AK Partililer'den Erdoğan'ın adaylığına ilk tepki

Bazı bakanlar ve AK Parti yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirdi.

AK Partililer'den Erdoğan'ın adaylığına ilk tepki
AK Partililer'den Erdoğan'ın adaylığına ilk tepki
GİRİŞ 01.07.2014 15:41 GÜNCELLEME 01.07.2014 17:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Tanıtım Toplantısı'nın ardından,  çıkışta gazetecilere konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tarihi bir gün  yaşandığını söyledi.  

Bozdağ, "Milletin içinden olan hayatı boyunca milletiyle birlikte  yürümüş, milletine hizmet etmiş bir kişiyi, milletin her seçimde takdirini  kazanmış büyük bir siyaset ve devlet adamını AK Parti olarak milletimizle  yaptığımız istişare sonucu halkın ilk defa seçeceği cumhurbaşkanı adayı olarak  gösterdik. milletin adayını milletin huzuruna getirdik" dedi. 
 
Türkiye'nin ilk defa sandıktan kendi cumhurbaşkanını seçeceğini ifade  eden Bozdağ, seçimin ve Başbakan Erdoğan'ın adaylığının ülkeye hayırlı olmasını  diledi. 
 
 Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kimin başbakan olacağı  sorusu üzerine Bozdağ, bundan sonra gündemin cumhurbaşkanlığı olduğunu, bunun  konuşulması gerektiğini söyledi. 
 
Bozdağ, "Milletin içinden bir aday, milletin hizmetinde olan bir aday,  bütün hayatıyla milletin önünde olan bir kişilik Sayın Başbakanımız. Yaptıkları  ortada, milleti için ülkesi için. Eminim ki, Türk milletinin, yaptıklarıyla ve  bundan sonra yapacaklarını da hesaba katarak Sayın Başbakanımızı halkın ilk  seçeceği cumhurbaşkanlığı makamına layık göreceğine yürekten inanıyorum" diye  konuştu. 
 
"İster istemez bir burukluk oldu" 
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Başbakan Erdoğan'ın  adaylığının beklendiğini belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu. 
 
İster istemez bir burukluk yaşadıklarını dile getiren Çelik, "Çok uzun  zamandır kendisiyle siyaset yapmanın getirmiş olduğu bir birliktelik vardı, şimdi  sanki ortadan kalkıyor gibi bir boşluk oldu ama her zaman olduğu gibi o  toparlayıcı cümlelerle kucaklayıcı cümlelerle nasıl milletimizin bağrında,  gönlünde taht kurduysa yol arkadaşlarıyla ilgili de son derece güzel birliktelik  cümleleriyle adaylığını açıklamış oldu" dedi. 
 
Başbakan Erdoğan'ın adaylığının çok isabetli bir karar olduğuna  inandığını belirten Çelik, "Çocukluğundan, gençliğinden beri siyasetin içinde  olan birisinin, her seçimde başarı üstüne başarı katarak siyasette yol alan bir  genel başkanın, cumhurbaşkanlığı koltuğuna halk tarfından oturtulması çok anlamlı  olacak. O inanç içerisindeyim. Hizmet akışının daha da seri, daha da hızlı  olacağı inancı içerisindeyim. Hayırlı olsun. Milletimiz bu istikamette bir  değerlendirme yapacak ve ilk turda Sayın Genel Başkanımızı, bugün itibariyle  Başbakanımızı o koltuğa oturtacak" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Erdoğan'dan sonra kimin başbakan olacağı sorusuna karşılık Çelik, bu  konunun sorun olmayacağını Başbakan Erdoğan'ın da ifade ettiğini aktardı. 
 
Çelik, "AK Parti dışarıdan nasıl tanımlanır ayrı konu ama AK  Parti'liler olarak takım oyuncusuyuz, takımın çeşitli unsurlarını oluşturuyoruz.  Bu anlayış içerisinde hareket edeceğiz ve yapılacak çalışmalarda belirlenecek  başbakan adayı kimse hepimizin onun etrafında kenetleneceğimizden kimsenin  kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı. 
 
"Şu anda Başbakanımız var" 
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Başbakan Erdoğan'ın adaylığının  hayırlı olmasını diledi. 
 
AK Parti'nin geleceğinin sorulması üzerine ise Müezzinoğlu, "Önemli  olan milletin geleceği. Milletin geleceğini güçlü şekilde bu günlere son 12  yıldır taşıyan AK Parti, bugünden sonra çok daha güçlü şekilde taşıyacaktır. AK  Parti'nin geleceği 10 Ağustos'tan sonra çok daha güçlü olacaktır" dedi. 
 
Kimin başbakan olacağı sorusuna ise Müezzinoğlu, "Şu anda Başbakanımız  var. O gün gelince bakarız" karşılığını verdi. 
 
"Türkiye için yeni bir dönem başladı" 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Başbakan  Erdoğan'ın adaylığının hayırlı olmasını diledi. 
 
Erdoğan'ın yüksek motivasyon içeren, duygu yüklü bir konuşma yaptığını  belirten Kurtulmuş, zaman zaman kendilerini zor tuttuklarını söyledi. 
 
"Birinci turda Allah nasip ederse milletimizin teveccühüyle Türkiyce  Cumhuriyeti devletinin doğrudan doğruya halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı  olacağına yürekten hepimiz inanıyoruz" diyen Kurtulmuş, bundan sonraki süreçte  Türkiye için yeni bir dönem başladığını ifade etti. 
 
Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk oyuyla seçilmesinin devrim  niteliğinde bir adım olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "İnsanlar olayların  içerisinde yaşarken çok fazla anlayamıyorlar ama 2014 yılının cumhurbaşkanlığı  seçimleri Türkiye siyasi tarihi için bir dönüm noktasını oluşturacaktır. Bundan  hiç şüphemiz yok. İnşallah Türkiye daha sağlam bir demokrasiye doğru geçecek.  Başbakanıyla cumhurbaşkanıyla bütün devlet kadrolarıyla Sayın Başbakanımızın  liderliğinde Türkiye çok daha aktif bir siyasi atmosferin içine girecek" dedi. 
 
Zaman zaman "Erdoğan'sız AK Parti olur mu" şeklinde sorularla  karşılaştıklarını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: 
 
 "Erdoğan'sız bir AK Parti olmaz. Sayın Başbakanımız 30 Mart  seçimlerinde AK Parti'yi yeni bir seviyeye doğru çıkarmıştır. O da şudur, AK  Parti 30 Mart'a kadar partilerden bir partiydi ama 30 Mart'ta AK Parti gerçekten  Türkiye için kalıcı bir siyasi hareket haline gelmiştir. Bu siyasi hareketin de  tartışmasız lideri Sayın Başbakanımızdır. Konumu ne olursa olsun, ister orada  ister başka bir tarafta, ne olursa olsun Başbakanımızın bu siyasi liderlik  konumunun değişmeyeceğini başından beri söylüyoruz. Dolayısıyla AK Parti ve bu  siyasi hareket için değişen bir şey olmadı, sadece yeni bir safhaya geçiyoruz. Bu  yeni safhada Sayın Başbakanımız ülkenin lideri olarak sadece AK Parti'ye oy  verenlerin değil vermeyenlerin de lideri olarak, yeni Türkiye'nin lideri olarak  AK Parti'nin öncülüğündeki bu siyasi davayı daha ileriye götürecektir. Ben  birinci turda, ikinci tura kalmadan milletimizin büyük bir coşkuyla ve büyük bir  oyla Sayın Başbakanımızı cumhurbaşkanlığı makamına çıkaracağına inanıyorum.  Şimdiden tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." 
 
 "Liderlik konusunda sizin de isminiz geçiyor" denilmesi üzerine  Kurtulmuş, "Onu bu aşamada konuşmayız, başından itibaren söylüyoruz. AK Parti'nin  ne olacağı konusunu tartışmayacağız. Önümüzdeki mesele 10 Ağustos seçimleridir.  İnşallah birinci turda bitecek ama cumhurbaşkanlığı devri 28 Ağustos'ta, 28  Ağustos'a kadar hukuken de Sayın Başbakanımız hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  Başbakanı hem de AK Parti'nin Genel Başkanıdır. Ondan sonra kendi süreçleri  içerisinde istişareler yapılır, AK Parti yoluna devam eder. Sonunda Allah'ın  takdiri ve milletin dediği olur" değerlendirmesinde bulundu.

ŞİMŞEK: CUMHURBAŞKANLIĞINI SAYIN BAŞBAKANIMIZDAN DAHA FAZLA HAKEDEN BAŞKA BİR İNSAN BİLMİYORUM

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin, "Bu ülkede Cumhurbaşkanlığını Sayın Başbakanımızdan daha fazla hakeden başka bir insan bilmiyorum. Son derece mutluyuz, inşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, parti genel merkezinde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin sorusuna Şimşek, "Hayırlı olsun diliyorum. Bu ülkede Cumhurbaşkanlığını Sayın Başbakanımızdan daha fazla hakeden başka bir insan bilmiyorum. Son derece mutluyuz, inşallah hayırlara vesile olur" cevabını verdi.

EKER:  KENDİNE OLAN GÜVENİ VE MİLLETE OLAN İNANCINI GÖSTERDİ

Aynı soruya Bakan Eker, "AK Parti, tarihinin en başarılı siyasi partisi çünkü oylarının sürekli artıran, başarılı bir siyasi hareketin Genel Başkanını millete Cumhurbaşkanlığı makamı için aday gösteriyor. Bu hem kendine olan güveni hem millete olan inancını göstermesi açısından son derece önemlidir. Bu, aslında milletin değerleriyle aslında ne kadar barışık olduğumuzun da ifadesidir. İnanıyoruz ki 10 Ağustos'ta takdiri yapacak ve Türkiye ilk defa halkın doğrudan seçtiği,büyük bir siyasi birikime sahip bir Cumhurbaşkanı seçecektir. Hayırlı uğurlu olsun, sevinçliyiz. Bizim de tüm kampanyalarda ne gerekiyorsa yerine getireceğiz. İlk turda kazanacağı, milletimizin aldığımız işaretler o yönde" karşılığını verdi.

ARINÇ: KOLAY BİR MÜCADELE DEĞİLDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, "Büyük bir sevinçle çok duygusal anların da yaşandığı törende bu coşkuyu birlikte yaşamış olduk. Sevinçliyim. 35 yıldır arkadaşlık yaptığım ve gerçekten hayatının her safhasında büyük başarılar kazanmış bir kardeşimizin Cumhurbaşkanı adayı olarak tespit edilmesinde onun adaylığına imza koymakta ve İnşallah Cumhurbaşkanı seçilinceye kadar da o yolda çalışacağımıza Allah'a hamd ediyorum. Tüm milletimize hayırlı olsun, bu adaylığı ve Cumhurbaşkanlığını hak eden çok değerli bir insanla ülkemiz karşı karşıya. İnşallah başarılarını göreceğiz. Milletimize hayırlı hizmetler yapacak. Hem konuşması, hem de sinevizyonda geçtiğimiz mücadele yıllarını izledik. Bunların her karesinde duygularımız var. Kolay bir mücadele değildi. Bizim neslimizden çok arkadaşımız geldi, hiçbirimiz Recep Tayyip Erdoğan kadar başarılı olamadık. Allah uzun ömürler versin, uzun hizmetlerini nasip etsin" diye konuştu. 

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 2
  • ŞAHİN AVCI 9 yıl önce Şikayet Et
    abdülhamit handan sonra gelen en büyük lider. Güzel insan, uzun adam , Rabbimiz yolunu açık etsin, düşmanlarına fırsat vermesin memlekete daha uzun yıllar hizmet etmeni nasip etsin amin.
    Cevapla
  • sami çatalbaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun,. İnşaallah milletimiz için de hayırlı olur. Beklediğimiz ve olması gerektiğini düşündüğümüz bir durumdu....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi