AK Parti anketinde Köşk için sürpriz aday

AK Parti'nin İzmirli Büyük Kongre delegeleri, ''Kimi cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz'' sorusuna 'Recep Tayyip Erdoğan' yanıtını verdi; ancak anket formunun öneriler bölümüne Erdoğan olmadığı takdirde ise AK Parti İzmir Milletvekilli Binali Yıldırım'ın adının yazıldığı öğrenildi.

AK Parti anketinde Köşk için sürpriz aday
AK Parti anketinde Köşk için sürpriz aday
GİRİŞ 24.04.2014 19:19 GÜNCELLEME 25.04.2014 08:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde illerin büyük kongre delegeleriyle bir araya geldi. İzmir'de partiden istifa eden milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve İlhan İşbilen, eski İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar, Seferihisar eski İlçe Başkanı Ümit Cingöz üyelikleri düştüğü için toplantıya katılmazken ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru, üyeliği devam etmesine rağmen davet edilmedi.

Aralarında milletvekilleri, il başkanı ve il başkan yardımcılarının bulunduğu 44 kişiden oluşan Büyük Kongre delegeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la toplantı yaptı. Toplantıda delegelere üzerinde "Kimi cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz?", "Üç dönem kalksın mı devam etsin mi" ve "Önerileriniz nedir" yazılı anket formu dağıtıldı.

İzmirli delegeler 3 isim yazma hakları olduğu halde "Kimi cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz?" sorusuna sadece Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verirken, "Önerileriniz nedir?" sorusuna ise, bir çoğunun "Erdoğan olmadığı taktirde cumhurbaşkanı adayı AK Parti İzmir Milletvekilli Binali Yıldırım" diye yanıtladığı belirtildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de bir süre Başbakan Erdoğan ile sohbet etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • cengiz han 9 yıl önce Şikayet Et
    CENABI ALLAH SİZE SAGLIK VE UZUN ÖMÜR VERSİN. Bu günün en mutlu edici haberi.Başkanlık sistemi pek uzak görünüyor.Bu ülkeye gelecek adına Sevgili recep tayyıp erdoganın Başkan veya Başbakan olması gerek ve şart
    Cevapla
  • ali fatih göktaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bir fikirde benden . hiç değiştirmeyelim fikrim şu: *10 ağustosta sayın Gülü seçelim * haziran 2015 de akpartiye yeniden izin verelim *haziran2019 da hem cumhur başkanlığı hemde mv seçi,mini birlikte yapım ardoğan diyelim
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    ERDOĞAN İSTEMİYORUM DERSE, BİNALİ UYGUN BİR ADAY !. Bütün CHPli vekilleri terazinin bir kefesine koyarsak, BİNALİ hepsine ağır basar !
    Cevapla
  • ayhandemir 9 yıl önce Şikayet Et
    sallamayın. bir dönem daha kalması lazım uzun adamın sayın gülünde bir dönem devam etmesi ülke menfaatleri gözönüne alınırsa
    Cevapla
  • İsmetullah üler 9 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. Başbakanlık için çok isabetli karar.Binali Yıldırım hayırlı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...