Mustafa Sarıgül'ün en büyük arzusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kaybeden Mustafa Sarıgül, "Türkiye'deki seçim sistemi ve Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi en büyük arzum." dedi.

Mustafa Sarıgül'ün en büyük arzusu
Mustafa Sarıgül'ün en büyük arzusu
GİRİŞ 09.05.2014 10:42 GÜNCELLEME 09.05.2014 10:42

Temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen Mustafa Sarıgül, Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Merkezi'nde Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, SPD'NİN barış, demokrasi ve özgürlüklerin merkezi olduğunu, burada din, dil, ırk farkı bulunmadığını belirterek, "SPD Genel Merkezi'nde tam bir renklerin buluşması tam bir kültür mozaği var" dedi.

"TÜRKİYE'DE SEÇİM SİSTEMİ DEMOKRATİK DEĞİL"

Türkiye'deki seçim sistemini eleştiren Sarıgül, "SPD'deki demokrasi anlayışının ve seçim sisteminin Türkiye'de hakim olmasını çok arzu ediyorum. Çünkü bir ülkede demokrasinin kurum ve kurallarıyla oturması o siyasi partilerin demokratik olmalarıyla eşdeğerdir. Siyasi partilerde demokrasi nasıl sağlanır? Seçim sistemi ve Siyasi Partiler Kanunu ile sağlanır. Türkiye'de seçim sistemi ve siyasi partiler kanunu ne yazık ki demokratik değil. Türkiye'deki seçim sistemi ve Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi en büyük arzumdur" diye konuştu.

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Mustafa Sarıgül, CHP hangisini uygun görürse o aday etrafında çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir