Tuğluk: Yeni bir dönemin kapısı aralandı

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Kürt sorununda yeni bir dönemin kapısının açıldığını söyledi.

Tuğluk: Yeni bir dönemin kapısı aralandı
Tuğluk: Yeni bir dönemin kapısı aralandı
GİRİŞ 15.07.2014 15:17 GÜNCELLEME 15.07.2014 15:17

Tuğluk, "Anlamlı ve derinlikli bir müzakereye geçiş noktasında olduğumuzu ifade edebilirim. Fakat başarı kendiliğinden gelmeyecektir. Başarıyı getirecek olan mücadeledir. Yüz yıllık bir sorunun çözümünün önü aralanmıştır" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi 3'ncü Kadın Buluşması Diyarbakır'da başladı. Konuk evinde düzenlenen toplantıya DTK Eş Başkanı, HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, STK temsilcileri ile kadınlar katıldı. ' Kadın öncülüğünde Rojava Devrimiyle Ulusal Birliğe' sloganıyla yapılan buluşma öncesi kadınların sorunları ve önerileri dinlendi.

Milletvekili Tuğluk, çözüm sürecini tarihsel bir dönem olarak nitelendirerek bu dönemde herkesimin pozisyon almasının elzem olduğunu söyledi.

Tuğluk, şöyle dedi: "Kürt sorununda yeni bir dönemin kapısı açılmıştır. Anlamlı ve derinlikli bir müzakereye geçiş noktasında olduğumuzu ifade edebilirim. Fakat başarı kendiliğinden gelmeyecektir. Başarıyı getirecek olan mücadeledir. Yüz yıllık bir sorunun çözümünün önü aralanmıştır. Kürt siyasetinin bu yeni koşullara uygun bir biçimde yeniden yapılanması artık bir zaruriyettir. Sayın Öcalan tarihi 2012 nevruzunda Kürt siyasetinin izleyeceği rotayı çok net bir şekilde ifade etmiştir. Bizlerde bu değişimin ve yeniden yapılanma gereksiniminin dışında değiliz. Bizler özellikle kadınlar olarak bu değişim zorunluluğunun tam ortasında bulunuyoruz. Çünkü DTK tüm Kürdistan'i legal siyasal yapıların çatı örgütlenmesi olarak kurgulandı. Böyle bir misyonu taşıyor. DTK'nın demokratik özerkliği inşasında oldukça kritik bir rolü var. Bu nedenle DTK kongrelere gidiyor. Yeni dönemin yeni siyaset paradigması temelinde yeniden yapılanma hamlesini başlatıyor. Kuşkusuz DTK Kurulduğundan bu yana önemli mesafeler kat etti. Ancak tam anlamıyla bir başarıdan söz edemeyiz. Tam anlamıyla başarıyı sağlayamadığımızın farkındayız. Hususlardan biri de maalesef kadın temsiliyetidir. DTK bünyesindeki kadınların yeniden meclisleşmeye gitmesi DTK'da kadınların kendilerini nasıl, yeniden yapılandıracağı sorusuna önemli bir yanıttır. Meclisleşme sistemi siyasetin bürokratik ve hirarşik işleyişinin önünün alınmasını sağlayan demokratik bir mekanizmadır. her şeyden önce siyasal yapı içerisinde özerkliği ifade eder. DTK bünyesinde kadın temsiliyetinin yeniden meclisleşme hamlesiyle sağlanması DTK içindeki kadınların kendi demokratik özerklik hamlesi olarak ta değerlendirilebilir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!