HDP heyeti bakanlarla görüştü

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Balüken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Atalay, Adalet Bakanı Bozdağ ve İçişleri Bakanı Ala ile görüştü.

HDP heyeti bakanlarla görüştü
HDP heyeti bakanlarla görüştü
GİRİŞ 20.05.2014 22:09 GÜNCELLEME 20.05.2014 22:09

Bozdağ ve Ala ile görüştükten sonra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı ziyaret eden HDP heyeti, ziyaretin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İstanbul Milletvekili Önder, Atalay, Bozdağ ve Ala ile çözüm sürecinde gelinen noktada bugüne kadar yapılanlar ve bundan sonrasına dair kapsamlı bir değerlendirme ve görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

"Çatışmasızlık" sürecinin çok kıymetli olduğunu, korunması ve kalıcılaştırılması gerektiğini düşündüklerini dile getiren Önder, "Gerek İmralı'da Sayın Öcalan'la, gerek KCK yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerin ve halktan, değişik siyasal kurumlardan aldığımız izlenimleri paylaştık. Hükümet cenahında yapılan değerlendirmeleri de dinledik, rutin görüşmelerimizden birisiydi" diye konuştu.

Önder, bu tarz toplantıları yeri geldikçe değişik siyasi heyetlerle de yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

"Yeni bir İmralı ziyareti için tarih var mı?" sorusunu Önder, "Tarih yok ama bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta sonu gitmeyi umuyoruz" diye yanıtladı.

"Kandil'den alınan mektup da sunuldu mu? sorusuna Önder, "Daha önce onu Adalet Bakanlığı yetkililerine vermiştik" yanıtını verdi.

Önder, "Çözüm sürecinin yasal zemine kavuşması için başından beri talebiniz var, bunu ilettiniz mi, ilettiyseniz nasıl bir cevap aldınız?" sorusuna, "Çözüm sürecinin yasal zemine kavuşması talebimizi ilettik, üzerinde çalışıldığı söylendi. Genel olarak konuştuğumuz çerçeve bundan ibaret" cevabını verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor