Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün önünü açtı: Olabilir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün genel başkan olabileceğini belirterek "Eski hastalıklardan partiyi kurtaracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün önünü açtı: Olabilir
Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün önünü açtı: Olabilir
GİRİŞ 12.04.2014 12:05 GÜNCELLEME 12.04.2014 12:47
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine hafta ortasında TBMM'de saldıran Orhan Övet'ten şikayetçi olmayacağını belirterek, "Kamu davası üzerinden yürümesini uygun buluyorum, annesinin bana bir çağrısı var, oğlumdan şikayetçi olma diye bir çağrı yaptı, ben o çağrıya uydum. Ama, sonuçta kamu davası yürüyecektir. Çocuktan çok azmettirenleri bilmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU SARIGÜL'ÜN ÖNÜNÜ AÇTI

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde AlJazeera Türk'e verdiği röportajda, Mustafa Sarıgül'ün genel başkanlığa aday olmasından rahatsız olmayacağını belirterek "CHP'de herkes genel başkan adayı olabilir. Sonuçta hukuk dediğimiz bir kavram var. Bizim bir tüzüğümüz var. Kim, nasıl genel başkanlığa aday olur, belli. Kurultaya gideriz biri seçilir, biri kaybeder ama, kaybedenin seçilenin elini kaldırmasını isterim. Biz demokratik ülkede olması gereken kuralları hukuku işleteceğiz, yoksa birisi geldi aday oldu biz onu engelleyelim, böyle bir düşünce yok, eski hastalıklardan partiyi kurtaracağız." dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de açıklamada bulunan CHP lideri "Biz Erdoğan'ın adaylığından çok seçilecek Cumhurbaşkanı nasıl biri olmalıdır, biz ona kilitlenmeliyiz ve biz öyle bakıyoruz. Seçilecek Cumhurbaşkanı'nın toplumun büyük bir kesiminin kabul edeceği temiz, dürüst, dünyayı, dengeleri iyi bilen, yurttaşına sempati gösteren, herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Erdoğan'da bu özellikler var mı, yok mu? Erdoğan'da bu özelliklerin olmadığını ben de, kendisi de biliyor. Cumhurbaşkanlığı farklı bir şey, bir partinin genel başkanı seçilmiyor. Ülkeyi yönetecek, kurumlar arasında diyaloğu sağlayacak, ülkeyi hem içerde hem dışarda temsil edebilecek bir insan arıyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 15
  • murat güney 9 yıl önce Şikayet Et
    Düğmeye basıldı!. Herkesin Dikkat etmesi gerekiyor.Düğmeye basıldı.Başka argümanların harekete geçirileceğine ilk adım; bu zatın malum partiye başkan yaptırılması.
    Cevapla
  • mirza 9 yıl önce Şikayet Et
    malumun ilanı olur. CeHaPe bu kafayla asla iktidar göremezsiniz.
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    KILIÇDAROĞLUNUN HESABI VAR. KILIÇDAROĞLU SARIGÜLE partiyi devredecekse kendisi Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyor olmalı. Aksi halde yapacakları kongre kavgasız dövüşsüz bitmez. Biz vatandaşlar CHP'nin kavgalı kongrelerine alıştık.
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    NİYE KİMSE,İZMİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ BEY'İN ADINI ANMIYOR?. En fazla oy alan niye hesaba katılmıyor? CHP'de Genel Başkan olmak için "Seçim Kaybetme Kuralı "mı var?
    Cevapla
  • ÖMER BOĞAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce partinize genel başkan bulun!. Bu ülkede kimin cumhurbaşkanı olacağına biz karar veririz. Ve bu kararı verirken de kimin yakışıp kimin yakışmadığına da bakarız. Sonuçta da cumhurbaşkanlığına kimi yakıştırırsak onu da cumhurbaşkanı yaparız. Bu işler ağır işler, sizin teraziniz çekmez. Boşuna yük altına girmeyin. Daha bir partiyi bile idare etmekten aciz olan sizler için ülkenin bir numaralı makamı hakkında fikir yürütmek, 1970 model BMC kamyona 20 ton yükü yükleyip Bolu Dağı'nı tırmanmaya benzer. Siz gidin, azıcık aklınızla partinizi idare edin. CHP gibi köklü bir partinin başına Kılıçdaroğlu gibi birisi gelebiliyorsa ve bu kadar seçim mağlubiyetine rağmen halâ orada bulunabiliyorsa, bu ülkede Cumhurbaşkanlığı adaylığı için hiç sıkıntı yok demektir. Kaldı ki, Tayyip Erdoğan ya da onun göstereceği başka bir adaydan daha iyi bir adayınız varsa -ki sanmam, çıkar ortaya; biz "bidon kafamızla" tercihimizi yaparız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü