CHP, o ildeki hezimeti araştıracak

CHP, Manisa'da büyükşehir dahil olmak üzere tüm ilçeleri kaybetmesinin arkasındaki nedenleri ortaya çıkarmak için bilimsel araştırma yapacak.

CHP, o ildeki hezimeti araştıracak
CHP, o ildeki hezimeti araştıracak
GİRİŞ 07.04.2014 16:15 GÜNCELLEME 07.04.2014 16:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, ''Bu araştırma sonucunda seçmen değişiminin neden yaşandığı ortaya çıkacak'' dedi.

2014 yerel seçimlerin üzerinden geçen bir haftalık sürede CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen Özgür Özel ile CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Manisa büyükşehir bile 17 ilçenin tamamında seçimleri neden kaybettiklerinin değerlendirmesini yaptı.

Partililerin de katıldığı CHP Manisa İl Teşkilatı'ndaki basın toplantısında konuşan Manisa Milletvekili Hasan Ören, 30 Mart'taki yerel seçimde Manisa'da yaşadıkları olumsuz sonucun ardından sanal ortamda çeşitli eleştiriler yaptığını dikkati çekip, "Seçimin üzerinde 7 gün geçti. Her zaman bellidir hızlı yapılan analizler, acele ile yapılan tahliller doğru sonuçları vermez. CHP'de tecrübe sahibi olan arkadaşlarımız 7 gün içerisinde sanal ortamda birbirleriyle ilgili olarak yazışmaları ile eleştirileri devam ediyor. Bunların hepsi de doğaldır. Biz milletvekillerine ve örgüte düşen en tepe noktasındaki bizlerin daha serin kanlı, sakin, ilçelerde ne olup bittiğini, ilçelerle ilgili analizi yaparak kimse kimseyi suçlamadan çalışma yapmamız gerekir" diye konuştu.

"SEÇMENİN OY DEĞİŞİMİNİ ANALİZ EDECEĞİZ"

CHP'nin Manisa'da yerel seçimleri kaybetmesini arkasındaki nedenleri araştırmak için bilimsel bir çalışma başlattıklarını dile getiren milletvekili Ören, "İlçelerden başlamak üzerine seçmen değişimi, seçmenin oy değişimini tetikleyen nedenlerle ilgili kamuoyu yoklaması, bilimsel bir çalışma başlattık. Bu ay sonu veya Mayıs başı itibariyle bu çalışmamız sona erecek. Daha sonra ilde bütün örgütü toplayarak yapılan analizde ilçe başkanından milletvekiline kadar hangisinde bir aksaklık veya tamir edilmesi gereken yer varsa o kısmı düzeltmek için çalışacağız. Yani fotoğrafın bütününü göreceğiz. Kişiler üzerinden tartışmaya gitmek hem milletvekillerimiz hem de yönetici kadrosu açısından hoş bir durum olmaz. CHP'ysek, Atatürk'ün partisiysek, bilime inanıyorsak bu seçmenlerin değişimini neden gerçekleştiğini nasıl olduğunu yapacağımız araştırmalar sonucunda göreceğiz. Sonucunda il başkanımız ve milletvekilleri olarak bir rapor haline getirip genel merkezimize takdim edeceğiz" diye konuştu.

"KUSURLULAR BİLİMSEL YÖNTEMLE ORTAYA ÇIKACAK"

CHP'nin yerel seçimlerdeki Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen milletvekili Özgür Özel ise yapılacak olan analizde seçim sürecinde kimlerin kusurlu olduğunun ortaya çıkacağını söyledi. CHP'li Özel, "Bu seçimlerde en eksiksiz hatayı seçmenlerimiz yapmıştır. Seçim süresince yapılan her organizasyona üyelerimiz adanmışlıkla büyük katkı sağladılar. Bu nedenle hiç kusuru olmayan üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ama bu sonuçta elbetteki kusuru olanlar var. O kusuru olanlar kimse hem bilimsel yöntemlerle, hemde örgütün iç denetim mekanizmaları çalıştırarak, danışma kurullarımızla, dışarıdan anket kuruluşlarından sandık sonrası seçmen analizi alarak, seçmenin neden değişim yaptığına bakacağız. Bunda doğru bulmaya çalışacağız. CHP Manisa'nın ihtiyaç bulduğu bir partidir" dedi.

Yerel seçimlerdeki sonucu haketmediklerini belirten Özel, "Genel seçimde bile böyle sonuç yaşamadık. Yüzde 30'lu oylarla hem Türkiye'ye hem de Manisa'ya hizmet etmesi gereken bir parti olduğumuzun inancındayız. Eksiklerimizi göreceğiz. Yaralarımızı saracağız. Yapılması gereken müdahalelileri demokrasi içinde yapacağız" diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de önümüzde cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olduğunu hatırlatıp, bu nedenle seçimi kaybetmelerine neden olan faktörlerin ortaya çıkartılmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ise, yapılacak olan bilimsel araştırmanın seçim sonrasındaki duygusallıkları ortadan kaldıracağına inandığını söyledi.

CHP Manisa'da 30 Mart'taki seçimlerde Salihli ve Sarıgöl'ü MHP, Gölmarmara'yı ise AK Parti'ye kaptırmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Karlı Zigana Dağları 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi de . CHP in bilimsel özelliği yok ki.
    Cevapla
  • Bilgi ÖZKARA 9 yıl önce Şikayet Et
    ARTVİN'İ DE EKLEYİN. Sadece Mersin değil, Artvin'i de unutmasın CHP. Çünkü İl merkez ve hopa dahil Toplam 9 belediyenin 7 sini elinden alınmıştır.
    Cevapla
  • bahadır yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    bilim sizi kabul edermi? bence buradan başlayın.. sizin kusurlarınızı millet atmış yıldır size anlatıyor da sizde bunu anlayacak kafa yok.sizin kusurunuzu tek kelimeyle ben söyleyim.varlığınız bu millet için en büyük çiledir.referans noktası kendinizi görüyorsunuz.oysa referans millettir.sizin günahlarınız ancak ahirette layıkıyla anlaşılır.ayrıca genel seçimlere odaklanın.mhp oyları sizi bu sefer ağır bir hezimetten kurtaramaz.zaten sahile sıkıştınız.bilimsel lafı dünyanın hiç bir yerinde sizin ağzınızdan çıktığı gibi değersiz olmamıştır.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet siz seçimden sonra oturup istişare yapıyoruz diyorsunuz !. CHP bir şeyler öğreniyor ve Taklit ediyor !
    Cevapla
  • xmenbln 9 yıl önce Şikayet Et
    arastirmasina gerek yok ben söyliyeyim ..... CHPliler hayatta ciddi araastirma yapmazlar ... yapsalar CHP zihniyetin battigini görecekler ... Halkina savas actigini görecekler .. onun icin CIDDI BILIMSEL ARASTIRMA sonucunda halkin KREDI-BORCLANMA-MAKARNA-DIN ISTISMARI sonucunda AKPye oy verdi denilip isin icinden böylece cikilacak ....yani suclu yine AKP olacak :-)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar