BDP'li vekiller, HDP konusunda kararını verdi

Barış ve Demokrasi Partisi milletvekilleri, Halkın Demokratik Partisi'ne katılma kararı aldı.

BDP'li vekiller, HDP konusunda kararını verdi
BDP'li vekiller, HDP konusunda kararını verdi
GİRİŞ 18.04.2014 18:26 GÜNCELLEME 18.04.2014 18:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

BDP ve HDP milletvekilleri, BDP grubunun HDP'ye katılması konusunu görüşmek için BDP Genel Merkezi'nde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda BDPli milletvekillerinin HDP'ye katılması kararı alındı.

BDP'li belediye başkanları ve diğer yerel yöneticilerin partilerinde kalacağı, BDP'nin siyasal varlığını sürdüreceği ve yalnızca milletvekillerinin HDP çatışı altına geçeceği belirtiliyor.

KÜRKÇÜ: SAHİCİ BİR ADIM ATIYORUZ

Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan habere göre, HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP'li vekillerin HDP'ye katılımı noktasında her iki partinin ortaklaştığını ve bu sürecin en kısa zamanda gerçekleşeceğini belirtti.

Kürkçü, "Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu noktada ortak bir mutabakata vardık. Sahici bir adım atıyoruz" dedi.

BDP Genel merkezinde yapılan ve HDP'ye katılımın yanı sıra son siyasal gelişmelerin de ele alındığı toplantıya BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Toplantının ardından basına açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, toplantıdan parlamentoda HDP grubu oluşturma kararı aldıklarını belirtti.

BDP'nin, HDP'nin bir bileşeni olarak 'kendi sürecini yeniden şekillendireceğini' söyleyen Kürkçü, "HDP grubu sadece meclis grubu olmakla yetinmeyip, Türkiye'nin geleceğine dönük bir süreci kapsıyor. Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu durum sadece Türkiye'yi değil dünyayı ilgilendiriyor. Buradaki Kürt sorununda çözümün gelişmesi bölgeye ve Ortadoğu'ya da yansıyacaktır. Önünü açacaktır" diye konuştu.

"Sahici bir hamle yapıyoruz" diyen Kürkçü, HDP grubunun oluşması için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde bu süreci tamamlayacaklarını söyledi.

ÖCALAN İLE PAZAR GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ise hafta sonu İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılacak görüşmeye ve bugünkü toplantının yansımasına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Pazar günü adaya gidilerek Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirilecek. Sayın Öcalan ile de bugünkü toplantı sonuçları paylaşılacak. Kendisi HDP'ye büyük önem atfediyor. Türkiye'deki tüm kesimleri kapsaması açısından önemsiyor. Kendisine anlatacağız. Nasıl bir değerlendirme yapacak, onu bilemiyoruz."

KAYNAK: RADİKAL
YORUMLAR 6
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    BU İŞ BİZE YARADI DESENİZE. Bizim bir partimiz vardı seçimlere katılalımmı katılmayalımmı,ayrılıptamı katılsak ayrılmadanmı yapsak.Partimizin adı HürDemokratParti yani HDP napcez netcez valla katılmak için ayrılsak ayrıldıktan sonra barışmış gibi yapıp bütünleşsek olurmu kardeşler.
    Cevapla
  • Selim Can 10 yıl önce Şikayet Et
    Sadece güldüm :). Şaka gibi!
    Cevapla
  • arthur 10 yıl önce Şikayet Et
    Önce bölün sonra birleş.... Sonra bi daha bölünürsün sonra yeniden birleşirsin. Maksat muhabbet olsun. DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN. Kürtlerin adını kötüye çıkarmak konusunda BDP ve PKK nın üzerine yok doğrusu.
    Cevapla
  • feyzullah okur 10 yıl önce Şikayet Et
    dinsiz yada sosyalist kürt partisi. sanki iki parti arasında fark varmiş gibi siyaset yaptılar secimde boylarının ölçüsünü aldılar tekrar birleşecekler başka bir şey yok yani. asıl Müslüman kürt kardeşlerimize bu partinin dinsizliği savunduğunu islamla alakaları olmadığını sağcı bir parti olmadıkları bu millete anlatılmalı eğer doğudaki vatandaşlara bu anlatılırsa bu görüş ve akımın elinde oy almak için tek bir silah kalır oda pkk ile olan işbirliği ile korku empoze ederek oy toplarlar. burada asıl doğudaki ehli iman olan kürtlerin (kardeşlerimizin)(bizim meselemiz kürtlük ve türklük değil Allah Müslümanlar kardeştir buyuruyor.) ölümü göze alıp dinsizliğe prim vermemeleri bir kere durabilseler zaten türkiye güllük gülüstanlık olur.
    Cevapla
  • Bayram Zorlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunların Doğasında var.... çok uğraştılar devlet eliyle kaptılmaya da; devlet baktı ki bunların gariban edebiyatı bitmeyecek onun için kapamadı. ama dediğim gibi, doğalarında var; devlet yapmazsa biz yaparız deyip kendilerini kapadılar :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi