"Erdoğan'la İhsanoğlu arasında 2 puan fark var"

Kamuoyu araştırmalarında Köşk seçimlerinde Başbakan Erdoğan açık ara önde gözüküyor ama CHP'ye göre durum pek de öyle değil.

"Erdoğan'la İhsanoğlu arasında 2 puan fark var"
"Erdoğan'la İhsanoğlu arasında 2 puan fark var"
GİRİŞ 14.07.2014 13:19 GÜNCELLEME 14.07.2014 13:20
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, cumhurbaşkanı seçimine yönelik CHP olarak yaptırdıkları ankete göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasındaki farkın 2 puana düştüğünü söyledi.

Çıray, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, adil olmayan bir seçim sürecine rağmen İhsanoğlu'na kamuoyu desteğinin hızla yükseldiğini savundu.

ANKETLER GERÇEKÇİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı seçimine yönelik anketleri değerlendiren Çıray, teknik olarak henüz yolun başındayken yayınlanmış anketlerin gerçekçi olamayacağını, AK Parti kontrolündeki bir kuruluşun yayınladığı anketleri önemsemediklerini, bu anketlerin "seçmenin sandığa gitmesini engellemek üzerine kurulu bir psikolojik operasyonun işaretleri olduğunu" savundu.

FARK 2 PUANA KADAR DÜŞTÜ

Anketin aksine tarihin en yüksek katılımlı seçimine gidileceğini savunan Çıray, "Biz de ciddi anket firmalarına anketler yaptırıyoruz. Yaptırdığımız son ankete göre Başbakan ile Ekmeleddin Bey arasındaki puan farkı 2'ye düşmüş durumda. Ekmeleddin Bey, yüzde 38,1, başbakan yüzde 39,8 gözüküyor" dedi.

Seçimde ikinci tura gidilmesi durumunda olası ittifak senaryolarıyla ilgili soru üzerine Çıray, "Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının oyu kimsenin cebinde değil, ikinci turda kendi özgür iradesiyle kararını verir. Emir - kumanda sistemiyle kimse kimseye oy verdiremez" şeklinde cevap verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • Cenk Coşar 9 yıl önce Şikayet Et
    Küsüratlı yazalımda salladığımız anlaşılmasın!. Gerçekten bir anket yaptırdılarsa, bu anketi kesin kendi zihniyetindeki bölgelerde yapmışlardır. Sonuç olarak kendi içlerinde %39,8 Erdoğan ve %38,1 kendileri çıktıysa yine kaybetmişler.
    Cevapla
  • adamadam 9 yıl önce Şikayet Et
    adam. Çok mütavazisiniz be şekerim, aslında siz hep şampiyonsunuz.
    Cevapla
  • ali karabacak 9 yıl önce Şikayet Et
    Emir - kumanda sistemiyle kimse kimseye oy verdiremez". CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "Emir - kumanda sistemiyle kimse kimseye oy verdiremez" buyurmuşlar. Genel Başkanının konuşmasından haberi yok herhalde, Kılıçdaroğlu ne demişti "Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız." Yani emir kipi ile Ekmelettin İhsanoğlu'na vereceksiniz diye emir veriyor. İletişim çağında hedef kitle ile yani Halkla iletişim kuramayanlardan başka ne beklenebilir ki!
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    EĞER KENDİNE GÜVENİYORSAN KILIÇTAROĞLU.BEN TÜRKİYEYEİ TERK EDECEM.SEN ÖZÜR DİLEYİP SİYASETİ BIRAKACAKMSIN.HODRİ MEYDAN. Eğer anket konuçları sizin dediğiniz gibi çıkarsa ben türkieyyei terk edeceğim.anketi yapanlar,yaptıranlar,chp liler sizde özür dileyip siyasetten çekilecekmissniz.hodri meydan
    Cevapla
  • Gürsel SÖNMEZ 9 yıl önce Şikayet Et
    unutmuşlar. yani iki puan derken ikinin arkasındaki sıfırı unutmular. demekki fark 20 puan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak