Loğoğlu: İsrail'in yöntemini kınıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değindi.

Loğoğlu: İsrail'in yöntemini kınıyoruz
Loğoğlu: İsrail'in yöntemini kınıyoruz
GİRİŞ 14.07.2014 15:46 GÜNCELLEME 14.07.2014 15:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gelişmelerin kaygı ve üzüntü verici olduğunu belirten Loğoğlu, uluslararası toplumun ve AK Parti hükümetinin etkisiz, vurdumduymaz yaklaşımının da kaygıları artırdığını söyledi. 

Loğoğlu, "İsrail'in cezalandırma yöntemini kınıyoruz. Bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz. Yaptıklarının, sivil halka verdikleri zararın, katliamın insanlık hukukuna da aykırı olduğunu düşünüyoruz. Elbette her devlet kendini savunma ihtiyacını hissedebilir ama bunun bir ölçüsü, orantısı ve sınırı olması lazım. İsrail tepki gösterirken maalesef hiçbir sınır tanımadan cezalandırma yöntemini seçiyor. Bunu kınıyor, şiddetle karşı çıkıyoruz" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin tavrını da eleştiren Loğoğlu, şöyle devam etti:  "Sadece şikayetçi olmak, sağa sola çatmak bir politika değil. Daha somut şeyler lazım. İslam İşbirliği Teşkilatını toplantıya çağırabiliriz. Açarsın telefonu, nasıl Filistin liderleriyle konuşuyorsan, 'bir dakika' diyerek susturmaya çalıştığın İsrail Devlet Başkanı veya Başbakanı ile de görüşürsün. 'Bu yaptıklarınız ya, bunu durdurun' dersin. Sadece şikayetle bir yere varılmıyor. Çok daha somut bir şey yapabilir hükümet, Malatya Kürecik'teki radar istasyonunun faaliyetini durdurabilir. Kürecik'ten sağlanan bilgiler İsrail ile paylaşılıyor mu, paylaşılmıyor mu bunu bilmiyoruz ama bunu bilen hükümet, eğer böyle bir durum varsa Kürecik'in faaliyetlerine bu bağlamda en azından son vermek durumundadır. Bağırarak, çağırarak, mitingler düzenleyerek Filistin Halkına yardımcı olamıyoruz. Daha somut adımlar lazım. Bütün bunları, hükümet olarak AKP iktidarından beklemek durumundayız." 

Konuşmasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Loğoğlu, CHP'nin Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında her zaman iyi ilişkilerden yana olduğunu belirtti. "Ama bizi AKP'den farklı kılan bir nokta var, biz CHP olarak Irak dahil hiçbir komşumuzun parçalanmasını istemiyoruz" dedi.

Irak'ın parçalanmasının ülkede onlarca yıl sürecek kanlı bir iç savaşa yol açacağına işaret eden Loğoğlu, bundan herkesin zarar göreceğini vurguladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yedik!?...... ....hadeeee hadeeee?....israil yalakalığı içinizi sarmış?..Cumhur adayınız bile israilin dostu...bize yutturamazsınız?..
    Cevapla
  • aydemir 9 yıl önce Şikayet Et
    YÖNTEMİNİ DEĞİL İSRAİLİ KINA . Hepiniz kokuşmuşsunuz, mide bulandırıyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü