AK Partili başkanın geçişi sırasında patlama!

Ceylanpınar'da, Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın aracının geçtiği güzergahta patlama meydana geldi, olayda 1 polis memuru yaralandı.

GİRİŞ 14.07.2014 06:24 GÜNCELLEME 14.07.2014 06:24

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Belediye Başkanı Menderes Atilla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaretini takip etti. Başkan Atilla, Başbakan'ın kentten ayrılmasından sonra beraberinde şoförü ve koruması ile Ceylanpınar'a dönmek üzere yola çıktı. 

Saat 23.40'ta ilçe girişine 500 metre mesafede başkanın içinde bulunduğu otomobil seyir halindeyken, karayolu üzerindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama meydana geldi.

Ardından başka bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar olay yerinden kaçtı. Koruma ve şoförün hafif şekilde yaralandığı saldırıdan Başkan Atilla yara almadan kurtuldu.  

''PKK'DAN ŞÜPHELENİYORUM''

Başkan Atilla'nın haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Bölge güvenlik kordonu altına alınıp saldırganların yakalanması için çalışma başlatılırken, Başkan Menderes Atilla saldırısının siyasi amaçla yapıldığını öne sürdü.

Olayı anlatan Başkan Atilla, "Başbakan'ın mitinginden dönerken ilçe girişindeki kör bir noktada park halindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama oldu. Oradan çıkmaya çalışırken, bir başka araçtan uzun namlulu silahla bize doğru ateş açıldı. Bir kaç el ateş açıldıktan sonra içinde saldırganların bulunduğu araç bölgeden uzaklaştı. 2 yaralımız var ama durumları hafif. Ben bu saldırıyı PKK'lıların yapmış olduğundan şüpheleniyorum" dedi. 

SEÇİMLERİN ARDINDAN DA OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Ceylanpınar'da 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını Ak Parti adayı Menderes Atilla, BDP'den almıştı. Seçimlerden sonra 1 hafta boyunca ilçede bazı olaylar yaşanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek