Anavatan Partisi'nden 'çatı' tepkisi

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, "MHP ve CHP'nin çatı çalışmalarını beyhude olarak görüyorum" dedi,.

Anavatan Partisi'nden 'çatı' tepkisi
Anavatan Partisi'nden 'çatı' tepkisi
GİRİŞ 08.06.2014 11:49 GÜNCELLEME 08.06.2014 11:50

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin MHP ve CHP'nin çatı aday çalışmalarını beyhude olarak gördüğünü belirterek, "Muhalefet blokunun 'cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olmasın da kim olursa olsun' yaklaşımlarını doğru bulmuyorum" dedi.

Kırıkkaleli İş adamları ve Yöneticiler Derneği tarafından Hasandede köyünde düzenlenen 2. Bahar Şenliği'ne katılan Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini, bu seçimleri Türkiye açısından çok önemsediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusundaki yasal düzenlemede Anavatan Partisi olarak emekleri olduğunu dile getiren Çelebi, "2007 seçimlerinde çok az bir milletvekilimiz olsa da bu işi iktidar kanadına teklif ettik. Onlar da sağolsunlar kabul etti. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimini en az gerilimle atlatacağız kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına hazırlandığını öne süren Çelebi, şöyle devam etti:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına hazırlanması doğaldır. 12 yıldır Türkiye'nin başbakanlığını yapan bir insanın cumhurbaşkanı adayı olması normaldir. Halk Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerse neden olmasın. Başbakanlığa şartları uyan birisinin cumhurbaşkanlığına da hayli hayli şartları uyar. Muhalefet blokunun 'Recep Tayyip Erdoğan olmasın da kim olursa olsun' yaklaşımlarını doğru bulmuyorum. Yani herkes kendi adayını çıkartır. MHP ve CHP'nin çatı çalışmalarını beyhude olarak görüyorum."

Çözüm süreci

Çelebi, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ailelerin Diyarbakır'da oturma eylemi yapmasına da değinerek, çözüm süreci olumlu şekilde ilerledikçe, bundan rahatsız olan kesimlerin süreci sabote etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Bölgede yaşayan insanların da artık barış ve huzur istediğini, çatışma istemediğini vurgulayan Çelebi, şunları söyledi:

"Artık bir barış ortamı var, çocuk kaçırmalar neden oluyor? Annelerin, çocuklarını kaçıranlara karşı yaptıkları eylemleri olumlu buluyorum. Çözüm sürecini sabote etmeye çalışanlara bölge halkı da tepki göstermeye başladı. Onun için o aileleri yürekten tebrik ediyorum. İnşallah çocuklarına sağ salim kavuşurlar. Bu tepki, barış durumunu, çözüm sürecini istemeyen bir kesimi rahatsız ediyor. Özellikle de PKK'nın siyasi uzantısı partileri çok büyük rahatsız ediyor. Hükümetin bu konudaki çalışmalarını doğru buluyorum, destekliyorum. Türkiye'nin o bölgedeki kangrenden, yaradan kurtulması gerekir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı