Fatih Erbakan: Herkesin yoğun bir talebi var

Saadet Partisi'nin genel başkanlığına adaylığı açıklanan Fatih Erbakan, açıklamalarda bulundu.

Fatih Erbakan: Herkesin yoğun bir talebi var
Fatih Erbakan: Herkesin yoğun bir talebi var
GİRİŞ 25.04.2014 11:29 GÜNCELLEME 25.04.2014 12:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi'nin genel başkanlığına adaylığı açıklanan Fatih Erbakan, son bir senedir partinin başına geçmesi konusunda kendisine çok ciddi talep geldiğini belirterek, "Kongre gününe kadar inşallah bir uzlaşma olur ve tabanın, teşkilatlarımızın, partimizin en önde gelen isimlerinin bu talepleri göz önünde bulundurulur ve tek liste halinde gidilir" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Erbakan, Saadet Partisi'nin bir dava partisi olduğunu belirterek, "Bizim partimiz içerisinde bir insanın kendiliğinden ortaya çıkması ve 'Ben bu görevi istiyorum, buna talibim' deyip, bu konuda çalışma yapması uygun görülen bir davranış değil. Son bir senedir yoğun bir şekilde teşkilatlarımızdan bendenize partinin başına geçmem konusunda çok ciddi talepler, büyük bir teveccüh ve ısrarla karşı karşıyayız. Bu talepler, özellikle çok acil, apar topar diye niteleyebileceğimiz büyük kongre kararı alındığı andan itibaren daha da yoğunlaştı" diye konuştu.

Partinin Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden Ahmet Tekdal ve Fehim Adak'ın yanı sıra bazı GİK üyeleri, il başkanları, kongre delegelerinin bir heyet halinde istişareler yaptığını anlatan Erbakan, "Yaptıkları toplantıyla bunu sonlandırarak, kararlarını bize bildirdiler ve 'Biz, bu isimler olarak sizi genel başkan olarak görmek istiyoruz' dediler. Onların bu teveccühü, isteği ve talebi arkasından böyle bir durumun ortaya çıkması söz konusu oldu. Bizim davamızda kendiliğimizden bir talep, istek olmadan ortaya çıkmak uygun değildir" dedi.

Erbakan, bu göreve layık görülmesinin kendisi için büyük bir bahtiyarlık olduğunu dile getirerek, büyük kongre delegelerinin büyük çoğunluğu da böyle bir teklifte bulunursa görevden kaçmayacağını bildirdi. Erbakan, "Kendiliğinizden göreve talip olmanız ne kadar doğru değilse bir görev başa düştüğü zaman, davamız uğrunda bir iş yapılması gerektiği zaman bundan kaçmak da doğru değildir" değerlendirmesinde bulundu.

-"Hedefimiz çok büyük logaritmik artışla yüzde 10'u aşarak partimizi Meclis'e sokmaktır"

Milli Görüş hareketinin temsilcisi olan Saadet Partisi'nin çok daha etkili, sesi gür çıkan bir hale gelmesi gerektiğini ancak son 12 senede bu şekilde olamadığını belirten Erbakan, şöyle devam etti:

"Fakat son 10-12 senede, özellikle Erbakan Hocamızın vefatından sonra giderek gündemden uzaklaştırılmaya, layık olmadığı oy oranları nedeniyle bu durum daha da arttı. Türk siyasetinde etkili bir aktör haline gelmesi gerekliliği günyüzüne çıktı. Saadet Partimizi, milli görüşün daha önceki dönemlerdeki diğer partilerdeki gibi, Erbakan Hocamızın dönemindeki etkili siyaset anlayışımızda olduğu gibi etkili ve güçlü bir konuma getirmek bizlerin boynunun borcu. Bunun için de öncelikle önümüzdeki genel seçimlerde Saadet Partimizin mutlaka TBMM'ye taşınması lazım ve arkasından yapılacak genel seçimlerde iktidara gelmesi lazım. Çünkü TBMM'de milli görüşün olmayışı son derece büyük bir eksikliktir. Yaşanan pek çok sıkıntıda, atılan yanlış adımda bu eksikliğin rolünün olduğunu görüyoruz. Genel başkan olmamız halinde hedefimiz öncelikle teşkilatlarımızı toparlamak, Erbakan Hocamızın dönemindeki heyecana kavuşturmak ve bu motivasyon ile önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere hazırlanmak olacaktır. Genel seçimlerde de hedefimiz çok büyük logaritmik artışla yüzde 10'u aşarak partimizi Meclis'e sokmaktır. Arkasından da Milli Görüş'ün iktidara gelmesi lazım."

-Tek listede uzlaşılamadı

Saadet Partisi'nin önde gelenlerinin kendisine genel başkanlığı teklif etmeden önce genel merkezle çok kere temas kurduğunu belirten Erbakan, şunları kaydetti:

"Tabandaki, teşkilatlarımızdaki, özellikle gençliğimizdeki bu talebi kendilerine ilettiler ve Fatih Erbakan'ın genel başkan olması halinde, Erbakan Hocamıza duyulan sadakatten, vefadan, büyük teveccühten dolayı bendenize de büyük bir teveccüh ve talep olduğunu ilettiler. Özellikle kongrenin ilanından sonra Yüksek İstişare Kurulu üyelerimize ve Genel Başkanımız Mustafa Kamalak Beye giderek Ahmet Tekdal Bey, Recai Kutan Bey, bu durumu ilettiler. Suat Pamukçu Bey, Musa Okçu Bey'in bulunduğu bir heyet de giderek kendilerine bunu ilettiler. 'Bu kongrede partimizin selameti için hareketimizin geleceği için tek liste ile ve Fatih Erbakan'ın genel başkanlığında gitmemiz lazım' diyerek kendilerine ilettiler, bu müzakereleri yaptılar. Fakat istenen sonuçlar o günün şartları altında alınmadı ve bunun üzerine bizim de daha fazla geç kalmamamız gerektiğini düşünerek toplantıyı organize ettiler ve büyüklerimiz bize böyle bir teklifte bulundular. Toplantıya gelen insanlar, Türkiye'nin bütün bölgelerini temsilen gelen insanlardı. Onların da teveccühü ve isteği ile böyle bir durum ortaya koydular. İnşallah önümüzdeki günlerde, kongre gününe kadar bir uzlaşma olur ve tabanın, teşkilatlarımızın, partimizin en önde gelen isimlerinin bu talepleri göz önünde bulundurulur ve tek liste halinde gidilir."

Erbakan, Saadet Partisi'ni olması gereken yere taşıyacak, dinamik, heyacanlı, şuurlu bir yönetimin seçilmesini temenni ettiğini aktardı ve "Bu kongrede mutlaka insanların, çok akıllıca, çok bilinçli bir şekilde ve sonuca, hedefe matuf bir şekilde düşünüp hareket etmeleri lazımdır. Saadet Partimizin, milli görüşün artık kaybedecek bir dakikası bile yok. Önümüzdeki genel seçimde halkın teveccühünü sağlayacak, partimizi büyütecek, güçlendirecek ve genel seçimde partimizi Parlamento'ya taşıyacak bir genel başkan ve yönetimde karar kılmaları gereklidir" dedi.

YORUMLAR 2
  • Kazasker 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden Kıyama Duruyoruz!. Merhum liderimiz Asrın Mücahidi Erbakan Hocamızın vefatından sonra zaten beklenen buydu. Ne yazık ki genel merkez yönetimi adeta harakiri yapar gibi Dr Fatih Erbakan'ı dışlamaya ötelemeye çalıştılar. Fakat herşey'de bir hayır var ve herşey'in bir vakt-i merhunu var diyoruz ve Fatih Erbakanın genel başkanlığını hasretle bekliyoruz. Saadet Partimizin sürekli kan kaybettiğini görüyor ve artık vakit kaybedecek zaman değil, İslam ümmeti, mazlumlar bizi bekliyor diyoruz.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    son seçimlerde aldığınız oy ne ki. başkanlık için yoğun talep olsun..Azıcık akıllı olsan gider AK parti saflarında çalışır,fikrini söylerdin... ama derdin Müslümanlığa hizmet değil,koltuk benim olsunda küçük olsun,bana başkan desinler.. bu kadar basit.. gerçekten azıcık kibir ve gurur olnasa,derdin islama hizmet olsa AK PARTİye katılr,hizmet ederdin..gurur ve kibir... işte bu müsaade etmiyor..işte nefis böyle bir şey!hep katılısam el ne der diye kemiriyor içini değil mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor