TBMM'den 'çizme' açıklaması

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Soma’dan milletvekilleriyle görüşmek üzere Meclise gelen maden işçileri ile ilgili habere açıklama yaptı.

TBMM'den 'çizme' açıklaması
TBMM'den 'çizme' açıklaması
GİRİŞ 17.07.2014 18:30 GÜNCELLEME 18.07.2014 06:02

Açıklamada, TBMM Güvenlik Yönetmeliği’nin 13’üncü maddesine atıfta bulunularak; "’TBMM’ye folklorik, yöresel, forma ve mesleki kıyafetli olarak gelen ziyaretçiler ve heyetler, milletvekilinin yazılı talebi üzerine yetkili İdare Amirinin onayıyla yerleşkeye alınırlar’ hükmü uygulanmıştır" denildi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada TBMM yerleşkesine girişlerin 24 Nisan 2014 tarihli TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu kararı gereğince randevulu olarak gerçekleştirildiği hatırlatılırken şöyle denildi:

"Yukarıda bahsedilen sayın milletvekilleriyle görüşmek üzere gelen maden işçilerinin bir kısmının üzerinde işyeri kıyafeti bulunduğundan, TBMM Güvenlik Yönetmeliğinin 13. maddesinin ’TBMM’ye folklorik, yöresel, forma ve mesleki kıyafetli olarak gelen ziyaretçiler ve heyetler, milletvekilinin yazılı talebi üzerine yetkili İdare Amirinin onayıyla yerleşkeye alınırlar’ hükmü uygulanmıştır. Kaldı ki önceden alınmış randevu taleplerinde ve İdare Amirliğine yapılan yazılı müracaatlarda yerleşkeye girişlerde herhangi bir bekleme yaşanmamaktadır."

Bugün medyada yer alan haberlerde, Meclis’e randevuyla gelen madencilerin yarım saat bekletildiği iddia edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı