Erdoğan: Onlar avuçlarını yaladı

Başbakan Erdoğan AK Parti genişletilmiş İl Başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan seçim için ittifak yapanlar içinse ''onlar avuçlarını yaladı'' dedi.

GİRİŞ 18.04.2014 11:20 GÜNCELLEME 18.04.2014 17:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakanın konuşmasından satırbaşları: 

Kaybedeceğini anlayan bazı çevreler Ak Parti'ye karşı birleşti. Bu işi iftira kampanyalarıyla yürüttüler. Bizde ise plan ve projeler ve bilimsel araştırmalarla yürüdü bu kampanya.

ALLAH DÜŞMANIN DAHİ ŞEREFLİSİNİ VERSİN

Biz işi şansa bırakmak istemedik. Onların hedefi şuydu. AK Parti'yi yüzde 30'un altına nasıl düşürebiliriz. Anadolu da sıkça edilen bir dua vardır. Allah düşmanın bile şereflisini versin. Savaşın bile kuralları vardı. Namert olan er meydanından kaçar.

SAVAŞ HİLEDİR AMA NAMERTLİK DEĞİLDİR

O sinsice yaklaşmaya ve arkadan vurmaya çalışır. Savaş hiledir ama namertlik değildir. İşte böyle bir namerlikle karşı karşıya kaldık. Bizim dışımızda hiç bir parti Türkiye için bir vizyon çizmedi.

BUNLARI AFFETMEK BİZİM HADDİMİZ DEĞİL

Demokrasi dışı yollara tevessül ettiler. Ekonomiye içerden ve dışardan saldırdılar. Gerilimi körükleyerek başarı sağlayabileceklerini sandılar. ''30 Mart öncesinde yapılanlar öyle kolayca unutulacak üzeri çizilecek, affedilecek şeyler değildi. Devlete saldırı düzenlendi, millete saldırı düzenlendi, istiklalimize, istikbalimize saldırı düzenlendi. Bunu affetmek, bunun üzerini çizmek, hadi helalleşelim demek kusura bakmayın bizim haddimiz de hakkımız da değildir. Bunların hesabı sorulacak."

BİR YERDEN TALİMAT ALAN PARALEL YARGI VAR

 "Bugüne kadar maalesef yargı mensupları içinde acaba kaç kişi ceza aldı diye bir bakarsanız, parmak sayılarını geçmez. Ama yasama mensupları öyle değil, yürütme mensupları öyle değil. Onları gelen vuruyor, giden vuruyor. Biz kefenlerimizle yola çıktık dedik. Bizim böyle bir endişemiz yok. Ama yargı, lütfen onlar da kararlarıyla konuşsun. Adil olanları kastetmiyorum, onlara bizim saygımız büyüktür. Fakat bir yerlerden aldıkları talimatla karar verenleri kastediyorum ki bunlar paralel yargıdır."

CHP PENSİLVANYA'YLA İTTİFAKINI ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Belli ki Dışişlerindeki gizli toplantı dinlendikten sonra CHP genel müdürüne götürüldü. Bu çok büyük bir suçtur. CHP Pensilvanya örgütüyle yaptığı ittifakı örtmeye çalışıyor.

Başbakan bu ülkeden kaçacak dediler. Bu ülkeden kaçması gerekenler CHP ve MHP genel başkanlarıdır. Ancak onlar bunu yapamaz. 

MUHALEFET HEZİMET YAŞADI

Biz hiç bir ilde yüzde 5'in altına düşmedik. Sadece bir ilde yüzde 5'in altındayız. O da Tunceli. Ama muhalefet partileri bir çok ilde yüzde 5'i bile aşamadı. Bu muhalefet için bir hezimettir.

ONLAR AVUÇLARINI YALADI

30 Mart seçim sonuçları kaset siyasetinin çöküş tablosudur. CHP zihniyeti kendini imtiyazlı görüyor. Bunlarda ırkçılık var. Bunlar saf milleti hor görür. Bunlara göre halkın seçtiği iktidar diktatördü. Ama bunu darbecilere söyleyemezler. 30 Mart ırkçı zihniyetin tamamen çöktüğü tarihtir. 30 mart seçim dışında başka seçenek arayanların avuçlarını yaladığı tarihtir. "30 Mart'ta millete tepeden bakan, kibirli zihniyet bu topraklarda hükmünü artık tamamen yitirmiştir. Darbe umutları artık silinmiş, sadece AK Parti değil, sandık ve demokrasi Türkiye'de egemenliğini kayıtsız şartsız ilan etmiştir"

CHP, MHP ve BDP'li belediyelerin içme suyunu bile biz getirdik. Biz hiç bir zaman tek bir vatandaş oluşturma gibi bie eylem içinde olmadık. 

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN BİR KARARA VARMIŞ DEĞİLİZ

 "İlk kez milletin oylarıyla cumhurbaşkanı seçiyor olmanın bir sorumluluğu var. Bu işi ne kadar suhuletle ne kadar pürüzsüz neticelendirirsek geleceğe de öyle bir miras bırakırız. İnşallah geçmişin acı hatıralarını, bütün bunları unutturacak demokrasi şölenine çevirecek bir şekilde bunu da sona erdireceğiz."

Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında henüz bir karara varmış değiliz. İlk istişaremizi milletimize yaptık. Her kesimin görüşlerini alacağız. Cumhurbaşkanımızla da bizzat görüşeceğiz. Halkımız bize ne vazife verirse onu yaparız. Her kesimi kucaklayıcı bir süreçle bu süreci götüreceğiz.

Bu seçimden sonra yeni bir adım daha atıyoruz. Sandık müşahitleri konusu. Bunun üzerinde çok durduk. Sandık müşahitliği konumundaki 9 üye adeta kurumsal olmalı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • dogu gokturk 9 yıl önce Şikayet Et
    UNUTMA!. Zaten bu millet, hesap sorulsun diye sizlere destek verdi!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pençe Kilit bölgesinde operasyon: Bir askerimiz şehit oldu, 6 terörist öldürüldü
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!