Anavatan Partisi'nde Çelebi yeniden seçildi

Anavatan Partisi 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Anavatan Partisi Genel Başkanlığına İbrahim Çelebi tekrar seçildi

Anavatan Partisi'nde Çelebi yeniden seçildi
Anavatan Partisi'nde Çelebi yeniden seçildi
GİRİŞ 05.07.2014 18:28 GÜNCELLEME 05.07.2014 18:28

Ankara'da bir otelde gerçekleşen kongreye, Büyük Anadolu Diriliş Hareketi Partisi Genel Başkanı Sabri Örnek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, İran'ın Ankara Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Mücteba Emirhani ve genel merkez delegeleri katıldı. Kongrenin divan başkanlığına Kazım Kumpasoğlu getirildi.

Çelebi, partisinin MKYK ve Disiplin Kurulu üyelerinin belirlendiği 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel merkez delegelerinin tamamının oyunu alarak tekrar genel başkan oldu.

Kongrede AA muhabirine açıklama yapan Çelebi, partisinin olağanüstü kongresinden sonra cumhurbaşkanı seçiminde destekleyecekleri adayı açıklayacaklarını bildirdi.

Yaklaşan cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili, cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini hatırlatan Çelebi, şunları kaydetti:

"Türk siyasetinin önüne 2007 cumhurbaşkanı seçiminde 367 denilen uydurma bir olay getirildi. Her dönemde cumhurbaşkanı seçimi gerginliklere neden oldu ve bu gerginliklerin ülkemize çok ağır maliyetleri oldu. O dönemki Anavatan Partisi meclis grubu, AK Parti'ye cumhurbaşkanının halk tarafında seçilerek yaşanan gerginliklerin ortadan kaldırılacağını belirtti. Onlar da sağ olsunlar, bu gerginlikleri ortadan kaldırmak adına, cumhurun kendi başkanını seçmesi için iyi bir çalışma yaptılar. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olması doğru bir karar."

 "Muhalefetin çıkarttığı çatının sağlıklı olmadığına inanıyoruz"

Türkiye'nin sakin bir seçim dönemi atlatacağını ifade eden Çelebi, seçimin ülke adına hayırlı olmasını diledi.

Çelebi, Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçiminin ardından hızla başkanlık sistemine gitmesi yönünde görüşlerinin olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin daha dinamik, daha hızlı kararlar alan bir yönetim sistemine geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Bazı şeylerden korkmamak lazım. Başkanlık sistemini önerdiğimizde ülkenin bölüneceğini korkusunu öne sürüyorlar, bunlar doğru şeyler değil. Türkiye'de bazı şeyleri konuşmaktan korkmamak lazım. Dünyaya ayak uydurabilmek için yönetim biçimimizde acil radikal kararlar almamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

MHP ve CHP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesini sağlıklı bulmadığını savunan Çelebi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz muhalefetin çıkarttığı çatının sağlıklı olmadığına inanıyoruz, zaten kendileri de inanmıyorlar. Özellikle adayı çıkartan iki genel başkan kendi gelecekleriyle ilgili endişelerinden dolayı böyle bir aday buldular. Bu adayı toplumun hazmetmesine sunmadan ortaya getirdiler, kendileri de tam anlamıyla bu işe sahip çıkamıyorlar. Biz bu çatı olayının içerisinde yokuz. Yeni oluşacak merkez kararımız ve başkanlık divanımızla en kısa zamanda toplantımızı yaparak geleneklerimize ve dünya görüşümüze uygun bir adayı destekleyeceğimizi duyuracağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı