CHP'de "Züğürt Ağa' operasyonu başlıyor

Yerel seçimlerde birçok yerde üyelerinin sayısından az oy alan CHP, Şener Şen'in "Züğürt Ağa" filmini aratmayan sonuçlar üzerine üyelik sistemine neşter vurma kararı aldı.

CHP'de "Züğürt Ağa' operasyonu başlıyor
CHP'de "Züğürt Ağa' operasyonu başlıyor
GİRİŞ 13.05.2014 09:17 GÜNCELLEME 13.05.2014 12:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bir yerde üye sayınız kadar oy alamıyorsanız orada bir sıkıntı var. Aktif-pasif üyelik sistemine geçeceğiz" dedi.

'SEÇİMLERE KATILMAYACAKLAR'

Alınan yeni önlemi Habertürk'e anlatan Tekin, şunları söyledi: "Bir kere her şey sıfırlanacak. Aktif ve pasif üyelik sistemi hayat geçecek. Bu vesileyle kimin sağlıklı, kimin sağlıksız üye olduğu ortaya çıkacak. Aktif olan, aidatını ödeyen, mücadelenin içinde olan üye, seçme hakkına sahip olacak. Aidatını ödemeyen, pasif olanlar ise bu haktan mahrum kalacak. Pasif üyeler, parti organlarının seçimlerine katılamayacaklar. 1 lirayı bir siyasi partinin üyeleri mutlaka ödemeli."

CHP'de üyelik sistemini değil, partinin az oy aldığı yerlerin de analizini yapacaklarını belirten Tekin "81 ilin tamamında bunlar tek tek ele alınacak" diye konuştu.

Sadece 1 oy çıkmıştı

Züğürt Ağa filminde, ağanın partisine koca köyden sadece 1 oy çıkmıştı. Bu durum, 1 milyonun üzerinde üyesi bulunan CHP'de de gerçek olmuştu. 71 kayıtlı üyesinin bulunduğu Adıyaman Sincik'te CHP'nin adayına sadece 1 oy çıkmıştı.

Yine 135 partiye kayıtlı üyesinin bulunduğu Kilis'in Musabeyli İlçesi'nde partinin adayına 5 oy, 179 kayıtlı üyenin bulunduğu Sivas'ın Hafik İlçesi'nde ise CHP'nin adayına 8 oy, 548 parti üyesinin bulunduğu Aksaray Gülağaç İlçesi'nde ise başkan adayına sadece 7 oy çıkmıştı.

YORUMLAR 10
  • Mehmet Ali YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Normal.... Genel müdürlerinin kendine oy vermeyi unuttuğu bir partinin üyeleri elbette kendi partilerine oy vermeyi unutabilirler...
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP, sen önce zihniyetini değiştir.. Ne yani, üyeyken CHP’ye oy vermeyenler, üye değilken mi CHP’ye oy verecekler.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Züğürt tesellisi. CHP’den ne köy olur ne kasaba.
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Şenerşeni geçmişler. Üye hem oy verecek üzerine de paramı verecek. hahahahahaha. Aziz nesin nerede.
    Cevapla
  • Mlym 59 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin Makarna Üyeleri. .........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı