AK Parti destek verdi CHP'li seçildi

Çankırı'nın Şabanözü İlçesinde 1 Haziran'da yenilenecek olan seçimlerine kadar ilçeyi yönetecek Belediye Başkanı, AK Partili meclis üyelerinin de desteğiyle CHP'li meclis üyesi Zeki Göktaş oldu.

AK Parti destek verdi CHP'li seçildi
AK Parti destek verdi CHP'li seçildi
GİRİŞ 09.04.2014 13:01 GÜNCELLEME 09.04.2014 17:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

30 Mart'ta yapılan belediye başkanlığı seçimlerini 2 dönemdir Ak Parti'den Belediye Başkanı olan Ali Çapçı bin 858 oy alarak kazandı. 6 oy farkıyla seçimi bin 852 oy alarak ikinci sırada tamamlayan MHP adayı Mustafa Karakaya ile partili yöneticilerin itirazı üzerine, İl Seçim Kurulu seçimleri iptal ederek 1 Haziran'da yenilenmesine karar verdi. 30 Mart'ta, geçmiş yıllarda iki kez belediye başkanlığı yapan CHP adayı Ahmet Alpay ise bin 307 oy aldı.

Şabanözü Belediye Başkanlığı seçimlerinin İl Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesi üzerine 1 Haziran tarihine kadar başkanlık görevini yürütecek belediye başkanı için belediye meclisinde seçim yapıldı.

Şabanözü Kaymakamı Cuma Çotu'nun başkanlığında Şabanözü Belediye Başkanlığı makamında bir araya gelen AK Partili 4, MHP'li 3, CHP'li 2 üyeden oluşan Belediye Meclisi, 1 Haziran 2014 tarihine kadar görev yapacak belediye başkanını belirledi. Belediye Meclisi'nde Ak Parti grubu aday göstermezken, CHP ve MHP adayları başkanlık için yarıştı. Yapılan seçim sonucunda MHP adayı 3 oy alırken, CHP'li aday Zeki Göktaş Ak Partili meclis üyelerinin desteğiyle 6 oyla Belediye Başkanı seçildi.

Çankırı'daki CHP'li tek belediye başkanı olan Zeki Göktaş başkanlık koltuğuna oturarak göreve başladı. Göktaş "Arkadaşlarımız iyi niyet göstererek bizleri desteklediler. Ben de bugünden itibaren parti kimliğimi bir tarafa bırakarak bizlere görevin verildiği 1 Haziran'a kadar başkanlık görevini layıkı ile yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • yaşar ak 10 yıl önce Şikayet Et
    Bize lazım olan; seçim döneminden sonra, siyasete bir virgül atıp bütün partiler rekabetten uzak durup, katkıda yarışılmalı.. Akpartinin kazandığı yerde Chp, Mhp, destek olmalı Chp nin kazandığı yerde diğerleri, Mhp nin kazandığı yerde diğerleri, aynı şekilde Bdp ve diğerlerinin kazandığı yerlerde kazanana destek olunmalı. O zaman demokrasinin yan tesirlerini azaltmış oluruz.
    Cevapla
  • Mustafa Akdoğan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hani başlıkta ünlem. Bu başlık korku ve merak içeriyor hani ünlem :)). Şaka bir yana Allah hiç bir zaman chp'ye destek vermek zorunda bırakmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı