"Artık Kürdistan'ı talep etmeyeceğiz"

HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Artık sıra bizde; biz özerk Kürdistan'ı talep eden değil, inşa edeceğiz. Türkiye ile birlikte demokratikleştireceğiz" dedi.

"Artık Kürdistan'ı talep etmeyeceğiz"
"Artık Kürdistan'ı talep etmeyeceğiz"
GİRİŞ 04.05.2014 21:06 GÜNCELLEME 04.05.2014 21:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Abdullah Öcalan'ın son görüşmesinde, "Dediki, daha derinlikli bir süreci, ya derinlikli bir müzakere, yada savaşlı çatışmayı getirecek" dediğini belirterek, "İşte müzakerelerin devam etmesi, bir daha bu coğrafyada savaşın yaşanmaması için bizim yapmamız gereken şeyler var. Artık sıra bizde; biz özerk Kürdistan'ı talep eden değil, inşa edeceğiz. Türkiye ile birlikte demokratikleştireceğiz" dedi.

Uludere İlçesi'ndeki hava saldırısında 34 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle 2 yıldır yapılmayan Beyazsu Kültür ve Sanat Festivali'ne, HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, bölge belediye başkanları ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Bir zamanlar şiddetli çatışmaların yaşandığı Kel Mehmet Dağları eteklerinde, göçerlerin yaylaya çıkacağı sembolik günde kutlanan festivalde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, "Yanıbaşımızda Roboski'de 34 canımıza mal olan, devlet tarafından bir katliam gerçekleşti. Hala 34 insanımızı öldürenler yargılanmadılar. Hala Roboskili aileler adalet arayışında. Sadece Roboskili aileler değil, onunla birlikte bütün Şırnak, bütün Türkiye, bütün Kürtler bu adalet arayışındadırlar. O yüzden 2 yıldır bu festival yapılmiyor. Biz acılarımıza rağmen yeniden bir bir başlangıç yapmak istedik" dedi.

"TÜRKİYE İLE BİRLİKTE DEMOKRATİKLEŞECEĞİZ"

Yaşanan acılara rağmen yaşamın devam ettiğini söyleyen Tuncel, "Şunu ifade etmek istiyorum; Önümüzdeki dönem, zorlu bir dönem. Önümüzdeki dönem demokratik, özerk Kürdistan'ı inşa etme süreci, aynı zamanda Türkiye'yi demokratikleştirme sürecidir. Biz Kürdistan'da kendi dilimizle, kültürümüzle, kendi kendimizi yöneteceğiz. Artık bunu telep eden değil, inşa eden olacağız, diğer yandan da birlikte yaşadığmız halkları da değiştireceğiz. Ankara'yı da değiştireceğiz. Ankara'nın bu inkarcı, imhacı asimilasyon politikası değişmediği sürece, başımızdan bombalar eksik olmayacak, bu ülkede savaş son bulmayacaktır. Abdullah Öcalan son görüşmesinde dedi ki, 'Artık daha derinlikli bir süreci, ya derinlikli bir müzakere sürecini, yada bir savaşlı çatışmayı getirir.' İşte müzakerelerin devam etmesi bir daha bu coğrafyada savaşın yaşanmaması için bizim yapmamız gereken şeyler var. Artık sıra bizde; biz özerk Kürdistan'ı inşa edeceğiz. Türkiye ile birlikte demokratikleştireceğiz. Ortadoğu halklarıyla güzel bir gelecek kuraçağız" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • şükrü ğüvenç 9 yıl önce Şikayet Et
    haddi canım. bekleyelim görelim sizin elinize silah vererek devlete karşı savaştıranlar acaba sizi çokmu seviyor tuncel örğütünüznyüzde altmışı ermeni ve dönmesidir bu kadar kör olamazsınız merak etmeyin yedi düvelin alamadığını sizde alamayacaksınız sadece ayak bağı olarak kalacaksınız bu devletin yasalarına uyarak herkes gibi her kafası esene özerk yönetim her kafası eseneverilecek toprak parçamız yok
    Cevapla
  • bgungor 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olmadan asla. Utanın ne üretiyon,kaynak varmı,doğuda geçmiş hükümetlerin yatırımına bak birde şimdi,nankörlük yapma,bunları bazıları istiyor kandırılmış bir halk var,teknolojin yok alt yapın yok halkını afrikalılar gibi ilkel yaşatmaya hakkın yok gelin bu hükümetin size altın tepside sunduğu çözüm sürecine biat edin,devlette el versin yoksa yabancıların, oyuncağı olursunuz doldur boşalt lara gelmeyin.
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi ya.... Sınır belli, ötesi belli, Irak'ın kuzeyinde Özerk Kürdistan diye bir yer var. Gidin oraya ilhak olun, size inananlarda sizinle gelsinler. Aç sefil köle gibi mutlu mutlu yaşarsınız oralarda..Bu topraklarda özerklik veya Kürdistan diye bir belde imkanınız olmayacak, bunda direnirseniz kafanıza yağacak bombalar belli. Ne kadar içimiz yansa da biz bu vatan için şehit olmaktan şehit vermekten imtina etmeyiz. Biz kartımızı oynadık. Tercih sırası sizde. Ya insan olur bu asil vatanın evlatları ile kardeş olmayı bilirsiniz. Ya da ... Bizim sloganmız bellidir..!!!!
    Cevapla
  • Gürhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazık kine yazık. İsrail savaşmadan büyük orta doğu projesi çerçevesinde bunları kullanarak vadedilen topraklara yerleşme gayesi sonunda sanıyormusuz ki israil sizileri orada bırakacak halepçe yi hatırlayın lütfen!!!!
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Çılgınlık bitmeli, sağ duyu hakim olmalı. Sabahat Tuncel ilk defa sağ duyunun sesi oluyor. İlk kez. Bu dünyanın sonu değil aksine yeni dünyanın ayak sesleri. 1911’da Kürt asıllı Bediüzzaman İstanbul’dan dönüp doğudaki Kürt aşiretlerine meşrutiyeti=demokrasiyi anlatıyor. Heyecanla “Bize ne zaman gelir” diye soruluyor. "Çalışmazsanız yüz yıl sonra" cevabını veriyor. Gerçekten de yüzyıl sonra Anadolu’ya demokrasi geliyor. Bediüzzaman Kürtlere bir şey daha tavsiye ediyor. Suyun başı, pınarı onlarda ama Türk havuzuna akması gerektiğini söylüyor. Birlik ve yaşama şartı olarak. Yıllar sonra acı tecrübelerden sonra bir talebesine Bediüzzaman “Kader bizi Türklerle birleştirmiş. Ayrılık olmayacak” derken Ortadoğu’da dönen İngiliz-İsrail entrikasına dikkat çekiyor. Şu anda NewYork’ta olan gazeteci Güngör Uras köşesine taşımış, ABD sivil toplum kuruluşları müstakil Kürt devletinin gereğini tartışıyormuş. Herkesi aklını başına toplamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?