CHP'den Baykal'a jet yanıt

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, ortak aday İhsanoğlu hakkındaki eleştirileri değerlendirdi.

CHP'den Baykal'a jet yanıt
CHP'den Baykal'a jet yanıt
GİRİŞ 23.06.2014 17:01 GÜNCELLEME 23.06.2014 17:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, cumhurbaşkanlığına ortak aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında en ufak yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunmadığını söyledi. Eleştirileri saygı ile karşıladığını ancak anlayışla karşılamadığını belirten Loğoğlu, "Ekmeleddin İhsanoğlu benim kanaatimce Türkiye’nin bu noktada bulabileceği en iyi aday." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Loğoğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Ekmelettin İhsanoğlu'na ilişkin eleştirilerini değerlendirdi.

İhsanoğlu’nun birçok kesim arasında uzlaşma ile belirlendiğini hatırlatan Loğoğlu, şöyle devam etti: "Ekmeleddin İhsanoğlu sadece CHP’nin adayı değil MHP’nin irili ufaklı diğer siyasi partilerin birçok kuruluşun bir çok düşünen yazan vatandaşın adayı olarak benimsenmiş bir insan. Resmi adaylığı da önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Ben kendisini uzun yıllardır değişik ortamlarda tanıyan bir insan olarak şunu söyleyebilirim; Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanlığına layık bir isimdir. Nitelikleri ile Cumhuriyeti ilkeleriyle, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş esasları ile hiçbir sıkıntısı olmayan, geniş uluslararası tecrübesi olan her şeyi ile ölçülü bir adaydan bahsediyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu benim kanaatimce Türkiye’nin bu noktada bulabileceği en iyi aday. Dikkat ederseniz AKP tarafı Başbakan dahil olmak üzere öyle ilginç ifadeler kullanıyorlar. Ekmeleddin İhsanoğlu Türkiye’de bütün halka hitap edebilecek bir Anadolu evladı. Gizli kapaklı bir tarafı yok. Hakkında en ufak bir yolsuzluk yok, rüşvet yok şeyi yok. En ufak bir Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine ters gelecek bir açıklaması yok. Her zaman bilimden yana olmuş bir adaydan bahsediyoruz. Eleştiriyi saygı ile karşılıyorum ama anlayışla karşılamıyorum."

YORUMLAR 1
  • kımızcı 9 yıl önce Şikayet Et
    loğoğlunun ağzından :). CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, cumhurbaşkanlığına ortak aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında ''en ufak yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunmadığını'' söyledi. chp de ve mhp de ne pislikler var.yani bizde temiz bir aday yok demek bu :)))hayırlı traşlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'