Yeni bir üniversite kuruluyor

AK Parti milletvekilleri, Gebze Teknik Üniversitesi adıyla yeni üniversite kurulmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.

Yeni bir üniversite kuruluyor
Yeni bir üniversite kuruluyor
GİRİŞ 15.07.2014 20:22 GÜNCELLEME 15.07.2014 20:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ile diğer AK Parti Kocaeli Milletvekillerinin imzasını taşıyan, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün mevcut fakülte ve enstitülerini de bünyesine alacak, TÜBİTAK ile yakın işbirliği yapacak Gebze Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak.

Üniversite; Enerji Teknolojileri Fakültesi, Biyoteknoloji Fakültesi, Nanoteknoloji Fakültesi, Temiz Üretim, Yer ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Ulaşım Teknolojileri Fakültesi, Yönetim Sistemleri Fakültesi, Savunma Teknolojileri Fakültesi, Bilişim Teknolojileri Fakültesi, Mimarlık, Tasarım ve Yapı Teknolojileri Fakültesi, Temel Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden oluşacak.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne bağlı olarak kurulan Fen Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Mühendislik fakültesi kapatılacak.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde bulunan ve bu kanunla kapatılan fakülteler, mevcut öğrencilerin mezuniyetlerine ve nihayet 2021-2022 öğretim yılı sonunu geçmemek üzere, görevlerini ilgili mevzuatına göre yürütmeye devam edecek. Bu fakülteler 2021-2022 öğretim yılı sonunda herhangi bir işleme gerek kalmaksızın kapatılmış sayılacak.

Bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde kayıtlı bulunan öğrencilere verilecek mezuniyet belgeleri ile diplomalar, istekleri halinde enstitünün adıyla Gebze Teknik Üniversitesi tarafından verilecek.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü rektörünün görevi sona erecek.

Bu düzenlemenin uygulanmasında ortaya çıkacak sorunlar, Yükseköğretim Kurulu kararıyla çözümlenecek.

Teklifle, üniversiteye 417 kadro ihdas ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ertan anapar 9 yıl önce Şikayet Et
    başka bir örnek GEBZE için. kaynak elektrotlarını tav fırınında kuruturken hazır sıcak fırın var nasılsa bu arada çay da içelim diye çaydanlıkları fırın içine koyalım dersen ...... O elektrotlardan hayır beklemeeeee (nem alacakları için) yazık etmeyin ilimle bilimi siyasetle filmi karıştırmayın. Bırakın herkes kendi işini en iyi yapsın. Araştırma merkezi de gerekli lisan eğitimi veren fakülteler de. Sadece maaş yetersizliği olan ünv öğretim elemanlarını geçim için sadece ek derse yuklenmesini engellemek gerekir. Yoksa icat buluş patent almak isterken ilim yerine film alırsınız.
    Cevapla
  • ertan anapar 9 yıl önce Şikayet Et
    gebze teknik üniversitesi kurulmamalı. il millet vekilleri siyasi olarak ünv kurup öğrenci toplamak istiyorlar. Araştırma merkezleri ülkenin ihtiyacı. Lisans mezunu değil. Yeterince varrrr. Lisans öğrencileri ile araştırma yapılmaz. Ayrıca lisans eğitimi hocaların vaktini alır dikkatini dağıtır araştırmalarını engeller. Ya lisans eğitimi veren üniverste olmalı ya da araştırma geliştirme yapan merkezler. Bu farkı bilmeyen üniversite kurmasın. Yoksa yazık olacak gebze teknoloji enst ne yazıkkkkk.
    Cevapla
  • maxel samare 9 yıl önce Şikayet Et
    Kurun kurun!. Üniversitesiz mahalle kalmasın, işsizlerimiz üniversiteli olsun, üniversitesiz il ve ilçe kalmasın, öğretim görevlisi yetersiz mi; olsun, labarotuar felan yok mu; problem değil, iki tane bina 4 sınıf kurun gitsin, bolca da kontenjan verin ki gençler işsiz nüfusta görünmesin, öğrenci olsunlar!. Şaka maka bi yana kurun ama gerçekten hangi bölümlerde ihtiyaç olduğunu hesap ederek kurun, yarım yamalak değil, öğr. görevlisiyle, laboratuarıyla olması gereken asgari değil, optimum imkanlarıyla kurun. Yazıktır bu genç nufüsa...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin