HDP'den flaş Lice açıklaması!

HDP 10 Haziran'da yapılacak haftalık grup toplantısının Lice'de yapılacağı açıkladı.

HDP'den flaş Lice açıklaması!
HDP'den flaş Lice açıklaması!
GİRİŞ 08.06.2014 19:30 GÜNCELLEME 09.06.2014 00:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybetmesini kınayan bir açıklama yaptı. HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada "Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kalekol inşaatına karşı bir süreden beri protesto eyleminde bulunan halka karşı askerlerin dün gerçekleştirdiği saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi ise yaralandı. Yaşamını yitiren Ramazan Baran ve Baki Akdemir'e rahmet, ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diliyoruz" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), salı günü yapılacak Meclis Grup toplantısını Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yapacağını bildirdi. Grup toplantıları Salı günleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yapılıyor.

HDP GRUP TOPLANDISINI LİCE'DE YAPACAK

HDP'den yapılan açıklamada, "Haftalık grup toplantımız, 10 Haziran 2014 Salı günü Lice'de yapılacaktır." denildi.

HDP'den önce BDP de bazı grup toplantılarını Diyarbakır'da yapmıştı. Bu durum tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın HDP Eşbaşkanlarıyla bir araya gelecek. CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşmeler yapmak amacıyla yarın saat 10.30'da TBMM'de HDP Eşbaşkanlarıyla görüşecek. Kılıçdaroğlu, saat 11.30'da DSP'yi, 12.15'de Bağımsız Türkiye Partisi'ni, saat 13.30'da ise Demokrat Parti'yi ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu, siyasi partilerle görüşmelerinde 'Nasıl bir Cumhurbaşkanı' ve 'Siz ne düşünüyorsunuz' konusunda görüş alış verişinde bulunacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • erdal oz 9 yıl önce Şikayet Et
    Terbiyesizlikler devam ederse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Devlete karşı başkaldırış ve devletin bütünlüğüne karşı hdp ve bdp nin terbiyesizlikleri devam ederse ölen kişi sayısı artar. Bunların maksadı çözüm sürecini baltalamaktan başka bir şey değildir. Daha önce gruptan ateş açıldı askerler yaralandı neden onlara geçmiş olsun demiyorlar???????????? hdp ve bdp nin demokrasi ve özgürlükle uzaktan yada yakından hiçbir alakası yoktur bu böyle biline. Bunların maksadı zulüm ve kaba kuvvetle Kürt halkına eziyet etmektir. Kürtlerin bu insanlardan derhal kurtulmaları gerekiyor.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Akil Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Uyuşturucunun hasat zamanı geldiği için ekim merkezi Lice . güyü kalekol bahanesiyle birbirine katılmağa çalışılıyor. Halbuki o kalekolların inşaatı başlayalı yıllar oldu. Şimdi mi akılları başlarına gelmiş. Bütün mesele geçen yılkı askeriyenin yaptığı uyuşturucu tarlalarının imhasını engellemek. Ki geçen yılki imhalarla örgüt milyar dolarlık zarar etmişti. Hem avrupa-amerikadaki uyuşturucu baronları hemde bölgedeki uyuşturucu ekenler şimdiden ön alıyorlar. Hasat bittiği sevkiyat tamamlandığında bölge sakinleşir. Veyahut asker gözünün yaşına bakmadan tarlalara yine dalmalı biran önce.
    Cevapla
  • İskender Melekli 9 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH GİDİŞLERİ OLUR DÖNÜŞLERİ OLMAZ.. Nefretimsin HDP-BDP-PKK ve Teröristleri.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kurşunlar esas sizin hakkınız olmalıydı !. ben ayrıca DEVLET BAHÇELİYE gözün aydın demek istiyorum ! arzu ettiği çatışma başladı !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi