvuruları, İl Seçim Kurulunca reddedildi.

AK Parti ve CHP'nin itirazına ret geldi
AK Parti ve CHP'nin itirazına ret geldi
GİRİŞ 07.04.2014 11:21 GÜNCELLEME 07.04.2014 11:21

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ın Merkez'de, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık'ın da oyların yeniden sayılması için 4 Nisan'da verdiği itiraz dilekçesini karara bağlayan İl Seçim Kurulu, başvuruyu reddetti.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itirazlarının reddedildiğini belirterek, "Gerekçeli karar elimize ulaştıktan sonra partimizin genel merkeziyle görüşeceğiz. Buradan çıkan sonuca göre Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) itirazda bulunacağız" dedi.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da yaptıkları itirazın reddedildiğini vurgulayarak, "Kararı ayrıntılı okuma fırsatı bulamadık. İlçe Seçim Kurulunun kararının aynısını olduğunu biliyorum. Oyların sayılması için YSK'ya itirazda bulunacağız. YSK'ya itiraz etmemiz süreci durdurmuyor. Bugün AK Parti, Ereğli Belediyesini teslim alacak" diye konuştu.

- İtirazlar

Resmi olmayan sonuçlara göre, Zonguldak Belediye Başkanlığını, CHP'nin adayı Muharrem Akdemir'in yeniden kazandığı açıklanmıştı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman'ın 1 Nisan'da, 238 sandıktaki oyların yeniden sayılması için verdiği itiraz dilekçesini karara bağlayan İlçe Seçim Kurulu, başvuruyu reddetmişti.

Ereğli'de de resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığını AK Parti'nin adayı Hüseyin Uysal'ın kazandığı açıklanmıştı.

CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve CHP'nin adayı Halil Posbıyık'ın, 277 sandıktaki oyların yeniden sayılması için 1 Nisan'da verdiği itiraz dilekçesini karara bağlayan İlçe Seçim Kurulu, başvuruyu reddetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı