HDP'li vekilden 'Özerk Kürdistan' çıkışı

HDP'li Demir, 'O oyunu biliyoruz, özgür özerk Kürdistan'a ulaşacağız, ulaşmanın mücadelesini sürdüreceğiz" dedi.

HDP'li vekilden 'Özerk Kürdistan' çıkışı
HDP'li vekilden 'Özerk Kürdistan' çıkışı
GİRİŞ 05.07.2014 15:07 GÜNCELLEME 05.07.2014 15:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin Silvan İlçesi'ne otobüs seferleri başlatmasını protesto etmek için dün şoförlerin belediyeye yaptığı saldırı, bugün HDP ve BDP'liler tarafından kınandı. HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Bu saldırı bilerek, istenerek bilinçli tertiplenmiştir. Kürt özgürlük hareketine karşı, Kürt halk iradesine karşı, büyükşehir şahsında, belediyelerimize, halkın öz yönetim organlarına karşı bir tezgahtır, oyundur. O oyunu biliyoruz. Açığa çıkarıp boşa çıkardığımızın üzerinden de özgür özerk Kürdistan'a ulaşacağız, ulaşmanın mücadelesini sürdüreceğiz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Silvan'a otobüs seferleri başlatmasını protesto eden Silvanlı şoförler, dün belediye binasına saldırmış, araçlara zarar vermişti. Çıkan olaylarda 5 kişinin yaralanmasının ardından bugün BDP ve HDP'liler, belediye önünde saldırıyı kınadı. Kınamaya, HDP Milletvekilleri Demir Çelik, Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, belediye başkanları BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt katıldı.

ZÜMRÜT POLİSİ SUÇLADI

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, belediye binasına yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, "Bu kesimler dün itibariyle büyükşehir belediyemizin bu hizmeti başlatmış olmasından dolayı bir araya gelerek sopalarla belediyemize fiili olarak saldırmış bulunmaktadır. Bu saldırıda belediye personeli yaralanmıştır. Belediye otobüsleri de tahrip edilmiştir. Belediyemiz zabıtaları saldırıyı engellemek istemiş, ancak saldırı artarak devam etmiştir. Olay yerin gelen polis saldırıyı seyretmekle kalmamış, halkın saldırganlara cevap vermesi üzerine polis gaz bombaları ile halka ve belediyeye saldırmıştır. Polislerle birlikte belediyeye saldırın bu çeteyi nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Halkın hizmetlerden faydalanmasının kimsenin engelleyemeyeceğini tekrar tekrar belirtiyoruz. Bu halk çetelere ve menfaatçilere pabuç bırakacak bir halk değildir. Parti olarak bu çetelere bunlarla hareket edenlere asla izin vermeyeceğiz. Halkımızın hizmetlerden en üste seviyede faydalanması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

KÜRT HAREKETİNİ ASKERİ NOKTADA BİTİREMEYENLER

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, saldırıyı insanlık dışı ve faşizan olarak nitelendirip, şunları söyledi:

"Kürt özgürlük hareketi askeri noktada bitiremeyen, Kürt özgürlük hareketini alt edemeyen Kürt siyasi hareketini idaresizleştirip teslim alamayanların çirkin oyunları devam ediyor. Üç aydır Büyükşehir Belediyemizin önünde güya çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla oturtulmak istenen ailelerden başlayan bir hiledir devam ediyor. Onlar da, Allah da, kul da biliyor, dost da, düşman da biliyor ki PKK'nın değil çocuk genç kaçırmaya ihtiyacı yok. 2000'li yıllardan bu yana PKK meşru savunmada kalıp, demokratik siyaset üzerinden Kürt sorunun barışçıl çözümüne fırsat vermenin en önemli aktörüdür. Onun yeni gerillaya, yeni militana ihtiyacı yok. Ama militarist, Kemalist sistemden umudunu kesen her Kürt gibi çocuğumuz kardeşimiz, yoldaşımız umudu dağlarda arıyorsa, dağlara düğüne gider gibi sevdasına koşuyorsa, düşünmesi gereken Başbakandır, devlettir."

"ÖZERK KÜRDİSTAN'A ULAŞACAĞIZ"

Milletvekili Çelik, hükümete, hükümet üzerinden valiliğe de bir çift sözü olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Dün saatlerce Mobese, kamera kayıtlarında, eli sopalı kim olduğu, kimlerin saldırdığı fail olduğu açıkken onları görmemezlikten gelip gözaltı yapılamaması kararını verenler saldırtıp, destek veren meşru savunmada bulunan bizlere gazı da, suyu da, plastik mermiyi de sıkan AKP'dir. Bu saldırı bilerek, istenerek bilinçli tertiplenmiştir. Kürt özgürlük hareketine karşı, Kürt halk iradesine karşı, Büyükşehir şahsında, belediyelerimize, halkın öz yönetim organlarına karşı bir tezgahtır, oyundur. O oyunu biliyoruz. Açığa çıkarıp boşa çıkardığımızın üzerinden de özgür özerk Kürdistan'a ulaşacağız, ulaşmanın mücadelesini sürdüreceğiz. Ortadoğu'da Kürt özgürlük hareketinin demokratik özerk yönetimlerin gündeme geleceği bir süreci yaşıyoruz. Öncelikle birliğimiz, dirliğimizi, dayanışmamızı hem Amed boyutunda, hem Kürdistan boyutunda ulusal ittifaka ulaşan bir yol, yöntemle, kararlılıkla harekete geçireceğiz. Kendimizi de yöneteceğimiz iddiasıyla öz yönetimle özgür kimliğe şiarıyla mücadeleye devam edeceğiz."

Sık sık PKK lehine sloganlar atan kalabalık olaysız dağıldı

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • sami tümer 9 yıl önce Şikayet Et
    bağımsız. özerk değil tam bağımsız olunda düşün sırtımızdan artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil