AK Parti'den istifa etti ancak...

İstifa eden AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan görevine devam ediyor

AK Parti'den istifa etti ancak...
AK Parti'den istifa etti ancak...
GİRİŞ 06.06.2014 08:30 GÜNCELLEME 06.06.2014 08:31

Görevinden istifa ettiğini açıklayan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, genel merkezin görevini sürdürmesine karar verdiğini belirterek, "Bugünden itibaren istişare halkası içinde yeni yönetim oluşturacağız" dedi.

Arslan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin genel merkez nezdinde il, ilçe ve beldelerde olduğu gibi Bartın'da da çeşitli değerlendirmeler yapıldığını söyledi.

Amasra ilçe yönetiminin istifasının ardından yeniden atamayla ilgili geçen hafta genel merkeze gittiklerini, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu başkanlığında görüşme yaptıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Toplantıda Amasra ilçemize atama yapılması ile ilgili konunun ardından il yönetimimizle ilgili de görüşme yaptık. Burada il yönetiminde kan değişimi olması yönünde kanaat oluştu çünkü 30 Mart yerel seçimlerinde gerek belediye başkanlığı, gerek il genel ve belediye meclisi aday adaylığı için parti yönetiminden birçok isim istifa etmiş, bu durum da il yönetimin de güç kaybına neden olmuştu. Biz de 30 kişilik yönetim kurulu üyelerimizle istifalarımızı sunduk.

Genel merkez tarafından tekrar il başkanı olarak devam etmeme karar verildi. Bugünden itibaren istişare halkası içinde yeni yönetim oluşturacağız."

Arslan, kamuoyuna yansıdığı şekilde görevden alınma gibi durumun söz konusu olmadığını, il yönetiminin daha donanımlı, daha güçlü hale gelmesi için başlatılan sürecin gündeme geldiğini dile getirdi.

Oluşturacakları yeni yönetimle, önceliklerinin özellikle cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik kısa ve orta vadede planlar yapmak olduğunu belirten Arslan, "Kucaklayıcı, ön yargısız, istişare halinde güzel yönetim oluşturarak başarı için çalışacağız" diye konuştu.

Yönetim kurulu üyelerinin istifasının da tasfiye niteliğinde olmadığını aktaran Arslan, istifasını sunan 30 kişilik yönetimin büyük çoğunluğunun yeni yönetimde bulunacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?