CHP'li Tezcan'dan ikinci aday açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: ”Cumhurbaşkanı adayı konusunda parti içinde çatışma yok, ikinci bir aday söz konusu değil'

CHP'li Tezcan'dan ikinci aday açıklaması
CHP'li Tezcan'dan ikinci aday açıklaması
GİRİŞ 21.06.2014 12:37 GÜNCELLEME 21.06.2014 12:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçim hazırlık bölge toplantısı için Erzurum’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP’de ikinci bir Cumhurbaşkanı adayının söz konusu olmadığını ifade ederek parti içinde bir istifa ve çatışmanın olmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlık bölge toplantıları kapsamında 18. Bölge toplantısına katılmak üzere Erzurum’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı adayı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun doğru bir tercih olduğunu söyledi.

Türkiye’de siyasetin ciddi anlamda bir kutuplaşma içine girdiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Türk siyaseti çatışma kültürünün hakim olduğu bir rota üzerine geldi yerleşti. Bu yüzden Türkiye’nin daha çok demokrasiye, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Eğer bütün kesimler sağduyulu hareket ederse Cumhurbaşkanlığı seçimini bunun bir fırsatı olarak görebiliriz” dedi.

İhsanoğlu’nun adaylığının Türkiye’nin önümüzdeki günlerde imajını düzeltme açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Tezcan, “Türkiye Cumhuriyeti Parlamenter bir demokrasi ile yönetilen rejime sahiptir. Parlamenter demokrasilerde sorumlular başbakanlar ve hükümetlerdir. Cumhurbaşkanlığı sorunsuz bir makamdır, devleti ve milleti temsil eder. Onun için Cumhurbaşkanlarının çok keskin siyasi kimliklerinin olması tercih edilen bir şey değildir. Bu çerçevede baktığımızda Cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunduğumuz MHP, CHP ve diğer partilerin de desteğini alarak aday gösterdiğimiz Ekmeleddin İhsanoğlu tam da Türkiye’nin bu siyaset ikliminde ihtiyaç duyulan bir Cumhurbaşkanı figürü olarak ortaya çıkmıştır. İlk anda tanınmıyor şeklinde çıkan eleştirilerin ne kadar haksız olduğu gün geçtikçe ortaya çıkıyor. 57 İslam ülkesinin örgütü olan İslam İşbirliği Teşkilatını başarı ile yürütmüş, Ortadoğu’da barış ve kardeşliğe hizmet etmiş, Irak ve Filistin’de çatışan tarafları barıştırmış İhsanoğlu önemli bir devlet adamıdır. Bugün Ortadoğu’daki tabloya baktığımız zaman bile Türkiye’nin Ortadoğu'da düştüğü duruma baktığımız zaman bile İhsanoğlu’nun adaylığını Türkiye’nin önümüzdeki günlerde imajını düzeltme açısından en kadar büyük önem taşıdığını görmemek mümkün değil. Irak’ta İşid, bir terör örgütü dini siyasal İslami referans almış ama aslında dinle ilgisi olmayan bir terör örgütü insanların boğazını kesen, canlı canlı katliam yapan Işidler günlerden bu yana diplomatlarımızı şoförlerimizi kaçırmış, rehin almışlardır. El Nusra, El Kaide, Işid gibi Ortadoğu’daki bu tip terör örgütleri ne yazık ki uzun zamandan bu yana Türkiye’nin bölgedeki mezhep ayrıcalığına çatışmacı dış politikaya destek verip, teşvik eden yanlış politikalar sonucunda güçlenmişler ve bugün Türkiye’yi vurur hale gelmişlerdir. Ortadoğu’da çatışmayı körükleyen siyaset anlayışı Ortadoğu’ya gönderilen silahların tekrar dönüp yöneldiği yer ne yazık ki Türk vatandaşları olmuştur. Böyle bir tabloda görev yaptığı İslam Birliği Teşkilatı başındayken Ortadoğu’da çatışmaların karşısında durmuş ve sorunları çözüme kavuşturan birisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ İHSANOĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPMA KONUSUNDA İRADE BİRLİĞİ İÇERİSİNDEDİR"
CHP’de ikinci bir Cumhurbaşkanı adayının söz konusu olmadığını ifade eden Tezcan, parti içinde hiç bir istifanın ve çatışmanın olmadığını söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ”CHP, demokratik bir partidir. Doğal olarak ilk anda bazı arkadaşlarımız düşüncesini söylemiş olabilir ama o süreç hemen ertesi gün bitmiştir. Bütün arkadaşlarımız CHP’nin destek verdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı yapma konusunda irade birliği içerisindedir" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    YEMEZLER TEZCXAN ??. chp içi fokur fokur kaynıyor sen nedersen de bu chp ramazanı çıkaramaz !!!!
    Cevapla
  • Osman BEKAR 9 yıl önce Şikayet Et
    beceremezsiniz. 2. bir adayı çıkartacak kadar kabiliyetiniz var mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı