Burhan Kuzu: Erdoğan seçildikten sonra...

Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Burhan Kuzu: Erdoğan seçildikten sonra...
Burhan Kuzu: Erdoğan seçildikten sonra...
GİRİŞ 15.06.2014 11:20 GÜNCELLEME 15.06.2014 11:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, halkın oyları ile cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılması için çok uğraştıklarını, saatlerce kavga yaşadıklarını söyledi.


Memleketi Kayseri'nin Develi İlçesi'ne gelerek yakınlarını ziyaret eden Burhan Kuzu, 2007 yılında cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili başkanı olduğu Anayasa Komisyonu'na  Anayasa değişikliği getirdiklerini belirtirken, "Madem meclise seçtirmiyorsunuz halk seçsin" dediklerini anlattı. Kuzu, şöyle dedi:

"BAŞKANLIK YA DA YARI BAŞKANLIK MODELİNE GEÇMEMİZ LAZIM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  Cumhurbaşkanı olarak seçileceğini inandığını, ondan sonra Anayasa değişikliği ile mutlaka başkanlık veya yarı başkanlık modeline geçilmesi gerektiğini öne sürerken, "Bu yapılamazsa Türkiye’de iki başlılıktan sorun çıkar. Bir tarafta Başbakan, bir tarafta cumhurbaşkanı aynı partiden bile olsa problemler çıkabilir. Bunu bir an önce düzeltmemiz lazım" diye ekledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • AZİZ ALTINTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    AYNEN KATILIYORUM. Biran önce partili cumhurbaşkanıda olabilir yarı başkanlık olabilir ama kesinlikle sorun çözülmelidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi